Cura cu Fulgi de Ovăz


100g fulgi de ovăz conțin 300mg fosfor, 180mg magneziu, 500mg potasiu, 90mg calciu.
Anglo-saxonii consumă la micul dejun fulgi de ovăz sub formă de supă numită porridge. Porridge-ul se pregătește din fulgi de ovăz, apă, lapte și zahăr. În general, fulgii de ovăz se consumă cu lapte, sucuri, zahăr sau miere.

Decoctul de ovăz era folosit încă de pe vremea lui Hipocrat pentru realimentare după bolile acute febrile.

Fulgii de ovăz au proprietăți energizante reprezentând un aliment valoros atât pentru copii în perioada de creștere cât și pentru persoanele cu astenie fizică și intelectuală.
Este un stimulent al tiroidei, are proprietăți hipoglicemiante, acționează împotriva sterilității și a impotenței și contribuie la eliminarea toxinelor din organism.

Cura cu fulgi de ovăz durează 1 - 2 luni și se reia după o pauză de 2 - 3 săptămâni.
Este recomandată în special în timpul iernii.

Prof. Univ. Angela Elena Beju



Comentarii

Cele mai citite articole: