Româncuțe | POFTICELE | BLIDUL

 

Româncuțe  |  POFTICELE  |  BLIDUL

M-am întrebat deseori de ce li se spune Japoneze? ...sau or fi venind și ele din Japonia?
Nu... acele japoneze, doamnele acelea îmbrăcate în chimonouri superbe, pe care le admirăm cu toții... Nu de acele japoneze vorbesc eu aici, ci de acele preparate de patiserie, care ne-au făcut copilăria delicioasă!

De ce li se spune Japoneze? ...Doar sunt preparate aici, la noi! Oricum, nu am aflat încă misterul. Cert este că, se simte nevoia unui echilibru!

Astfel am creat: ROMÂNCUȚE!

Ingrediente pentru aluat:

  •   500g de făină de grâu (tip 650);
  • · 1/2 linguriță de drojdie uscată;
  • · 1 linguriță de sare;
  • · 4 linguri de făină din semințe de in;
  • · 320 ml de apă călduță;

Ingrediente pentru jumări:

  •   300 g slănină crudă;
  • · 1/2 linguriță de boia afumată;
  • · ¼ linguriță de boia de ardei iute;
  • · ½ linguriță de curry;
  • · 1 linguriță de sare grunjoasă;

Ingrediente pentru umplutură:

  •   jumări;
  • · brânză de burduf;
  • · mărar proaspăt;
  • · boia afumată;

Mod de preparare:

  •   Amestec într-un bol încăpător, toate ingredientele pentru aluat;
  • · Amestec și frământ aluatul, apoi îl las să se odihnească cincisprezece minute;
  • · Tai slănina, mărunt, o condimentez cu boia afumată, boia de ardei iute, curry și sare, apoi amestec totul. Prăjesc slănina la foc mediu până se aurește;
  • · Împachetez aluatul de câteva ori, apoi îl las la dospit o oră sau până își dublează volumul;
  • · După ce aluatul s-a înfoiat, îl împart în patru părți egale, întind câte o foaie pe care presar jumări, jumări cu mărar și brânză de burduf cu mărar;
  • · Rulez foile întinse și înnobilate cu bunătăți, apoi le tai pe lungime, în două părți egale, apoi le împletesc una în jurul celeilalte (vezi video);
  • · Așez în tavă pudrată cu făină, cele patru baghete, le las să se odihnească cincisprezece minute, apoi le coc la 180oC, patruzeci de minute;

Te întrebi cum arată Româncuțele mele?
Sunt Frumoase, Rumene și Delicioase! Sunt tot ce poate fi mai Bun, mai Aromat, mai Frumos și mai Românește, din toată lumea asta mare.

Așa sunt Româncuțele!

 YouTube Video:

Româncuțe  |  POFTICELE  |  BLIDUL

Urmărește-ne îndeaproape articolele BLIDUL și rețetele video BLIDUL
Te invit să vizitezi noul nostru canal de YouTube, BLIDUL. 

Arya




Comentarii

Cele mai citite articole: