DRUMPĂRI ÎN CUIB | DE SĂRBĂTOARE | BLIDUL

 DRUMPĂRI ÎN CUIB  |  DE SĂRBĂTOARE  |  BLIDUL

Drumpări în Cuib!
... Îți era poftă de Drumpări?...
Soțul meu are o vorbă: „Ce păcat, că nu avem timp, să facem o rețetă, de două ori. Îmi este poftă de...!”

... Ei bine, nu facem o rețetă de două ori, dar o putem Înbogăți...

Ingrediente pentru umplutură:

  •   3 felii de dovlecel;
  • · 1 ardei iute;
  • · 3 căței de usturoi;
  • · ½ ardei Capia (mare);
  • · 2 felii de vânătă;
  • · 500 g de carne de porc, tocată;

Ingrediente pentru condimentare:

  •   1 linguriță de boia afumată;
  • · ½ linguriță de boia iute;
  • · 1 linguriță de Curry;
  • · 1 linguriță pulbere de Roșcove;
  • · Sare grunjoasă și Piper negru;

Ingrediente pentru aluat:

  •   3 cupe de făină de grâu;
  • · 1 linguriță de sare;
  • · 1 ¼ cupă de apă;
  • · 150 ml de ulei de Floarea Soarelui;

Mod de preparare:

  •   Tai legumele cu ajutorul mărunțitorului electric și adaug condimentele (vezi video);
  • · Într-un bol încăpător, așez carnea de porc și legumele mărunțite, apoi amestec, cu o furculiță, fără să frământ compoziția;
  • · Depozitez amestecul de carne cu legume, la rece, în frigider, până la utilizare;
  • · Amestec făina cu sarea, apoi adaug apa, câte puțin de fiecare dată, astfel pot controla compoziția aluatului. Aluatul trebuie să fie moale, dar să nu se lipească de degete (vezi video);
  • · Modelez o bilă, din aluat, apoi îl las să se odihnească treizeci de minute;
  • · După ce s-a odihnit, împart aluatul în douăsprezece părți egale, din care modelez bile, le așez în două farfurii adânci, apoi le acopăr cu ulei. Las aluatul să se odihnească din nou, treizeci de minute (vezi video);
  • · Pe o farfurie întinsă, unsă cu ulei, întind cu degetele, câte o foaie subțire , din cele douăsprezece bile;
  • · Așez pe fiecare foaie, amestecul de legume cu carne, în așa fel încât să acopere toată suprafața foii, apoi o rulez și o așez în forma pentru copt, unsă cu ulei și tapetată cu semințe de In;
  • · Procedez astfel, până când așez toate foile rulate, una peste alta și una în prelungirea celeilalte (vezi video);
  • · Stropesc cu ulei și las Drumpării la copt, în cuptorul încins la 180oC, șaizeci de minute;
  • · După coacere, răstorn Drumpării din forma de copt, pe o farfurie întinsă și îi pudrez cu un vârf de cuțit de boia afumată și Curry, apoi decorez cu ardei iute, mărunțit.
  • · Tai felii generoase din Drumpării în Cuib și îi răcoresc cu Sos de Roșii cu Arahide (găsești rețeta AICI);

...Poftă de Drumpări?...
De astă dată... Drumpări în Cuib...

 YouTube Video: 

DRUMPĂRI ÎN CUIB  |  DE SĂRBĂTOARE  |  BLIDUL

Urmărește-ne îndeaproape articolele BLIDUL și rețetele video BLIDUL
Te invit să vizitezi noul nostru canal de YouTube, BLIDUL. 

Arya

Comentarii

Cele mai citite articole: