LUNIȚE ÎNDOPATE | POFTICELE | BLIDUL

 LUNIȚE ÎNDOPATE  |  POFTICELE  |  BLIDUL

Lunițe Îndopate!
... Unii artiști au perioada lor „Violet”, sau mai știu eu ce altă denumire fantezistă dată de critici...
... Eu, sunt în perioada „Aluatului Îmbogățit”...

Ingrediente pentru îmbogățirea aluatului:

  •   ½ de morcov;
  • · ½ de ardei iute;
  • · 1 felie de ghimbir;
  • · 3 ciuperci Champignon;

Ingrediente pentru aluat:

  •   3 cupe de făină de grâu (tip 000);
  • · 1 linguriță de sare grunjoasă;
  • · 1 linguriță de drojdie uscată;
  • · ½ de cupă de semințe de In;
  • · 1 ¼ cupă de apă călduță;
  • · 1 lingură de ulei de Floarea Soarelui;

Ingrediente pentru umplutură:

  •   1 ceapă albă;
  • · ½ de morcov;
  • · ¼ de ardei iute;
  • · ½ de ardei Capia;
  • · 100 ml de ulei de Floarea Soarelui (pentru prăjit);
  • · ½ kg de carne de porc, tocată;
  • · Boia afumată, Boia iute, Curry, Cimbru, Sare;
  • · 1 bulgăre de frunze de mărar, congelate, (vezi rețeta FRUNZE MINUNATE);
  • · 1 ou;

Mod de preparare:

  •   Mărunțesc legumele pentru îmbogățirea aluatului, cu ajutorul unui mărunțitor electric (vezi video);
  • · Amestec făina, sarea, drojdia, semințele de in și pe rând, câte o cupă de apă, apoi amestec compoziția. Aluatul are aspect sfărâmicios;
  • · Adaug legumele mărunțite, amestec aluatul, apoi completez cu apa călduță care mi-a rămas și cu uleiul de Floarea Soarelui;

Atenție!
Cantitatea de apă poate fi diferită, în funcție de tipul de făină, umiditatea acesteia, tipul de semințe folosit și cantitatea de apă pe care o au legumele adăugate în aluat;

  •   Frământ compoziția, până abțin un aluat cu o consistență similară cu cea de pâine (vezi video);
  • · Las aluatul la dospit, la loc cald, până își dublează volumul;
  • · Mărunțesc legumele pentru umplutură, le prăjesc în ulei încins, la foc mare, apoi adaug carnea tocată, condimentele și la final un bulgăre de Frunze Minunate;
  • · Împart aluatul dospit, în opt părți egale, modelez opt bile, apoi câte o foaie rotundă, de aceeași dimensiune cu dispozitivul de împachetat plăcinte umplute (vezi video);

Atenție!
Dacă nu ai un astfel de dispozitiv, poți lipi plăcintele, presând marginile acestora, cu dinții unei furculițe.

  •   Îndop (umplu) Lunițele cu amestecul de carne cu legume, ung marginile foii cu albuș de ou, apoi răstorn o jumătate de aluat peste cealaltă jumătate, presez marginile, apoi așez plăcintele pe tava pentru copt, tapetată cu făină;
  • · Pregătesc o „Mască de frumusețe” din gălbenușul de ou și puțină apă, apoi ung Lunițele cu ajutorul unei pensule (vezi video);
  • · Las plăcintele în cuptorul încins, la 180oC, treizeci și cinci de minute;
  • · După ce s-au rumenit, las Lunițele Îndopate să se răcorească, apoi le așez pe platoul care le este destinat, pentru odihnă.

Lunițe sunt gata Îndopate!
Le țin companie Sosul Iute-Acrișor, de care ți-am vorbit deja. Un adevărat Succes pe scena întâlnirii cu prietenii noștri...

Dacă până mai ieri, nu știam să fac o pâine, iată că azi mă joc cu aluatul, cum vreau eu...
... Vezi. că se poate?...

  YouTube Video: 

LUNIȚE ÎNDOPATE  |  POFTICELE  |  BLIDUL

Urmărește-ne îndeaproape articolele BLIDUL și rețetele video BLIDUL
Te invit să vizitezi noul nostru canal de YouTube, BLIDUL. 

Arya




Comentarii

Cele mai citite articole: