Bănuții de Aur



Vedeta de astăzi a electrocasnicelor din bucătăria mea, este pentru a nu știu câta oară... aparatul de făcut vafe.

Dacă zile trecute îți povesteam despre Pita MEI și de posibilitatea de a coace pituțele în aparatul de făcut vafe, iată continuarea. Astăzi dovlecei la „grătar”, respectiv la „vaf-tar”. O nouă figură de stil... culinară.

Ingrediente:
  • 2 dovlecei potriviți ca mărime;
  • 70 g de unt;
  • 8 căței de usturoi;
  • 2 linguri de ulei de floarea soarelui, presat la rece;
  • 1 praf de sare grunjoasă, măcinată;
  • 1 linguriță de zeamă de lămâie.

Mod de preparare:
  • Spăl dovleceii și îi tai felii de jumătate de centimetru grosime;
  • Când aparatul de făcut vafe s-a încins, ung cu unt baza aparatului și așez feliile de dovlecei, apoi ung cu unt interiorul capacului și închid aparatul;
  • Dovleceii sunt gata atunci când capătă o culoare aurie, și o textură moale la fel ca cei copți pe grătar;
  • Scot dovleceii copți din aparat și procedez, pe rând, cu toate feliile care mi-au mai rămas;
  • Curăț usturoiul și zdrobesc cățeii, îi așez într-o cană de ceramică și presar sarea, apoi amestec cu ajutorul unei lingurițe adăugând ulei, puțin câte puțin ca la maioneză, până când obțin o cremă de aceeași consistență;
  • Adaug zeama de lămâie peste mujdei și amestec până obțin o cremă omogenă;
  • Așez pe un platou sau pe farfurie feliile coapte de dovlecei, și le răsfăț cu mujdei din abundență;

Bănuții AURII sunt gata. Chiar dacă plouă afară sau locuiești la bloc iar grătarul este doar o amintire, iată că poți savura o porție de dovlecei copți, delicioși, la „vaf-tar”...

Cu puțină Inspirație, poți face multe lucruri Inedite, Minunate.

Arya


🝣

Comentarii

Cele mai citite articole: