NĂSTUREI CU IN - DOSPIȚI | ALUAT DOSPIT | BLIDUL

 NĂSTUREI CU IN - DOSPIȚI  |  ALUAT DOSPIT  |  BLIDUL

Năsturei cu In - dospiți!
Ne plac aperitivele! ... Așa încât, am inventat, Chifle mici, mici de tot, pentru o singură înghițitură...

Ingrediente aluat:

  •   3 cupe de făină de grâu (tip 000);
  • · 1 linguriță de sare grunjoasă;
  • · 1 linguriță de drojdie uscată;
  • · ½ cupă de semințe de In;
  • · 1 ½ cupă de apă călduță;
  • · 2 linguri de ulei de Floarea Soarelui;

Ingrediente din vegetale:

  •    ½ morcov (mare);

Mod de preparare:

  •   Tai morcovul în fâșii subțiri, cu ajutorul dispozitivului de curățat legume, apoi tai fâșiile mărunt (vezi video);
  • · Într-un bol încăpător, amestec făina, sarea, semințele de In, adaug două treimi din apă și amestec totul până obțin o compoziție omogenă, nisipoasă și relativ uscată;
  • · Adaug morcovul mărunțit, amestec din nou, apoi completez cu apa care mi-a rămas;
  • · După ce s-au amestecat bine toate ingredientele, obțin un aluat, moale, nelipicios, elastic. Adaug o lingură de ulei de Floarea Soarelui, ca să desprind aluatul, mai ușor, de castron, după dospire (vezi video);
  • · Las aluatul la dospit, la loc călduț, până își dublează volumul;
  • · Tai aluatul dospit, în două părți egale, pentru a-l prelucra mai ușor. O jumătate o acopăr cu folie alimentară, ca să nu se usuce;
  • · Modelez din aluat, un cilindru de lungimea suprafeței mele de lucru, apoi îl împart în fâșii (discuri) egale, în așa fel încât să obțin bile de mărimea unei nuci mici (vezi video);
  • · Așez chiflele mici, pe tava pentru copt, le ung cu ulei, apoi le coc în cuptorul încins, la 180oC, douăzeci de minute;

Atenție!

Timpul de coacere, poate varia în funcție de mărimea chiflelor, de compoziția aluatului și de tipul de cuptor.

  •  După ce s-au copt, las Năsturei cu In, să se răcească complet, apoi îi transform în bază pentru creme și paste, pentru aperitive Savuroase.

Năsturei cu In – dospiți, gata de petrecere!
...Chifle acestea în miniatură, mă Inspiră să creez tot felul de umpluturi DELICIOASE!

 YouTube Video: 

NĂSTUREI CU IN - DOSPIȚI  |  ALUAT DOSPIT  |  BLIDUL

Urmărește-ne îndeaproape articolele BLIDUL și rețetele video BLIDUL
Te invit să vizitezi noul nostru canal de YouTube, BLIDUL. 

Arya



Comentarii

Cele mai citite articole: