Plăcinta de Mătase | POFTICELE | BLIDUL

 

 Plăcinta de Mătase  |  POFTICELE  |  BLIDUL

Știu la ce te gândești!... „Ei, cum o să mănânc Mătase, ce e în capul ei?”
Dacă Eu pot, sigur poți și Tu!...

Ingrediente  pentru aluat:

  •   Foi de plăcintă, fine (tip Bella);
  • · 100 g de unt;

Ingrediente pentru sos:

  •   ½ ardei iute;
  • · ½ praz, partea verde;
  • · 1 ardei Capia;
  • · ½ legătură de mărar;
  • · ½ legătură de pătrunjel;
  • · 2 linguri de smântână;
  • · 2 linguri de brânză de burduf;
  • · 4 ouă;
  • · 2 linguri de apă;

Ingrediente pentru condimentare:

  •   Sare;
  • · 1 linguriță de boia afumată;
  • · ½ linguriță de boia iute;
  • · 1 linguriță de Curry;

Mod de preparare:

  •   Tai untul în cuburi, apoi îl încălzesc, la foc mic, până se topește;
  • · Desfășor pachetul de foi fine de plăcintă;
  • · Ung cu untul topit, fiecare foaie în parte, cu ajutorul unei pensule, apoi încrețesc foaia cu degetelor, până obțin o baghetă șifonată asemănătoare cu mătasea (vezi video);
  • · Așez pe tava cu hârtie de copt, baghetele de mătase, una câte una, în formă de spirală, în direcția inversă acelor de ceasornic, una în prelungirea celeilalte (vezi video);
  • · Las Foile de Mătase, în cuptor, la 180oC, zece minute;
  • · Pregătesc legumele, le spăl, le mărunțesc și le așez într-un bol încăpător;
  • · Adaug smântâna, brânza de burduf și condimentele, apoi apa și amestec energic;
  • · Torn sosul, peste foile fierbinți, ușor aurite, abia scoase din cuptor și distribui uniform legumele mărunțite (vezi video);
  • · Las Plăcinta de Mătase, în cuptor, la 180oC, douăzeci de minute;
  • · După coacere, tai Plăcinta de Mătase în triunghiuri egale și le așez pe farfuriile care le sunt destinate.

Ei bine?... Te-ai convins?
Este de departe, cea mai Savuroasă, Fină și Delicată Mătase pe care ai atins-o vreodată, Plăcintă de Mătase...

YouTube Video:

 Plăcinta de Mătase  |  POFTICELE  |  BLIDUL

Urmărește-ne îndeaproape articolele BLIDUL și rețetele video BLIDUL
Te invit să vizitezi noul nostru canal de YouTube, BLIDUL. 

Arya




Comentarii

Cele mai citite articole: