RULATA VOINICULUI | CINA ÎN DOI | BLIDUL

 RULATA VOINICULUI   |   CINA ÎN DOI  |  BLIDUL

Rulada Voinicului!
Poate fi un bun motiv (meniu), pentru pregătirea unei seri Romantice, pentru El și Ea...

Ingrediente din legume:

  •   ½ de ardei gras, roșu;
  • · ½ de ardei iute;
  • · ½ de morcov mare;
  • · Frunze de praz;
  • · 1 legătură de Mărar;
  • · 1 legătură de Pătrunjel;

Ingrediente din carne:

  •   250 g de ficat de pui;
  • · 12 fâșii de șuncă, crud-uscată;

Ingrediente pentru condimentare legume:

  •   1 linguriță de boia afumată;
  • · 1 linguriță de Cimbru, plantă uscată;
  • · 1 linguriță de Tarhon, plantă uscată;
  • · Piper negru;
  • · Sare;
  • · 100 ml de ulei de Floarea Soarelui;

Ingrediente pentru condimentare ficat:

  •   2 lingurițe de muștar cu hrean;
  • · 1 linguriță de boia afumată;
  • · 1 linguriță de boia iute;
  • · 1 linguriță de Curry;
  • · Pătrunjel și Mărar;
  • · Sare și Piper;
  • · 2 linguri de făină;
  • · 6 căței de usturoi;

Ingrediente pentru garnitură:

  •   ½ de ardei gras, roșu;
  • · ½ de morcov mare;
  • · Frunze de praz;

Accesorii:

  •  6 scobitori din bambus;

Mod de preparare:

  •   Tai ardeiul roșu, ardeiul iute și prazul, fâșii, mărunțesc mărarul și pătrunjelul, iar cu ajutorul instrumentului de curățat legume, tai fâșii subțiri de morcov, pe lungimea acestuia (vezi video);
  • · Așez pe un tocător din lemn, folie alimentară, apoi fâșiile de șuncă, vertical (în plan), una lângă cealalta, astfel obțin o suprafață suport, unitară, pentru rulada;
  • · Așez peste șuncă, fâșiile de morcov, pe cealaltă direcție (orizontal, în plan), astfel formez o „țesătură” suport pentru celelalte ingrediente din ruladă (vezi video);
  • · Într-un bol încăpător, așez ficățeii de pui, condimentele pentru carne și amestec bine;
  • · Presar peste stratul de morcovi, mărarul și pătrunjelul, mărunțit, apoi pe aceeași direcție cu fâșiile de morcov, așez ardeiul gras și iute, plazul și ficățeii de pui condimentați (vezi video);
  • · Rulez întreg ansamblul, apoi îl fixez cu scobitorile din bambus;
  • · Așez ruloul pe tava unsă cu ulei de Floarea Soarelui, apoi adaug morcovii, frunzele de praz, ardeiul rămas, presar condimentele și stropesc totul cu ulei;
  • · Las Rulada Voinicului, la copt, în cuptorul încins la 180oC, șaizeci de minute;
  • · După ce s-a copt, așez rulada pe un platou și o tai felii, apoi așez pe farfurii câte două felii din Rulada Voinicului, împreună cu garnitura din legume și decorez cu frunze de pătrunjel.

Rulada Voinicului, este DELICIOASĂ!
... O seară Romantică, Minunată... Nici nu poate fi altfel, atunci când El și Ea, se Iubesc!...

 YouTube Video: 

 RULATA VOINICULUI   |   CINA ÎN DOI  |  BLIDUL

Urmărește-ne îndeaproape articolele BLIDUL și rețetele video BLIDUL
Te invit să vizitezi noul nostru canal de YouTube, BLIDUL. 

Arya



Comentarii

Cele mai citite articole: