Drăgălice | DE SĂRBĂTOARE | BLIDUL

Drăgălice  |  DE SĂRBĂTOARE  |  BLIDUL

Ce sunt Drăgălicele?
Nici nu-ți poți imagina...

Sunt cele mai drăgălașe, minione, cochete, aromate și surprinzător de gustoase, POFTICELE DE SĂRBĂTĂARE...

Ingrediente:

  •    300 g făină de grâu (tip 650);
  • · 150 g unt rece, 65% grăsime;
  • · ½ linguriță de sare;
  • · 2 gălbenușuri de ou;
  • · 1-2 linguri de apă rece;
  • · 1 linguriță de boia afumată;
  • · 1 linguriță de chimen;
  • · 1 linguriță de ienibahar;
  • · 1 linguriță de mărar proaspăt;

Ingrediente pentru decorare:

  •   măsline;
  • · roșii cireașă;
  • · castravete.

Mod de preparare:

  •   Așez într-un bol încăpător făina, sarea și untul rece;
  • · Amestec cu o furculiță (poți folosi un robot de bucătărie) și mărunțesc untul până obțin o compoziție nisipoasă;
  • · Adaug apoi, gălbenușurile de ou și 1 lingură de apă (sau două în funcție de umiditatea naturală a făinii folosite). Amestec bine până cele două ingrediente se încorporează în aluat. Aspectul este tot nisipos. Folosesc furculița, nu amestec cu mâna. Temperatura untului trebuie să rămână scăzută, altfel se va pierde frăgezimea aluatului, după coacere;
  • · Verific dacă aluatul este gata, presând între degete o mică cantitate din acesta. Dacă făina se lipește, formează un conglomerat, atunci aluatul este pregătit pentru modelare (vezi video);
  • · Împart aluatul în trei părți egale. Aromatizez fiecare din cele trei cantități, cu alt condiment. Primul cu boia afumată, al doilea cu chimen, iar al treilea cu ienibahar și mărar proaspăt;
  • · Formez câte o bilă de aluat, prin presare, fără să frământ compoziția, doar astfel voi obține Drăgălice fragede;
  • · Împachetez în folie alimentară, fiecare din cele trei bile de aluat și le las să se odihnească în frigider, la rece, patruzeci de minute;
  • · După ce aluatul s-a răcit, modelez Drăgălicele, în mini formele de tarte și le așez in tava pe care se vor coace, apoi le las în cuptor, la 180oC, douăzeci de minute (vezi video);
  • · După coacere, scot Drăgălicele din „cochiliile” lor și le umplu cu trei creme diferite (pentru creme, vezi Rețeta: Trei Surori Apetisante):
    1. Drăgălicele cu ienibahar și mărar, le înnobilez cu crema de pui;
    2. Drăgălicele cu boia afumată, primesc în dar veșmânt din cremă de brânză;
    3. Drăgălicele cu chimen, se răsfață cu crema de morcovi...
  • · Decorez Drăgălicele cu măsline, roșii și castravete.

...Și acum, pentru că avem invitate la masă, cele mai drăgălașe, minione, cochete, aromate și surprinzător de gustoase, POFTICELE, DE SĂRBĂTOARE...

Petrecerea poate să înceapă!

 YouTube Video:

Drăgălice  |  DE SĂRBĂTOARE  |  BLIDUL

Urmărește-ne îndeaproape articolele BLIDUL și rețetele video BLIDUL
Te invit să vizitezi noul nostru canal de YouTube, BLIDUL. 

Arya




Comentarii

Cele mai citite articole: