Întotdeauna-i prea Puțin! | DE SĂRBĂTOARE | BLIDUL

 Întotdeauna-i prea Puțin!  |  DE SĂRBĂTOARE  |  BLIDUL

Întotdeauna-i prea Puțin!... Ți se pare cunoscută sintagma?

Dacă ești Prietena(ul) noastră de ceva vreme, știi deja, că nu mă dau în vânt după dulciuri. În schimb Soțul meu DA! Sigur îți amintești și faptul că este foarte priceput la MODELAJ (tot de Soțul meu este vorba)...

Ei bine, El se face vinovat de concluzia la care am ajuns: Întotdeauna-i prea Puțin!...

Ingrediente pentru aluat:

  •   4 ouă întregi;
  • · 1 linguriță de sare grunjoasă;
  • · 850 g făină de grâu (tip 650);
  • · 7 g drojdie uscată;
  • · 1 pliculeț de zahăr vanilat;
  • · 200 g de zahăr tos;
  • · 100 g de unt topit;
  • · 200 ml de lapte de vacă;

Ingrediente pentru umplutură:

  •   20 g de nucă;
  • · 110 g de arahide;
  • · 400 g de rahat cu aromă de fructe;

Ingrediente pentru decor:

  •     1 gălbenuș de ou;

Mod de preparare:

  •   Bat ouăle întregi, împreună cu sarea;
  • · Așez într-un bol încăpător, o parte din făină, împreună cu toate ingredientele pentru aluat;
  • · Amestec bine totul, apoi adaug cantitatea de făină rămasă, câte puțin, doar atât cât este nevoie pentru a obține un aluat moale, elastic și pufos. Cantitatea de făină necesară poate fi diferită, în funcție de tipul de făină și de umiditatea acesteia (vezi video);
  • · Las aluatul la dospit (prima dospire), șaizeci de minute, la loc călduț;
  • · După ce aluatul și-a dublat volumul, îl împart în două părți egale și întind cu degetele două foi, pe care le acopăr cu ingredientele pentru umplutură (vezi video);
  • Poți alege orice model de așezare a umpluturii, atât timp cât acoperi întreaga suprafață a foii de aluat;
  • · Rulez foile de aluat, cu grijă să nu pierd din bunătățile din interiorul lor, apoi le așez în tăvile pentru copt, unse cu unt și tapetate cu făină;
  • · Las cele două Minunății să dospească, pentru a doua oară, trei ore, la loc călduț sau atât timp cât este necesar ca aluatul să își dubleze din nou, volumul;
  • · Ung cele două Minunății, cu gălbenușul de ou, pregătit pentru decorat (vezi video);
  • · Las Minunățiile, la copt, în cuptorul încins la 180oC, șaizeci de minute;
  • · După ce s-au răcit complet, tai Minunățiile în felii, groase de 1,5-2 cm, pe care le așez apoi, pe platoul care le este destinat.

O asemenea cantitate de Dulcegării ar trebui să ne ajungă o vreme... dar nu mă pot abține!

De trei zile nu mai mănânc nimic altceva! Exact ce spuneam: Întotdeauna-i prea Puțin!
... Și când mă gândesc că nu mă dau în vânt după dulciuri...

 YouTube Video:

 Întotdeauna-i prea Puțin!  |  DE SĂRBĂTOARE  |  BLIDUL

Urmărește-ne îndeaproape articolele BLIDUL și rețetele video BLIDUL.
Te invit să vizitezi noul nostru canal de YouTube, BLIDUL. 

Arya



Comentarii

Cele mai citite articole: