ȚUCULENDRE ÎNNOBILATE | DULCEGĂRII | BLIDUL


 ȚUCULENDRE ÎNNOBILATE  |  DULCEGĂRII  |  BLIDUL

Țuculendre Înnobilate!
De Țuculendre, știu că ai mai auzit, cu ceva timp în urmă. Ei bine au mai „crescut” de atunci.

... Acum, a sosit timpul să primească un Titlu de Noblețe...

Ingrediente de bază:

  •   140 g miez de nucă, crud;
  • · 25 g miez crud, de semințe de Floarea Soarelui;
  • · 165 g de zahăr tos;
  • · 80 g de albuș de ou (aproxim1 ½ albușuri de ou);
  • · 1 pliculeț de zahăr vanilat;
  • · ½ linguriță de sare grunjoasă;
  • · 1 linguriță de cafea măcinată;
  • · 1 linguriță de pulbere de Roșcove;
  • · ½ linguriță de boia de ardei iute;
  • · 1 lămâie, coajă rasă;

Ingrediente înnobilare:

  •   100 g ciocolată neagră;
  • · 2 linguri de unt (65% grăsime);

Ingrediente pentru decorare:

  •   Smântână (20% grăsime);
  • · Pulbere de cafea;
  • · Coajă rasă, de lămâie;
  • · Coajă tăiată, de lămâie;
  • · Fulgi de Nucă de Cocos;

Mod de preparare:

  •   Macin într-un mărunțitor electric, zahărul tos și coaja rasă, de lămâie, apoi macin miezul de nucă și miezul semințelor de Floarea Soarelui (vezi video);
  • · Așez într-un bol încăpător, ingredientele de mai sus, apoi adaug sare, cafea, boia și pulbere de Roșcove și amestec cu un tel;
  • · Amestec într-un bol, albușurile de ou și zahărul vanilat, fără a forma spumă;
  • · Adaug albușurile, peste ingredientele uscate, apoi amestec cu o spatulă;

Notă:
Pentru început, compoziția pare prea uscată, dar pe măsură ce amestec, aceasta devine densă, lucioasă și fluidă, fără a fi prea subțire.

  •   Așez un pos (pungă), într-un pahar înalt (pentru o manevrare mai ușoară) și îl umplu cu amestecul de Țuculendre;
  • · Modelez pe o tavă acoperită cu hârtie de copt, douăzeci de sfere de mărimea unei nuci mici;
  • · Coc Țuculendrele, în cuptorul încins la 180oC, douăzeci de minute, sau până ce, la suprafața prico-nucilor, se formează o crustă subțire și fermă, dar interiorul este încă moale;

Notă:
Timpul de coacere poate fi diferit, în funcție de tipul cuptorului, tipul tăvii, dimensiunea Țuculendrelor. Te îndrum să urmărești cu atenție coacerea. Pragul dintre necopt și ars este extrem de mic.

  •   Topesc ciocolata pe baia de abur, apoi adaug untul și amestec ușor cu o spatulă, până ce untul se dizolvă și se încorporează în ciocolată;

Notă:
Țuculendrele se vor desprinde de hârtia de copt, doar după ce s-au răcit complet.

  •   Odată ce Țuculendrele coapte, s-au răcit, le scufund în ciocolata topită apoi le așez pe hârtia pe care s-au copt, pe tavă și le las în frigider, să se răcească, până când se întărește ciocolata (vezi video);

Atenție!
Dacă știți că frigiderul este un loc vulnerabil al casei voastre, vă îndrum să vă luați măsuri de supraveghere și control, riguroase. Există riscul să pățiți ca mine... (vezi video)

  •   Așez Țuculendrele Înnobilate pe platoul care le este destinat, apoi pe câte o farfurie pentru servire (vezi video);
  • · Decorez Țuculendrele cu câte o semisferă de Smântână (modelată și așezată cu ajutorul dispozitivului de porționat înghețată), pudrez cu puțină cafea și coajă de lămâie, rasă și tăiată (vezi video);

Un adevărat Regal!
Țuculendrele Înnobilate sunt Vedetele serii!

... Cu toate peripețiile și lipsa de vigilență în zona de depozitare, am salvat cea mai mare parte din Comoară...
Acum pot savura cu plăcere cea mai Nobilă, Rafinată și Elegantă Țuculeandră din istoria DULCEGĂRIILOR...

 YouTube Video: 

ȚUCULENDRE ÎNNOBILATE  |  DULCEGĂRII  |  BLIDUL

Urmărește-ne îndeaproape articolele BLIDUL și rețetele video BLIDUL.
Te invit să vizitezi noul nostru canal de YouTube, BLIDUL. 

Arya




Comentarii

Cele mai citite articole: