Rulada Haiducului | DE SĂRBĂTOARE | BLIDUL

Rulada Haiducului  |  DE SĂRBĂTOARE  |  BLIDUL

Rulada Haiducului!
Nu știu dacă Haiducilor le prepara cineva mâncarea, poate că nu, dar dacă eu aș fi fost Haiduc, sigur mi-ar fi plăcut să mănânc așa ceva...

Ingrediente pentru ruladă:

  • 1 cotlet de porc (mușchi întreg);

Ingrediente pentru umplutură:

  •   ½ de praz;
  • · ½ de ardei iute;
  • · 1 ardei Capia;
  • · ½ de legătură de mărar;
  • · ½ de legătură de pătrunjel;
  • · 1 cupă de nuci;
  • · 2 linguri de smântână;
  • · 2 linguri de brânză de burduf;
  • · Sare;
  • · 1 linguriță de boia afumată;
  • · 1 linguriță de Curry;
  • · 1 linguriță de boia iute;
  • · 1 linguriță de Cimbru;

Ingrediente  pentru garnitură:

  •   2 cupe de mazăre rehidratată (conservată);
  • · ½ praz;
  • · ½ ardei gras, roșu;
  • · 3 felii de dovlecel;
  • · 50 ml de ulei de Floarea Soarelui;

Ingrediente pentru decor:

  •   2 scobitori (bețe pentru frigărui) din bambus, scurte;
  • · 6 scobitori (bețe pentru frigărui) din bambus, de lungime medie;

Mod de preparare:

  •   Mărunțesc toate legumele, le așez într-un bol încăpător, apoi adaug smântâna, brânza și condimentele. Amestec totul cu ajutorul unui tel (vezi video);
  • · Tai bucata de cotlet, pe lungime, în jurul axei sale, începând de le exterior spre interior, astfel obțin o foaie din carne, cu o lungime de 40-50 de centimetri și cu lățimea lungimii inițiale a mușchiului (vezi video);
  • · Ung foaia din carne, și o rulez invers, de la partea interioară a mușchiului, spre cea exterioară (vezi video);
  • · Fixez marginea ruladei cu două scobitori din bambus (bețe de frigărui, scurte) și o așez pe mijlocul tăvii pentru copt (tava unsă cu ulei de Floarea Soarelui);
  • · Îmbrac rulada, cu ajutorul unei spatule, în pasta pentru umplutură, care mi-a mai rămas;
  • · Tai legumele pentru garnitură, în felii, apoi le așez în tava pentru copt, de jur împrejurul ruladei și stropesc totul cu ulei;
  • · Las Rulada Haiducului, la copt, în cuptorul încins la 180oC, optzeci de minute ;
  • · După ce s-a copt, așez rulada pe un platou, fixez cele șase bete din bambus, de-a lungul ruladei, cu distanțe egale între ele, apoi extrag cele două bețe scurte cu care am fixat carnea (vezi video);
  • · Tai felii din Rulada Haiducului, astfel încât fiecare porție să fie fixată de câte un băț din bambus (vezi video);
  • · Așez pe farfurii feliile de Ruladă, iar alături, legumele-garnitură.

Îngerașii, deveniți Haiduci pentru o seară, s-au întrecut pe sine. Au mâncat tot din farfurie, ba mai mult, au mai cerut o porție...
... Se pare că Rulada Haiducului, poate face Minuni...

YouTube Video:

Rulada Haiducului  |  DE SĂRBĂTOARE  |  BLIDUL

Urmărește-ne îndeaproape articolele BLIDUL și rețetele video BLIDUL
Te invit să vizitezi noul nostru canal de YouTube, BLIDUL. 

Arya

Comentarii

Cele mai citite articole: