Plăcinta de Mătase | POFTICELE | BLIDUL
![]() |
Plăcinta de Mătase | POFTICELE | BLIDUL |
Știu la ce te gândești!... „Ei, cum o să mănânc Mătase, ce e
în capul ei?”
Dacă Eu pot, sigur poți și Tu!...
Ingrediente pentru aluat:
- Foi de plăcintă, fine (tip Bella);
- · 100 g de unt;
Ingrediente pentru sos:
- ½ ardei iute;
- · ½ praz, partea verde;
- · 1 ardei Capia;
- · ½ legătură de mărar;
- · ½ legătură de pătrunjel;
- · 2 linguri de smântână;
- · 2 linguri de brânză de burduf;
- · 4 ouă;
- · 2 linguri de apă;
Ingrediente pentru condimentare:
- Sare;
- · 1 linguriță de boia afumată;
- · ½ linguriță de boia iute;
- · 1 linguriță de Curry;
Mod de preparare:
- Tai untul în cuburi, apoi îl încălzesc, la foc mic, până se topește;
- · Desfășor pachetul de foi fine de plăcintă;
- · Ung cu untul topit, fiecare foaie în parte, cu ajutorul unei pensule, apoi încrețesc foaia cu degetelor, până obțin o baghetă șifonată asemănătoare cu mătasea (vezi video);
- · Așez pe tava cu hârtie de copt, baghetele de mătase, una câte una, în formă de spirală, în direcția inversă acelor de ceasornic, una în prelungirea celeilalte (vezi video);
- · Las Foile de Mătase, în cuptor, la 180oC, zece minute;
- · Pregătesc legumele, le spăl, le mărunțesc și le așez într-un bol încăpător;
- · Adaug smântâna, brânza de burduf și condimentele, apoi apa și amestec energic;
- · Torn sosul, peste foile fierbinți, ușor aurite, abia scoase din cuptor și distribui uniform legumele mărunțite (vezi video);
- · Las Plăcinta de Mătase, în cuptor, la 180oC, douăzeci de minute;
- · După coacere, tai Plăcinta de Mătase în triunghiuri egale și le așez pe farfuriile care le sunt destinate.
Ei bine?... Te-ai convins?
Este de departe, cea mai Savuroasă, Fină și Delicată Mătase pe
care ai atins-o vreodată, Plăcintă de Mătase...
![]() |
Plăcinta de Mătase | POFTICELE | BLIDUL |
Urmărește-ne îndeaproape articolele BLIDUL și rețetele video
BLIDUL
Te invit să vizitezi noul nostru canal de YouTube, BLIDUL.
Arya
Comentarii
Trimiteți un comentariu