Cele Șapte Magnifice | CINĂ ÎN DOI | BLIDUL
![]() |
Cele Șapte Magnifice | CINĂ ÎN DOI | BLIDUL |
În fiecare seară avem câte ceva de Sărbătorit...
Fie că am avut o zi reușită, fie că avem o idee nouă, evident Genială, sau am
mai finalizat o etapă de pe lista noastră lungă, cu Dorințe, ori pur și simplu
Mulțumim Uni-Versului pentru toate Darurile Minunate pe care ni le Oferă.
Este Sărbătoare pentru că suntem sănătoși, pentru că am mai
trăit o zi Minunată-Împreună, pentru că ne Bucurăm de Lumina Sfântului Soare,
pentru că a revenit Primăvara, înmuguresc Copacii și Gâzele au prins Viață...
Sunt Mii de Motive de Sărbătoare în fiecare zi, iar noi le
Numărăm pe toate...
Ingrediente pentru aluat:
- 4 ardei iuți;
- · ½ morcov;
- · 4 fâșii subțiri de șuncă sau jambon (crud-uscat)
- · 7 pulpe inferioare, de pui;
- · 1 cană de cașcaval ras;
- · 3 ouă întregi;
- · 1 cană de amestec 2 linguri - făină de grâu, 1 lingură - făină de orez, și 1 linguriță – amidon de porumb;
- · 2 ouă întregi;
- · ½ cană de semințe de Floarea Soarelui;
- · 1 linguriță de boia afumată;
- · ½ linguriță boia iute;
- · Sare și piper;
- · ½ cană de ulei de Floarea Soarelui;
Ingrediente pentru salată:
- ½ dovlecel;
- · ½ ardei gras, roșu;
- · ½ praz, rondele și frunze;
- · ¼ căpățână mică de varză dulce;
- · 1 legătură de frunze de Lobodă;
- · 1 legătură de frunze de Leurdă;
Mod de preparare:
- Amestec într-un bol încăpător, toate ingredientele pentru salată;
- · Curăț de semințe, cei patru ardei iuți, păstrându-le forma tubulară, apoi îi umplu cu cașcaval ras;
- · Tai morcovul, pe lungime, în patru părți egale, apoi învelesc fiecare baghetă în fâșiile de jambon;
- · Curăț de pe os, carnea de pe fiecare pulpă inferioară (vezi video), de la un capăt spre celălalt. Am grijă să îndepărtez osul subțire;
- · Tăvălesc prin amestecul de făinuri, fiecare pulpă (doar carnea), apoi prin ouăle bătute, apoi prin cașcavalul ras (2 bucăți), prin semințele de Floarea Soarelui (2 bucăți) și din nou prin făină (3 bucăți) (vezi video);
- · Așez în tava unsă cu ulei, pulpele frumos „îmbrăcate” în bunătăți, apoi presar pe cele trei pulpe din urmă, boia afumată și boia de ardei iute, iar pe cele cu semințe, presar curry;
- · Adaug ardeii umpluți cu cașcaval și morcovii înfășurați, între cele șapte pulpe, Magnifice;
- · Stropesc totul cu puțin ulei de Floarea Soarelui;
- · Las tava cu bunătăți, în cuptor, la 180oC, șaizeci de minute;
Pentru că e Sărbătoare în fiecare zi, Cele Șapte
Magnifice, și-au decorat straiele cu rumeneală proaspătă de cuptor și după
cele șaizeci de minute de stat în fața „oglinzii”, iată-le frumoase ca niște
prințese...
E o plăcere să le admiri, dar Cele Șapte Magnifice nu
sunt de admirat cu de gustat...
Urmărește-ne îndeaproape articolele BLIDUL și rețetele video
BLIDUL
Te invit să vizitezi noul nostru canal de YouTube, BLIDUL.
Arya
Comentarii
Trimiteți un comentariu