Verde de Timișoara | DE SĂRBĂTOARE | BLIDUL

 

Verde de Timișoara  |  DE SĂRBĂTOARE  |  BLIDUL

... Știu! Pare cunoscută sintagma Verde de...
Nu e vorba de acel Verde..., ci de cu totul și cu totul altceva...

Ingrediente legume:

  •   Aluat fraged (vezi Rețeta DRĂGĂLICE);
  • · 4 avocado;
  • · ½ ardei iute;
  • · ½ ardei Capia;
  • · 1 felie de Fenicul;
  • · 2 felii de ghimbir;
  • · 3 căței de usturoi;
  • · Sare;
  • · Piper negru;
  • · 4 linguri de ulei de Floarea Soarelui;
  • · ½ lămâie (sucul);

·

Mod de preparare:

  •   Din aluatul fraged, formez șase bile, egale ca mărime, apoi le modelez în așa fel încât să „îmbrac” șase forme de pe fundul unei tăvi pentru brioșe, (tavă cu alveole), (vezi video);
  • · Las coșulețele la copt, în cuptorul încins la 180 o C, douăzeci de minute;
  •   În timp ce se coc coșulețele în cuptor...
  • · Desfac cele patru avocado, îndepărtez cu grijă sâmburii, pe care îi voi planta imediat ce termin de pregătit bunătățile;
  • · Așez într-un bol pulpa de avocado, mărunțită, ardeiul iute și ardeiul Capia, feniculul, ghimbirul, usturoiul și amestec bine (vezi video);
  • · Adaug uleiul câte puțin și sucul de lămâie;
  • · Transfer Verdele de Timișoara pe platoul care îi este destinat, apoi umplu coșulețele din aluat fraged, proaspăt coapte și răcite, cu crema delicioasă;
  • · Decorez coșulețele cu măsline, felii de lămâie și baghete de ardei Capia. Să nu uit de Sosul de Usturoi de care îți povesteam zilele trecute.

 ... Da, este VERDE!... de Timișoara...
Arată senzațional și are un efect contrar acelui verde... 
Este aromat, picant, răcoritor, hrănitor, sățios... și dacă îți mai povestesc mult despre asta, voi rămâne cu... farfuria goală...        

 YouTube Video:

Verde de Timișoara  |  DE SĂRBĂTOARE  |  BLIDUL

Urmărește-ne îndeaproape articolele BLIDUL și rețetele video BLIDUL
Te invit să vizitezi noul nostru canal de YouTube, BLIDUL. 

Arya




Comentarii

Cele mai citite articole: