TĂRTĂCUȚA ABUNDENȚEI | DE SĂRBĂTOARE | BLIDUL

 TĂRTĂCUȚA ABUNDENȚEI   |   DE SĂRBĂTOARE  |  BLIDUL

Tărtăcuța Abundenței!
... Mulțumim, cu Recunoștință, Bună Toamnă, pentru Roadele Tale!...

Ingrediente pentru pâinici:

  •   1 ½ cupă de făină (tip 000);
  • · 1 linguriță de sare grunjoasă;
  • · 1 linguriță de drojdie uscată;
  • · 1 linguriță de zahăr,
  • · 1 cupă de apă călduță;
  • · 2 linguri de ulei de Floarea Soarelui;

Ingrediente pentru carne:

  •   300 g de fleică de porc;
  • · 1 linguriță de boia afumată;
  • · ½ linguriță de boia iute;
  • · 1 linguriță de Curry;
  • · 1 linguriță de Cimbru;
  • · ½ linguriță de Cardamom;
  • · 1 linguriță de zahăr;
  • · Sare grunjoasă și piper negru;
  • · 50 ml de ulei de Floarea Soarelui;

Ingrediente pentru legume:

  •   1 roșie;
  • · ½ de ardei iute;
  • · 4 felii de Ghimbir;
  • · ½ de ardei gras, roșu;
  • · 8 felii de praz;
  • · 10 felii de morcov;
  • · 4 felii de vânătă;
  • · ½ dovleac decongelat;
  • · 100 m de ulei de Floarea Soarelui;

Mod de preparare:

  •   Așez într-un castron încăpător, ingredientele pentru pâinici și le amestec, până obțin o cocă, omogenă, elastică și moale (vezi video);
  • · Las aluatul la dospit, până își dublează volumul;
  • · Tai fleica de porc în fâșii de un deget, apoi în cubulețe și le așez într-un castron încăpător;
  • · Condimentez carnea și o las la macerat, la rece, în frigider, până pregătesc celelalte ingrediente;
  • · Tai roșia în jumătate, apoi felii, mărunțesc ardeiul iute și ghimbirul și tai ardeiul gras în bucăți mari, iar feliile de vânătă în patru părți egale. Așez legumele pe un platou (vezi video);
  • · Așez aluatul (și-a dublat volumul), pe masa de lucru, înfăinată, apoi îl împart în două părți egale, două sfere (vezi video);
  • · Modelez cu ajutorul sucitorului, două lipii, apoi răsucesc marginile acestora, spre interior, astfel formez un fel de coroniță (vezi video);
  • · Așez pâinicile pe tava unsă cu ulei și le las la dospit, până când pregătesc celelalte ingrediente;

Îți amintești de rețeta DOVLEAC ÎN DOVLEAC? (găsești link-ul AICI). Acea înghețată fabuloasă, cu un decor Spectaculos?
Ce crezi că am făcut cu dovleacul care găzduia înghețata? ... Doar nu crezi că am aruncat bunătate de dovleac.
Ei bine, iată-l aici, din nou Vedetă! De data asta îl mâncăm...

  •   Tai fundul dovleacului, apoi împart inelul rămas, în două inele, egale ca grosime (vezi video);
  • · Așez inelele de dovleac, pe pâinicile dospite, apoi în interiorul fiecărui inel așez rând pe rând, legumele, apoi carnea și iar legume (vezi video);
  • · Stropesc întreg ansamblul cu ulei de Floarea Soarelui, apoi îl las la copt, în cuptorul încins, la 180oC, șaizeci de minute;
  • · După ce Tărtăcuțele Abundenței sunt rumenite, le așez pe farfuriile care le sunt destinate.

Tărtăcuța Abundenței, este de fapt o pereche!
... Arată fabulos și are un gust DELICIOS!... Cu atât mai mult, cu cât alături îi stă SOSUL ACRIȘOR CU MĂRAR, sos, despre care îți vorbeam zilele trecute...

 YouTube Video: 

 TĂRTĂCUȚA ABUNDENȚEI   |   DE SĂRBĂTOARE  |  BLIDUL

Urmărește-ne îndeaproape articolele BLIDUL și rețetele video BLIDUL
Te invit să vizitezi noul nostru canal de YouTube, BLIDUL. 

Arya

Comentarii

Cele mai citite articole: