CODOBELCI PICANȚI | CINA ÎN DOI | BLIDUL
![]() |
CODOBELCI PICANȚI | CINA ÎN DOI | BLIDUL |
Codobelci Picanți!
Îți mai aduci aminte de cântecul acela, din copilărie: „Melc, melc,
Codobelc...?
... Ei bine, nu despre melci e vorba aici...
Ingrediente pentru orez:
- 1 ½ cupe de orez;
- · 3 cupe de apă;
- · 1 linguriță de sare grunjoasă;
- · 1 linguriță de oțet de orez;Ingrediente pentru carne:
- · 4 felii de pulpă de porc;
- · 4 cuburi de unt;
Ingrediente pentru condimentare:
- 3 lingurițe de boia afumată;
- · 3 lingurițe de Curry;
- · Sare grunjoasă și Piper negru;
- · 2 discuri de TREI FRUNZE ÎN TREI DISCURI – găsești rețeta AICI;
- · 2 linguri de SOS DE ROȘII CU ARAHIDE - găsești rețeta AICI;
Ingrediente pentru garnitură:
- 3 cupe de varză murată, păstrată în congelator;
- · 1 ceapă albă mică;
- · 1 ardei iute;
- · 100 ml de ulei de Floarea Soarelui;
Accesorii:
- Scobitori din bambus;
Mod de preparare:
- Spăl orezul și îl pun la fiert, cu apă cu sare (vezi video);
Notă:
Pentru un orez bine fiert, care nu se
lipește, pun orezul la fiert, cu apă rece (dublul cantității de orez) și sare,
la foc mare. După ce a început să clocotească, las focul mic și îl las să fiarbă
încet, câteva minute, cu cratița acoperită cu un capac etanș, până când orezul,
va absorbi toată apa din cratiță. Opresc focul și las orezul să se odihnească
în cratița acoperită cu capac, zece minute. După odihnă, îndepărtez capacul și
amestec ușor orezul, prin răsturnare, doar atât cât să se elibereze aburul. Las
orezul să se răcorească astfel, fără a mai acoperi cratița, cu capacul, apoi îl
stropesc cu o linguriță de oțet de orez.
- Condimentez feliile de pulpă de porc, pe ambele părți, cu boia afumată, Curry, sare și piper, apoi așez câteva rondele de ardei iute;
- · Rulez fâșiile de carne și le fixez cu câte o scobitoare din bambus (vezi video);
- · Ung tava pentru copt, cu ulei din belșug, apoi așez varza murată, tăiată fideluță;
- · Așez mini-rulourile din carne, pe mijlocul tăvii, condimentez varza, adaug ceapa și feliile de ardei iute, apoi stropesc întregul ansamblu, cu ulei;
- · Așez cuburile de unt peste fiecare mini-rulou din carne (vezi video);
- · Las Codobelcii la copt, în cuptorul încins la 180oC, șaizeci de minute;
- · Ung cu ulei două inele de patiserie, pe interior, le așez pe câte o farfurie, apoi așez orezul fiert, bine presat, astfel încât să își păstreze forma, atunci când îndepărtez inelele;
- · Așez câte un disc din TREI FRUNZE ÎN TREI DISCURI, peste orez (vezi video);
Discurile TREI FRUNZE ÎN TREI DISCURI, se vor decongela peste orezul fierbinte și vor elibera uleiul de măsline și aromele din ingredientele ce le conțin;
- Așez câte o lingură de SOS DE ROȘII CU ARAHIDE, pe fiecare farfurie (vezi video);
- · După ce Codobelcii șunt rumeniți, așez varza de jur împrejurul fiecărui disc cu orez, iar mini-ruladele pe sos;
- · Îndepărtez inelele din metal și așez farfuriile pe masa pregătită pentru CINA ÎN DOI.
... Codobelci Picanți sunt DELICIOȘI!
Apropo! Codo-belc înseamnă, fără coadă... aici, nici o legătură cu
melcii...
![]() |
CODOBELCI PICANȚI | CINA ÎN DOI | BLIDUL |
Urmărește-ne îndeaproape articolele BLIDUL și rețetele video
BLIDUL
Te invit să vizitezi noul nostru canal de YouTube, BLIDUL.
Arya
Comentarii
Trimiteți un comentariu