Pădurencele și Crănțănicii | POFTICELE | BLIDUL

 Pădurencele și Crănțănicii  |  POFTICELE  |  BLIDUL

Pădurencele!
Am vorbit de ele, la întâlnirea noastră trecută, îți amintești? Spuneam, că Sosulde Brânză, le va însoții cu Grație...

Ingrediente pentru aluat:

  •   2 cupe de făină de grâu (tip 650);
  • · ¾ cupă de apă;
  • · 2 lingurițe de amidon de porumb;
  • · 1 linguriță de sare;

  •          200 ml de ulei de Floarea Soarelui (pentru uns foile și prăjit);

Ingrediente pentru umplutură:

  •   ½ caserolă de ciuperci Pleurotus (Bureți de fag);
  • · 1 ceapă verde;
  • · ½ de ardei iute;
  • · 1/3 de ardei Capia;
  • · 1 morcov;
  • · 5 felii subțiri de ghimbir;
  • · ½ legătură de mărar;
  • · 1 linguriță de boia afumată;
  • · 1 linguriță de boia dulce;
  • · 1 linguriță de Curry;
  • · 1 linguriță de sare grunjoasă;
  • · ½ lămâie – doar zeama;

Mod de preparare:

  •  Amestec făina cu amidonul, cu sarea, apoi cu apa. În funcție de umiditatea din atmosferă și umiditatea făinii, cantitatea de apă poate varia;
  • · Formez o bilă din aluatul frământat și îl las să se odihnească treizeci de minute, acoperit cu folie alimentară și un șervet curat;
  • · Cât timp aluatul se odihnește pregătesc legumele pentru umplutură: mărunțesc legumele, desfac în fâșii bureții de fag și adaug condimentele, apoi amestec cu grijă ca toate pulberile să se distribuie uniform pe suprafața legumelor și a ciupercilor;
  • · Formez o baghetă din aluatul odihnit, apoi îl împart în opt părți egale și modelez cu sucitorul, câte o foaie de aproximativ douăzeci de centimetri în diametru, din fiecare din cele opt părți (vezi video);
  • · Așez discurile de aluat în două grupuri de câte patru foi, unele peste altele;
  • · Ung cu ulei, apoi presar făină pe prima, a doua și a treia foaie din grup, apoi întind cele patru foi, împreună, cu sucitorul, până acestea ajung la diametrul tigăii;
  • · Încălzesc foile la foc mediu, pe o parte, până încep să apară primele bule de aer în aluat, apoi întorc ansamblul de foi și le mai las câteva secunde. Am grijă ca foile să nu se coacă sau să se usuce, ci doar să se încălzească (vezi video);
  • · Procedez la fel cu ambele ansambluri de foi, apoi le desfac una câte una. Foile se desfac cu ușurință dacă sunt calde. Sunt subțiri, translucide și flexibile;
  • · Îndepărtez marginile îngroșate ale foilor, cu vârful unui cuțit sau cu o rolă de tăiat pizza;
  • · Împachetez fiecare foaie de aluat, cu amestecul de legume, apoi le prăjesc în ulei, la foc mare (vezi video);
  • · Tai marginile îngroșate ale foilor, cele pe care le-am îndepărtat, în bucăți de doi-trei centimetri și le prăjesc tot la foc mare, până capătă o culoare aurie;
  • · Așez pe platouri Pădurencele și Crănțănicii.

... Ei bine, iată și „Grația”, alături de Pădurencele mele și de Crănțănici...
E Sosul de Brânză de care ti-am povestit deja...

Se completează perfect unii pe ceilalți, o adevărată Sărbătoare a Gustului...

 YouTube Video:

 Pădurencele și Crănțănicii  |  POFTICELE  |  BLIDUL

Urmărește-ne îndeaproape articolele BLIDUL și rețetele video BLIDUL
Te invit să vizitezi noul nostru canal de YouTube, BLIDUL. 

Arya

Comentarii

Cele mai citite articole: