Salată Românească cu Chifteluțe din Pitoance


Ingrediente:

400g de pitoance tocate foarte mărunt, 
200g de alune de pădure măcinate, 
2 vinete potrivite, 
150g de pulbere de năut, 
350g orez basmati, 
2-3 cepe, 
3 căței de usturoi, 
mentă, 
chimen, 
oțet de mere, 
ulei de dovleac presat la rece, 
sare, piper, 
boabe de muștar. 

Mod de preparare:

Amestecă pitoancele tocate mărunt cu pulberea de năut, cu două cepe tocate, cu pasta de usturoi obținută din cei trei căței și cu jumătate din cantitatea de orez fiert. 
Adaugă 3-4 linguri de ulei de dovleac, sare, chimen și piper. 
Din acest amestec faci chifteluțele. Trebuie să fie mici astfel ca să nu fie necesar să fie tăiate când le consumi. 
Vinetele tăiate cubulețe mici le călești câteva minute în puțin ulei de dovleac și le lași să se răcească.

Faci în acest timp un sos din 3 linguri de ulei de dovleac, o lingură de oțet de mere, alunele de pădure măcinate mărunt, chimen, sare, piper, boabe de muștar și îl omogenizezi cu vinetele călite. 

Adaugi orezul păstrat, menta și chifteluțele și mai amesteci odată până când gusturile și aromele se întrepătrund.
 

Arya 






Comentarii

Cele mai citite articole: