Cura cu Suc de Struguri


Boabele de struguri conțin apă (73%), zaharuri fermentabile, tartric liber, alți acizi organici, protide, hidrați de carbon, minerale (sodiu, potasiu, fosfor, fier, calciu) și vitaminele: A, B1, B2, C.

Boabele de struguri au o acțiune stimulatoare pentru sistemul nervos central, împiedică procesul de putrefacție în intestinul gros, împiedică intoxicarea limitând acțiunea toxinelor în organism și favorizând eliminarea lor, stimulează eliminarea bilei în intestine, favorizează creșterea cantității de urină eliminată în timp, provoacă eliminarea din timp a acidului uric, favorizează digestia.

Sucul de struguri (mustul) este diuretic și laxativ. El este considerat un fel de lapte vegetal. Prin cantitatea de bor pe care o conține, mustul previne pierderile de calciu, ajutând la prevenirea osteoporozei sau a fragilității oaselor  și stimulează activitatea creierului și starea de luciditate.

Trei paharele de must în fiecare zi (între mese) detoxifică organismul.

În stări febrile, angine, stomatite, hemoptizii, se recomandă 3-4 pahare must proaspăt pe zi.

Cura cu must începe cu 0.5L de suc zilnic, băut în trei reprize înainte de mesele principale. Cantitatea poate crește treptat până la 2L pe zi. Cu cât creștem cantitatea de must cu atât vom scădea aportul alimentelor obișnuite, ajungând chiar la dieta formată exclusiv din must.

Atenție!

Mustul este contraindicat în hipertensiune gravă, afecțiuni renale grave, diaree cronică, retenție de lichide în țesuturi.

Prof. Univ. Angela Elena Beju

Comentarii

Cele mai citite articole: