Salată de Pitoance cu Boabe de Struguri și Pere


O fi desert? Nu. Este o delicioasă salată. Ai putea crede că pitoancele și fructele nu pot fi în același castron în același timp dar iată că se poate și te asigur că salata aceasta are un gust extraordinar.

Aducem din grădină:

- 100g boabe de struguri albi
- 100g boabe de struguri negri
- 100g prune uscate
- 4 pere coapte
- 2 lingurițe de miere de pădure
- 1 legătură de spanac

Preparăm un sos din:

- 5 linguri de ulei de dovleac presat la rece, 
- nectarul de la două pere, 
- 2 lingurițe de miere de pădure, 
- ghimbir ras, 
- boabe de muștar, 
- piper măcinat, 
- sare,
- două linguri de oțet de mere.


Amestecăm într-un bol mare din sticlă  perele curățate de sâmburi și tăiate deasemenea în cubulețe, boabele de struguri curățate de sâmburi, spanacul tăiat fideluță și prunele fără sâmburi tăiate foarte mărunt.

Adăugăm sosul și după ce omogenizăm bine salata o lăsăm 20 de minute la frigider pentru ai păstra prospețimea până la momentul în care ne vom bucura de expresiile de uimire ale celor dragi pentru că vor fi deopotrivă uimiți și încântați.

Arya

Comentarii

Cele mai citite articole: