MÂNDRUȚE | DULCEGĂRII | BLIDUL

 MÂNDRUȚE  |   DULCEGĂRII  |  BLIDUL

Mândruțe!
Mândruțele, sunt fetele acelea dulci, dragi băieților.
Mândruțele despre care vorbim noi, aici, sunt dulci, un pic sărate, dar și iuți...

Ingrediente de bază:

  •   200g de unt (grăsime 65%);
  • · 1 lingură de Cacao;
  • · 1lingură de Roșcove;
  • · ½ cupă de zahăr;
  • · 1 cupă de fulgi de Cocos;
  • · ½ cupă de semințe de Mac;

Ingrediente pentru condimentare:

Ingrediente pentru decorare:

  •   1 linguriță de pulbere de Cacao;
  • · 1 vârf de cuțit de boia iute;

Accesorii:

  •   6 Coșulețe din hârtie, pentru patiserie;
  • · 2 inele metalice, pentru patiserie;

Mod de preparare:

  •   Așez untul într-o crăticioară și îl pun la topit, la foc mic, aproximativ un minut. Untul nu trebuie să fiarbă, ci doar, să se topească (vezi video);
  • · Așez într-un bol, pulberea de Cacao și de Roșcove, sarea, o lingură de zahăr și cinci linguri din untul topit, apoi amestec, până obțin o compoziție omogenă;
  • · Împart compoziția în șase părți egale, în alveolele tăvii, pregătită cu coșulețele din hârtie, apoi le las la rece, la congelator, timp de zece minute;
  • · Așez într-un bol încăpător, fulgii de Cocos, semințele de Mac și zahărul rămas, apoi adaug șase linguri de unt topit și amestec bine (vezi video);
  • · Așez amestecul de Cocos cu Mac, în cele șase alveole, peste amestecul de Cacao, întărit deja, și presez ușor, astfel încât să obțin un strat compact.

Notă:
Pentru o mai bună compactare, am așezat amestecul în trei etape, respectiv, trei straturi, Astfel am obținut un nivel al prăjiturii, dens, compact, ferm.

  •   Formez, prin presare cu un instrument semisferic, adâncituri superficiale, în mijlocul a trei dintre Mândruțe (vezi video);
  • · Adaug în fiecare adâncitură câte un sfert de linguriță de Dulceață de portocale, picantă. Rețeta IUȚEALĂ DULCE SAU DULCEGĂRIE IUTE?, apoi le las să se răcească la congelator, cincisprezece minute;
  • · În untul rămas, adaug pulberea de foi de ceapă roșie și amestec bine, până obțin o compoziție omogenă;
  • · Torn amestecul peste celelalte trei Mândruțe și las totul la răcit, în congelator, cincisprezece minute;
  • · Odată răcite și întărit untul, desfac mândruțele din fustițele de hârtie, apoi le așez pe platoul care le este desinat;
  • · Așez cele două inele din metal, pe câte o farfurie, în poziție excentrică față de mijlocul acesteia, apoi pudrez Cacao, dinspre mijlocul farfuriei spre margini, cu mișcări circulare (vezi video);
  • · Așez Mândruțele peste pulberea de Cacao, apoi pudrez pe farfurie, în spațiul rămas liber, un punct de boia iute, așa de decor...

Mândruțele mele, sunt DELICIOASE!
Sunt dulci și plăcute la vedere, sunt îndrăgite de toată lumea, pofticioși mai mari sau pofticioși mai mici...

YouTube Video: 

 MÂNDRUȚE  |   DULCEGĂRII  |  BLIDUL

Urmărește-ne îndeaproape articolele BLIDUL și rețetele video BLIDUL
Te invit să vizitezi noul nostru canal de YouTube, BLIDUL. 

Arya

Comentarii

Cele mai citite articole: