Bănuții de Aur
Vedeta de astăzi a electrocasnicelor
din bucătăria mea, este pentru a nu știu câta oară... aparatul
de făcut vafe.
Dacă zile trecute îți povesteam
despre Pita MEI și de posibilitatea de a coace pituțele în
aparatul de făcut vafe, iată continuarea. Astăzi dovlecei la
„grătar”, respectiv la „vaf-tar”. O nouă figură de stil...
culinară.
Ingrediente:
- 2 dovlecei potriviți ca mărime;
- 70 g de unt;
- 8 căței de usturoi;
- 2 linguri de ulei de floarea soarelui, presat la rece;
- 1 praf de sare grunjoasă, măcinată;
- 1 linguriță de zeamă de lămâie.
Mod de preparare:
- Spăl dovleceii și îi tai felii de jumătate de centimetru grosime;
- Când aparatul de făcut vafe s-a încins, ung cu unt baza aparatului și așez feliile de dovlecei, apoi ung cu unt interiorul capacului și închid aparatul;
- Dovleceii sunt gata atunci când capătă o culoare aurie, și o textură moale la fel ca cei copți pe grătar;
- Scot dovleceii copți din aparat și procedez, pe rând, cu toate feliile care mi-au mai rămas;
- Curăț usturoiul și zdrobesc cățeii, îi așez într-o cană de ceramică și presar sarea, apoi amestec cu ajutorul unei lingurițe adăugând ulei, puțin câte puțin ca la maioneză, până când obțin o cremă de aceeași consistență;
- Adaug zeama de lămâie peste mujdei și amestec până obțin o cremă omogenă;
- Așez pe un platou sau pe farfurie feliile coapte de dovlecei, și le răsfăț cu mujdei din abundență;
Bănuții AURII sunt gata. Chiar dacă plouă afară sau locuiești
la bloc iar grătarul este doar o amintire, iată că poți savura o
porție de dovlecei copți, delicioși, la „vaf-tar”...
Cu puțină Inspirație, poți face multe lucruri Inedite, Minunate.
Arya
🝣
Comentarii
Trimiteți un comentariu