Pâinea Soarelui | POFTICELE | BLIDUL

Pâinea Soarelui  |  POFTICELE  |  BLIDUL

Pâinea Soarelui!
Hrană pentru Trup și Suflet...

Ingrediente pentru aluat:

  •   3 cupe de făină de grâu (tip 650);
  • · 2 cupe de mazăre rehidratată;
  • · 4 ouă;
  • · 1 linguriță de drojdie uscată ;
  • · 1 linguriță de sare;

Ingrediente pentru decor:

  •   1 linguriță de boia dulce;
  • · 1 linguriță de Curry;
  • · 1 linguriță Cimbru;
  • · Ulei de Floarea Soarelui;

Mod de preparare:

  •   Așez în robotul de bucătărie sau în blender, mazărea, sarea și ouăle și mixez până obțin o pastă fină;
  • · Așez într-un bol încăpător, 2 cupe de făină, drojdia, împreună cu amestecul de mazăre și ouă. În funcție de umiditatea din atmosferă și umiditatea făinii, gradul de hidratare al mazării și dimensiunea ouălor, cantitatea de făină poate varia;
  • · Adaug făină peste compoziția aluatului, până când acesta nu se mai lipește de degete, dar rămâne elastic și moale;
  • · Las aluatul la dospit, la loc călduț, șaizeci de minute, acoperit cu o folie alimentară și un șervet curat;
  • · După ce aluatul și-a dublat volumul (chiar și l-a triplat), presar făină pe marginea vasului, astfel dezlipesc mai ușor aluatul (vezi video);
  • · Împart aluatul în opt părți egale (radial), apoi fiecare parte, din cele opt, în două jumătăți. Pe fiecare jumătate (triunghi), o crestez de la vârf spre bază, fără a tăia baza, apoi răsucesc cele două brațe rezultate, unul în jurul celuilalt;
  • · Așez toate elementele dispuse radial, pe o tavă rotundă, acoperită cu hârtie de copt și unsă cu ulei, în mijlocul căreia am amplasat un vas de diametrul celui pe care în voi folosi după coacerea pâinii (vezi video);
  • · Presar condimentele peste „razele de Soare”, și le ung cu ulei de Floarea Soarelui, cu ajutorul unei pensule;
  • · Las aluatul la dospit, pentru a doua oară, treizeci de minute;
  • · Coc Pâinea Soarelui, în cuptorul încins la 180oC, patruzeci de minute;
  • · După ce s-a copt și s-a răcit, așez Pâinea Soarelui pe un platou sau un tocător rotund, din lemn, iar în mijloc așez vasul cu Sos de Pate;

Fiecare „Rază de Soare” se desprinde cu ușurință din Sfântul Soare, pentru a ne Hrăni din Pâinea Sa... Pâinea Soarelui!

 YouTube Video:

 Pâinea Soarelui  |  POFTICELE  |  BLIDUL

Urmărește-ne îndeaproape articolele BLIDUL și rețetele video BLIDUL
Te invit să vizitezi noul nostru canal de YouTube, BLIDUL. 

Arya



Comentarii

Cele mai citite articole: