Biscuiți Fainu





Ce e minunat la pregătirea biscuiților, la rece, din legume, este faptul că „primești” cadou un suc minunat plin de vitamine, minerale și enzime. Adică două preparate la preț de unul. Depinde din care parte privești.

Dacă ai de gând să bei un suc de legume hrănitor te alegi cu un recipient plin de pulpă de legume pe care îl poți valorifica în nenumărate feluri. De pildă, Biscuiții Fainu.

Dacă îți propui să pregătești biscuiți dulci sau sărați, pe care îi poți savura cu orice salată, pastă sau cremă, te alegi cu un suc de legume minunat, sănătos, aromat și hrănitor.


Este cel mai eficient mod de a te hrăni, ba mai mult este sănătos, delicios, ușor de preparat, cu costuri minime și rapid. Ce îți poți dori mai mult?


Ingrediente:

A. Legume pentru suc:
  • 5 morcovi mari;
  • 4 castraveți medii
  • 3 căței de usturoi
  • 2 păstârnaci mari;
  • 1 cartof;
  • 1 felie groasă de fenicul;
  • 1/2 fir de praz;
  • 1/2 inflorescență de brocolli;
  • 1/2 ridiche neagră;Â
  • 1/4 rădăcină de țelină;


B. Adaos pentru biscuiți:
  • 2 cupe de semințe de hrișcă;
  • 2 cupe de semințe de floarea soarelui;
  • 1 cupă de semințe de dovleac;
  • 1/2 cupă de semințe de susan
  • 1 lingură de drojdie uscată, inactivă;
  • 1 lingură de pulbere de curry;
  • 1 linguriță de semințe de coriandru;
  • 3 ardei iuți foarte mici sau 1/2 linguriță de pulbere de ardei iute;
  • 1 praf de sare;

C. Apa:
  • 2 sau 3 cupe de apă de izvor sau apă plată filtrată.


Mod de preparare:
  • Spală ingredientele de la punctul „A” și taie grosier legumele, astfel vei prelungești viața storcătorului tău;
  • Stoarce legumele și pune pulpa rezultată într-un recipient încăpător din sticlă, ceramică sau inox. Ține cont că vei adăuga celelalte ingrediente și vei avea nevoie de spațiu în recipientul tău, ca să le poți amesteca prin răsturnare;
  • Macină toate ingredientele de la punctul „B”, separat sau împreună, în funcție de blender-ul sau robotul de bucătărie pe care îl folosești;
  • Amestecă cele două compoziții „A” și „B”, adică pulpa de legumele și semințele cu mirodenii, frământă cu degetele și între palme, până obții o compoziție omogenă;
  • Adaugă apa doar atât cât să transformi compoziția într-o pastă groasă, legată, ușor de modelat;
  • Pregătește tăvile uscătorului (deshidratatorului), cu hârtie de copt tăiată pe dimensiunea acestora;
  • Așează pe tavă o cantitate potrivită de compoziție (în funcție de dimensiunea tăvii), peste care întinde o folie alimentară de aceeași dimensiune cu tava;
  • Întinde compoziția, cu sucitorul, așa cum procedezi la întinderea aluatului, până când obții o „foaie” de 2 sau 3 milimetri. Cu cât este mai subțire cu atât se va usca mai repede;
  • Odată întinsă compoziția, îndepărtează folia alimentară și trasează cu cuțitul, apăsând ușor, pe locul unde vrei să se rupă biscuiții atunci când vor fi uscați;
  • Procedează astfel cu întreaga cantitate și pune tăvile în deshidratator la temperatura de 38°C, pentru a păstra toate substanțe nutritive, vii;
  • Procesul de uscare va dura între 8 și 12 ore, în funcție de gradul de umiditate al compoziției, de tipul de uscător (deshidratator) și de umiditatea aerului din încăperea unde funcționează aparatul;;
  • După ce compoziția a căpătat fermitate, desprinde hârtia cerată de pe suprafața acesteia, proces care ar trebui să se realizeze cu ușurință și întoarce foaia de biscuiți cu partea care a fost acoperită, în sus și usucă în continuare până la obținerea consistenței și a fermității, dorite;
  • Odată biscuiții uscați, rupe-i pe urmele făcute cu cuțitul, depozitează-i la loc uscat, în borcane din sticlă, la temperatura camerei.

Biscuiții astfel realizați pot fi păstrați mai multe săptămâni dacă sunt foarte bine uscați și depozitați în recipiente bine închise.
Dacă preferi biscuiți mai moi, e bine să îi păstrezi în frigider, dar timpul de depozitare va fi mai scurt.

Antrenează-i și pe cei mici la realizarea Biscuiților Fainu. Vei petrece astfel mai mult timp împreună cu ei și totodată îi vei învăța, pentru întreaga lor viață, să se hrănească nu doar să mănânce, să prețuiască hrana și munca celor care o prepară.

Acum pentru că Biscuiții Fainu sunt gata, îți rămâne doar să-i inviți la masă pe toți membrii familiei tale și să petreceți împreună clipe minunate.

Arya

🝣

Comentarii

Cele mai citite articole: