De 4 Stele Bănățene | CINA ÎN DOI | BLIDUL

 

De 4 Stele Bănățene  |  CINA ÎN DOI  |  BLIDUL

Cu toții am auzit de acele stele la care visează toți bucătarii lumii...
Eu nu sunt bucătar și nici nu am astfel de vise, eu sunt doar, inventatorul celor 4 Stele Bănățene.

Ingrediente amestec de condimente:

  •  1 linguriță de boia afumată;
  •  ½ linguriță de boia afumată;
  •  1 linguriță de boia de ardei iute;
  • ·1 linguriță de curry;
  •  Sare grunjoasă și piper negru;
  • ·2 linguri de ulei de Floarea Soarelui;

Ingrediente ruladă:

  • 1 ciolan de porc - crud;
  • 2 linguri de ulei de Floarea Soarelui
  • 4 căței de usturoi;
  • 1 ardei iute;
  • 1 morcov;
  • 1 ceapă;
  •  ½ legătură de mărar;

Ingrediente decorare:

  • Frunze de plaz
  • Frunze de pătrunjel;
  • Roșii cireașă;
  • Rondele de ceapă;

Mod de preparare:

  •    Pregătesc amestecul de condimente, într-un bol;
  • · Tai ciolanul de porc, circular, astfel încât să obțin o suprafață de carne, cât mai mare;
  • · Așez carnea pe o folie alimentară, în așa fel încât să obțin o suprafață compactă, ca un puzzle (vezi video);
  • · Ung canea cu ulei, presar amestecul de condimente, usturoiul tăiat mărunt, ardeiul iute mărunțit, morcovul tăiat le lungime (baghete), ceapa felii și mărarul mărunțit;
  • · Rulez carnea cu ajutorul foliei alimentară, apoi Împachetez în folie de aluminiu, bine închisă la capete; întregul ansamblu (vezi video);
  • · Așez întregul ansamblu în tava de copt și las rulada la copt 60 de minute, la 180oC;
  • · După cele 60 de minute, îndepărtez folia de aluminiu, ung rulada cu amestecul de condimente cu ulei, apoi o rumenesc 15 minute tot la 180oC;

Rulada este coaptă, rumenă și miroase îmbătător. Transfer rulada pe un platou și decorez cu răbdare cu ingredientele destinate acestei etape.

Tai cu grijă rulada să nu o destram și așez câte o felie generoasă, pe fiecare farfurie, alături de frunzele de plaz, roșii și o linguriță de Dulceața de ardei iute cu portocale („Iuțeală Dulce sauDulcegărie Iute?”). Cantitatea de dulceață este cea de IUTE EXTREM.  

Atenție! Această Iuțeală Dulce sau DulcegărieIute este un CONDIMENT. Se folosește în cantități foarte mici, în sosuri, dulciuri cărora vrei să le dai o tentă iute și în orice preparate consideri că este binevenită. Nu se folosește ca dulceața cu care ești obișnuită.

„De 4 Stele Bănățene”, a fost impresionată, familia mea.
Nu, nu de cele 4 Stele propriu zis, ci de Rulada umplută cu arome Magice și condimentul EXTREM... 

YouTube Video:

Urmărește-ne îndeaproape articolele BLIDUL și rețetele video BLIDUL
Te invit să vizitezi noul nostru canal de YouTube, BLIDUL. 

Arya

Comentarii

Cele mai citite articole: