Cura cu Grâu Încolțit


Grâul încoltit reprezintă un stimulator al activității vitale a organismului în special datorită conținutului bogat în complexul vitaminic B.

Se spune ca bobul de grâu este un adevărat “ou” vegetal. El conține toate elementele necesare unei bune funcționari a organismului. În urma procesului de încolțire se remarcă o creștere masivă a anumitor substanțe din structura boabelor de grâu.

Bobul de grâu mai conține și alte minerale: sodiu, potasiu, sulf, siliciu, zinc, mangan și complexul vitaminic B, vitamina A, vitamina E, vitamina K, vitamina D, vitamina PP, aminoacizi și alți fermenți.

Modul de folosire al curei:


- 100 grame boabe de grâu, se spală bine în apă rece, se pun într-o farfurie adâncă de porțelan și se acoperă cu apă. Deasupra se pune un șervet de hârtie și se așează la loc cald 24 de ore. Germinarea poate dura mai mult timp iarna.

- Grâul încolțit (colțișori de 1mm) se spală cu apă de câteva ori și apoi se trece prin mașina de tocat sau se mărunțește cu ajutorul unei râșnițe. Se amestecă cu apă fiartă în proporție de unu la unu. Terciul se ține într-un vas de porțelan sau într-un vas emailat. La acest terci se poate adăuga miere după gust și eventual puțină nucă măcinată. Dacă nu este timp să fie mărunțit, grâul poate fi și ronțăit ca atare sau mâncat cu puțină miere și nucă.

Pentru cei care nu au timp să-și pregătească grâul încolțit există și destule preparate în comerț - cum ar fi fulgii de grâu germinat.

Atenție!

Grâul încolțit nu se păstrează, el trebuie preparat în fiecare zi.

Cura dureaza trei săptămâni și se poate repeta la două-trei luni.

Cura cu grâu încolțit este recomandată în toate stările de demineralizare, îmbătrânire prematură, astenie fizică și intelectuală, epuizare, oboseală, probleme de creștere, rahitism, tuberculoză, tulburări de menopauză, sarcină, alăptare.

Ajută la încetarea căderii părului de pe cap, reface vederea, întărește dinții, contribuie la coordonarea mișcărilor, întărește memoria.

Mai poate fi folosită la dureri de cap, dureri de dinți, bronșite, tromboflebite, eczeme, boli de ochi, boli ginecologice, boli de rinichi, arterite, boli intestinle și unele tumori.

Atenție!

Cura este contraindicată celor cu hipertensiune arterială marcată (grâul încolțit este vasoconstrictor) și celor cu exces de hormoni estrogeni în organism precum și doamnelor cu ciclu menstrual dureros și abundent sau bărbaților cu tendință de efeminare.

Prof. Univ. Angela Elena Beju

Comentarii

Cele mai citite articole: