RULATA VOINICULUI | CINA ÎN DOI | BLIDUL
![]() |
RULATA VOINICULUI | CINA ÎN DOI | BLIDUL |
Rulada Voinicului!
Poate fi un bun motiv (meniu), pentru pregătirea unei seri Romantice,
pentru El și Ea...
Ingrediente din legume:
- ½ de ardei gras, roșu;
- · ½ de ardei iute;
- · ½ de morcov mare;
- · Frunze de praz;
- · 1 legătură de Mărar;
- · 1 legătură de Pătrunjel;
Ingrediente din carne:
- 250 g de ficat de pui;
- · 12 fâșii de șuncă, crud-uscată;
Ingrediente pentru condimentare legume:
- 1 linguriță de boia afumată;
- · 1 linguriță de Cimbru, plantă uscată;
- · 1 linguriță de Tarhon, plantă uscată;
- · Piper negru;
- · Sare;
- · 100 ml de ulei de Floarea Soarelui;
Ingrediente pentru condimentare ficat:
- 2 lingurițe de muștar cu hrean;
- · 1 linguriță de boia afumată;
- · 1 linguriță de boia iute;
- · 1 linguriță de Curry;
- · Pătrunjel și Mărar;
- · Sare și Piper;
- · 2 linguri de făină;
- · 6 căței de usturoi;
Ingrediente pentru garnitură:
- ½ de ardei gras, roșu;
- · ½ de morcov mare;
- · Frunze de praz;
Accesorii:
- 6 scobitori din bambus;
Mod de preparare:
- Tai ardeiul roșu, ardeiul iute și prazul, fâșii, mărunțesc mărarul și pătrunjelul, iar cu ajutorul instrumentului de curățat legume, tai fâșii subțiri de morcov, pe lungimea acestuia (vezi video);
- · Așez pe un tocător din lemn, folie alimentară, apoi fâșiile de șuncă, vertical (în plan), una lângă cealalta, astfel obțin o suprafață suport, unitară, pentru rulada;
- · Așez peste șuncă, fâșiile de morcov, pe cealaltă direcție (orizontal, în plan), astfel formez o „țesătură” suport pentru celelalte ingrediente din ruladă (vezi video);
- · Într-un bol încăpător, așez ficățeii de pui, condimentele pentru carne și amestec bine;
- · Presar peste stratul de morcovi, mărarul și pătrunjelul, mărunțit, apoi pe aceeași direcție cu fâșiile de morcov, așez ardeiul gras și iute, plazul și ficățeii de pui condimentați (vezi video);
- · Rulez întreg ansamblul, apoi îl fixez cu scobitorile din bambus;
- · Așez ruloul pe tava unsă cu ulei de Floarea Soarelui, apoi adaug morcovii, frunzele de praz, ardeiul rămas, presar condimentele și stropesc totul cu ulei;
- · Las Rulada Voinicului, la copt, în cuptorul încins la 180oC, șaizeci de minute;
- · După ce s-a copt, așez rulada pe un platou și o tai felii, apoi așez pe farfurii câte două felii din Rulada Voinicului, împreună cu garnitura din legume și decorez cu frunze de pătrunjel.
Rulada Voinicului, este DELICIOASĂ!
... O seară Romantică, Minunată... Nici nu poate fi altfel, atunci când El și
Ea, se Iubesc!...
![]() |
RULATA VOINICULUI | CINA ÎN DOI | BLIDUL |
Urmărește-ne îndeaproape articolele BLIDUL și rețetele video
BLIDUL
Te invit să vizitezi noul nostru canal de YouTube, BLIDUL.
Arya
Comentarii
Trimiteți un comentariu