Rulada Haiducului | DE SĂRBĂTOARE | BLIDUL
![]() |
Rulada Haiducului | DE SĂRBĂTOARE | BLIDUL |
Rulada Haiducului!
Nu știu dacă Haiducilor le prepara cineva mâncarea, poate că nu, dar dacă eu aș
fi fost Haiduc, sigur mi-ar fi plăcut să mănânc așa ceva...
Ingrediente pentru ruladă:
- 1 cotlet de porc (mușchi întreg);
Ingrediente pentru umplutură:
- ½ de praz;
- · ½ de ardei iute;
- · 1 ardei Capia;
- · ½ de legătură de mărar;
- · ½ de legătură de pătrunjel;
- · 1 cupă de nuci;
- · 2 linguri de smântână;
- · 2 linguri de brânză de burduf;
- · Sare;
- · 1 linguriță de boia afumată;
- · 1 linguriță de Curry;
- · 1 linguriță de boia iute;
- · 1 linguriță de Cimbru;
Ingrediente pentru garnitură:
- 2 cupe de mazăre rehidratată (conservată);
- · ½ praz;
- · ½ ardei gras, roșu;
- · 3 felii de dovlecel;
- · 50 ml de ulei de Floarea Soarelui;
Ingrediente pentru decor:
- 2 scobitori (bețe pentru frigărui) din bambus, scurte;
- · 6 scobitori (bețe pentru frigărui) din bambus, de lungime medie;
Mod de preparare:
- Mărunțesc toate legumele, le așez într-un bol încăpător, apoi adaug smântâna, brânza și condimentele. Amestec totul cu ajutorul unui tel (vezi video);
- · Tai bucata de cotlet, pe lungime, în jurul axei sale, începând de le exterior spre interior, astfel obțin o foaie din carne, cu o lungime de 40-50 de centimetri și cu lățimea lungimii inițiale a mușchiului (vezi video);
- · Ung foaia din carne, și o rulez invers, de la partea interioară a mușchiului, spre cea exterioară (vezi video);
- · Fixez marginea ruladei cu două scobitori din bambus (bețe de frigărui, scurte) și o așez pe mijlocul tăvii pentru copt (tava unsă cu ulei de Floarea Soarelui);
- · Îmbrac rulada, cu ajutorul unei spatule, în pasta pentru umplutură, care mi-a mai rămas;
- · Tai legumele pentru garnitură, în felii, apoi le așez în tava pentru copt, de jur împrejurul ruladei și stropesc totul cu ulei;
- · Las Rulada Haiducului, la copt, în cuptorul încins la 180oC, optzeci de minute ;
- · După ce s-a copt, așez rulada pe un platou, fixez cele șase bete din bambus, de-a lungul ruladei, cu distanțe egale între ele, apoi extrag cele două bețe scurte cu care am fixat carnea (vezi video);
- · Tai felii din Rulada Haiducului, astfel încât fiecare porție să fie fixată de câte un băț din bambus (vezi video);
- · Așez pe farfurii feliile de Ruladă, iar alături, legumele-garnitură.
Îngerașii, deveniți Haiduci pentru o seară, s-au
întrecut pe sine. Au mâncat tot din farfurie, ba mai mult, au mai cerut o
porție...
... Se pare că Rulada Haiducului, poate face Minuni...
![]() |
Rulada Haiducului | DE SĂRBĂTOARE | BLIDUL |
Urmărește-ne îndeaproape articolele BLIDUL și rețetele video
BLIDUL
Te invit să vizitezi noul nostru canal de YouTube, BLIDUL.
Arya
Comentarii
Trimiteți un comentariu