Țuculendre cu Nucă | DULCEGĂRII | BLIDUL

 

Țuculendre cu Nucă  |  DULCEGĂRII  |  BLIDUL

... Că tot vorbeam de pofte!...
„Aud mereu în jurul meu: „Aș mânca ceva, dulce, atât de bun, încât, să mi se lipească limba de cerul gurii...”

Ingrediente umede:

  •   2 albușuri de ou, mediu ca mărime, (75 g albuș de ou);
  • · ½ esență de vanilie;
  • · ½ linguriță esență de migdale;

Ingrediente uscate:

  •   165 g nucă măcinată;
  • · 165 g zahăr pudră;
  • · Sare;
  • · 2 lingurițe de cafea măcinată;
  • · 1 linguriță de pulbere de roșcove (preparată în casă);

Mod de preparare:

  •   Așez într-un bol, albușurile de ou și esențele și amestec cu telul, doar pentru a le omogeniza. Nu fac spumă din albușuri;
  • · Așez în alt bol, mai mare, toate ingredientele uscate și le amestec bine până obțin o pulbere omogenă;
  • · Adaug ingredientele umede amestecate, peste ingredientele uscate amestecate și omogenizez cele două compoziții, până obțin o pastă densă, cu o consistență fluidă;
  • · Transfer compoziția într-o pungă (poș), pe care o introduc într-un pahar înalt, pentru o mai bună stabilitate (vezi video);
  • · Formez bile pe suprafața tăvii de copt, pregătită cu foaie de copt și las suficient spațiu pentru ca sferele să se poată relaxa (mări diametrul), în timpul coacerii.

Eu am format douăsprezece bile pe prima tavă și cinci bile pe cea de a doua, pe o tavă de 35 x 26 cm. Dacă tava pe care o folosești este mai mare, îți vor încăpea toate bilele pe aceeași tavă.

  •     Introduc în cuptor, la copt, tava cu bile, 12-15 minute, la 175oC, cu căldură de sus și de jos;

Timpul de coacere diferă în funcție de tipul cuptorului. Țuculendrele cu Nucă sunt gata, atunci când suprafața acestora s-a întărit ușor, prezintă mici crăpături și au dobândit o culoare aurie.

Atenție!
Țuculendrele cu Nucă, trebuie să se răcească complet, pentru a putea fi desprinse de hârtia de copt.

  •   Așez Țuculendrele cu Nucă pe platoul care le este destinat.

Iată! Țuculendrele cu Nucă!
Un Deliciu!...
... Crocante la exterior și moi și lipicioase la interior. Se topesc, într-o vârtej de arome, atunci când le guști. Ce spun eu „le guști”, că nu te poți opri din ronțăit...


...fără Prico și fără Migdale... Nici nu era nevoie de ele...

  YouTube Video:

Țuculendre cu Nucă  |  DULCEGĂRII  |  BLIDUL

Urmărește-ne îndeaproape articolele BLIDUL și rețetele video BLIDUL.
Te invit să vizitezi noul nostru canal de YouTube, BLIDUL. 

Arya





Comentarii

Cele mai citite articole: