Secretul Afroditei | CINĂ ÎN DOI | BLIDUL

 

Secretul Afroditei  |  CINĂ ÎN DOI  |  BLIDUL

Despre multe Zeițe din vremuri Străvechi, am tot citit. Toate erau Frumoase, Seducătoare și aveau cel puțin un Secret. Pentru a fii Seducătoare, foloseau tot felul de poțiuni, ingrediente și chiar preparate culinare sofisticate...

Unele dintre rețetele lor de Seducție, au ajuns până la noi, astăzi...

Ingrediente umplutură:

  •    1 ceapă;
  • · 2 rondele de praz;
  • · 3 căței de usturoi;
  • · ½ ardei iute;
  • · ½ morcov;
  • · ½ ardei gras – verde;
  • · 300 g carne de porc (carne de lucru);
  • · ½ linguriță de boia de ardei iute:
  • · 1 linguriță de boia afumată;
  • · 1 linguriță de curry;
  • · ½ legătură de mărar;
  • · Sare și piper;
  • · 1 ou întreg;
  • · 2 țeline, medii;
  • · 2 bucăți de dovlecel de cinci centimetri lungime;
  • · 4 linguri de ulei de Floarea Soarelui;

Ingrediente pentru ornat:

  •    Două rondele de praz;
  • · 1 gălbenuș de ou;
  • · 2 măsline;

Ingrediente garnitură:

  •   ½ cantitate din miezul de țelină;
  • · ½ morcov;
  • · Frunze de praz;

Mod de preparare:

  •   Toc mărunt toate legumele și carnea;
  • · Așez într-un castron încăpător, toate ingredientele pentru umplutură și amestec bine întreaga compoziție, (vezi video);
  • · Îndepărtez rădăcinile celor două țeline, apoi le scobesc cu ajutorul cuțitului, a unei dălți curbe sau a unei linguri pentru format bile de înghețată. Practic îmi este de folos orice instrument cu care pot să îndepărtez miezul de țelină, care este destul de tare. (Treabă de bărbat 😊);
  • · Elimin miezul de la cele două bucăți de dovlecel. Mă asigur că pereții acestora sunt suficient de groși, ca să poată susține umplutura, chiar și după ce se coc;
  • · Toc mărunt jumătate din cantitatea de miez de țelină și o adaug în compoziția pentru umplut, iar cealaltă jumătate o păstrez pentru garnitură;
  • · Umplu cele două țeline și cei doi dovlecei, cu amestecul de carne cu legume și le așez în tava unsă cu ulei (vezi video);
  • · Decorez Țelinele umplute, cu două rondele de praz, apoi ung cu gălbenuș de ou, suprafețele celor patru „coșulețe” umplute;
  • · Adaug garnitura din legume, apoi stropesc totul cu puțin ulei;
  • · Las tava cu bunătăți, în cuptor, la 180oC, cincizeci de minute;
  • · După ce totul este copt și miroase îmbătător, așez pe farfurii câte o țelină umplută, un dovlecel umplut și garnitura din legume, apoi decorez cu măsline.

Știi zicala: „Îți vine să le mănânci din ochi, așa sunt de frumoase!”...
Ei bine, eu prefer să le mănânc de-a binelea. De ce să mă opresc doar la privit, când am voie să pun și mâna?... Că nu mai pot de poftă!

Știau Zeițele astea, ce știau! Bine că de acum, nu mai este un Secret!...

 YouTube Video:

Secretul Afroditei  |  CINĂ ÎN DOI  |  BLIDUL

Urmărește-ne îndeaproape articolele BLIDUL și rețetele video BLIDUL
Te invit să vizitezi noul nostru canal de YouTube, BLIDUL. 

Arya

Comentarii

Cele mai citite articole: