Un fel de fructe de pădure | CINA ÎN DOI | BLIDUL

Un fel de fructe de pădure   |  CINA ÎN DOI  |  BLIDUL

Aurul Roșu, un Simbol al Luminii, de o culoare galben-aurie, ca a Soarelui.
Cu extractul stigmatelor sale (partea superioară a pistilului), erau vopsite veșmintele conducătorilor...

Crocus sau ...Șofranul

Ingrediente pentru orez:

  •   1 cană de orez;
  • · 2 ½ căni de apă;
  • · 10 de Șofran;
  • · 2 ouă;
  • · Sare:

Ingrediente pentru „fructele de pădure”:

  •   ½ frunze de praz;
  • · ½ ardei Capia;
  • · ½ ardei iute;
  • · 2 ciuperci mari;
  • · Sare și piper.

Ingrediente condimente:

  •   ½ linguriță de boia de ardei iute;
  • · 1 linguriță de boia de ardei dulce;
  • · 1 linguriță de Curry
  • · 5 linguri de ulei de Floarea Soarelui;

Ingrediente garnitură:

  •   Frunze de praz;
  • · Fenicul;
  • · Morcov;

Mod de preparare:

  •   Spăl orezul sub jet de apă rece, apoi îl așez în cratița în care va fierbe;
  • · Aleg câteva fire de Șofran, le împachetez într-o folie de aluminiu, apoi le încălzesc 8-10 secunde la flacăra unei brichete. Astfel aroma condimentului se amplifică;
  • · Adaug peste orez, apa, sarea și Șofranul;
  • · Las orezul la foc mare, până începe să fiarbă, apoi la foc mediu pentru câteva minute, până ce bobul de orez este semi-fiert. Opresc focul și las orezul să se odihnească în cratița acoperită cu un capac etanș. După 10 minute, îndepărtez capacul și las orezul să se elibereze de aburul de prisos. Iată un orez preparat corect;
  • · După ce se răcorește puțin, amestec orezul cu cele două ouă bătute;
  • · Mărunțesc frunzele de praz, ardeiul Capia și ardeiul Iute;
  • · Spăl apoi curăț ciupercile de pielea exterioară și de codițe;
  • · Decupez, cu ajutorul unui inel metalic, de dimensiunea potrivită, mijlocul (centrul) pălăriei ciupercii și îndepărtez centrul rezultat în urma decupării (vezi video);
  • · Așez inelele de ciupercă, pe o tavă unsă cu ulei vegetal, apoi le umplu cu legumele mărunțite;
  • · Umplu ciupercile cu orezul fiert, până la marginea de sus a pălăriei acesteia (vezi video);
  • · Așez cele două discuri de ciupercă peste fiecare din cele două ciuperci umplute, apoi ung totul cu un amestecul de condimente și ulei;
  • · Adaug legumele garnitură, presar sare și stropesc cu ulei vegetal;
  • · Las „fructele de pădure” la copt, la 180oC, patruzeci de minute;
  • · După coacere, transfer fiecare „Fruct de Pădure” în câte o farfurie și îl decorez cu legumele coapte, începând de pe platforma creată de discul de ciupercă, până pe farfurie, ca o cascadă de legume.

...Un adevărat SPECTACOL! ... Un DELICIU!
O adevărată Operă de Artă! Vizuală și Gustativă!

 YouTube Video:

Un fel de fructe de pădure   |  CINA ÎN DOI  |  BLIDUL

Urmărește-ne îndeaproape articolele BLIDUL și rețetele video BLIDUL
Te invit să vizitezi noul nostru canal de YouTube, BLIDUL. 

Arya

Comentarii

Cele mai citite articole: