Felie de Energie | DINTR-UN KG DE FĂINĂ | BLIDUL

 

Felie de Energie  |  DINTR-UN KG DE FĂINĂ  |  BLIDUL

Îmi face Soțul meu CÂTE UNA... de nu-mi vine să-l iert Toată Viața!...

Știi senzația aceea în care ai da orice pentru gustul extrem de dulce, extrem de aromat și extrem de extrem... de să ți se lipească limba de cerul gurii, de bun ce e...

Ingrediente pentru primul aluat:

  •   500 g făină de grâu (tip 000);
  • · 250 g zahăr;
  • · 3,5 g drojdie uscată;
  • · 1 linguriță de pulbere de turmeric;
  • · 50 g unt;
  • · 125 ml lapte proaspăt, de vacă;
  • · 125 ml ulei de Floarea Soarelui;
  • · 2 ouă întregi;
  • · Esență de migdale, vanilie și rom;
  • · Sare;

Ingrediente pentru al doilea aluat:

  •   500 g făină de grâu (tip 000);
  • · 250 g zahăr;
  • · 3,5 g drojdie uscată;
  • · 1 linguriță de pulbere de roșcove (preparată în casă);
  • · 4 lingurițe de cacao;
  • · 50 g unt;
  • · 125 ml lapte proaspăt, de vacă;
  • · 125 ml ulei de Floarea Soarelui;
  • · 2 ouă întregi;
  • · Esență de migdale, vanilie și rom;
  • · Sare;

Ingrediente pentru umpluturi:

  •   250 g nucă mărunțită;
  • · 100 g arahide;
  • · 250 g prune uscate (fără sâmburi);
  • · 100 g stafide;
  • · 250 g de rahat;
  • · 50 g semințe de Floarea Soarelui;

Mod de preparare:

  •    Pregătesc umplutura: mărunțesc nucile, tai prunele uscate și le tăvălesc prin făină sau amidon, tai rahatul în fâșii și îl tăvălesc prin zahărul pudră cu care este acoperit;
  • · Primul aluat: așez într-un bol încăpător, toate ingredientele primului aluat și le amestec bine, apoi frământ coca și o las să se odihnească cincisprezece minute;
  • · Cel de al doilea aluat: procedez la fel;
  • · Întind două foi din fiecare din cele două aluaturi, le presar cu ingredientele pentru umplutură (vezi video), apoi le răsucesc două câte două, un aluat galben împreună cu un aluat de cacao;
  • · Așez în tava unsă cu unt și tapetată cu făină, cele două răsucituri, una peste cealaltă și las aluatul să se odihnească treizeci de minute, apoi îl introduc în cuptor, la copt, 60 de minute, la 180oC;
  • · Cu aluatul rămas, prepar mici bile bicolore, umplute cu rahat, nuci și arahide, pe care le așez în tava cu douăsprezece alveole. Le las la copt 30 de minute, la 180oC (vezi video);
  • · Scot din cuptor tava cu cele două împletituri, de acum rumene și frumoase, le las să se răcească complet, apoi tai felii și le așez pe platoul care le este destinat;
  • · Cu bilele umplute este mai ușor. Se răcesc mai repede și pot fi gustate.

...Ei bine, despre asta este vorba!...

Le are pe toate!... acele EXTREME de care îți spuneam la început. Chiar nu te poți abține! Nici nu mai contează că nu mă va mai încăpea costumul de baie. Noroc că mai e ceva timp, până la vară și pot repara lucrurile. O adevărată Felie de Energie!

... E de neiertat să prepari ceva așa bun și... așa mult...

 YouTube Video:

Felie de Energie  |  DINTR-UN KG DE FĂINĂ  |  BLIDUL

Urmărește-ne îndeaproape articolele BLIDUL și rețetele video BLIDUL
Te invit să vizitezi noul nostru canal de YouTube, BLIDUL. 

Arya





Comentarii

Cele mai citite articole: