Biscuiții Soarelui




Am de gând să beau un suc de legume hrănitor, preparat după o rețetă de restabilire a sănătății pe care am găsit-o în cartea „Vindecarea Cancerului” de Rudolf Breuss. O carte pe care o recomand tuturor celor care vor să îți redobândească sănătatea sau doar să o păstreze.

Așa cum se întâmplă de fiecare dată când prepar un astfel de suc mă aleg cu un recipient plin de pulpă de legume pe care o valorific preparând biscuiți delicioși, de astă dată, Biscuiții Soarelui


Ingrediente:

Pulpa de legume:
  • 600 g de sfeclă roșie;
  • 200 g morcovi;
  • 200 g țelină rădăcină;
  • 140 g cartofi;
  • 60 g ridiche neagră;

Semințe și condimente:
  • 1 cupă de semințe crude de floarea soarelui;
  • 1 cupă de miez crud de caju;
  • 1 cupă de semințe de hrișcă;
  • 1 lingură de pulbere de turmeric;
  • 1 lingură de pulbere de busuioc uscat;
  • 1 lingură de pulbere de drojdie de bere inactivă;
  • 1 lingură de ulei de floarea soarelui, presat la rece;
  • 1 lingură pulbere de curry;
  • 2 lingurițe de pastă de ardei iute, preparat din ardei iute murat;
  • 3 căței mari de usturoi;
  • 3 cupe de apă de izvor sau apă plată, filtrată.
Semințe pentru ornat:
  • 1 cupă de semințe crude de floarea soarelui.

Mod de preparare:
  • Storc legumele și pun pulpa rezultată într-un recipient încăpător, din sticlă (ceramică sau inox). Țin cont că voi adăuga celelalte ingrediente și voi avea nevoie de spațiu pentru a amesteca întreaga compoziție, prin răsturnare;
  • Introduc în blender toate semințele, condimentele și apa și le amestec până obțin o pastă pe care o adaug pulpei de legume din recipient;
  • Amestec cele două preparate până obțin o compoziție omogenă;
  • Pregătește tăvile uscătorului (deshidratatorului), cu hârtie de copt tăiată pe dimensiunea acestora;
  • Formez bulgări mici, lipicioși pe care îi tăvălesc prin semințele de floarea soarelui, apoi îi turtesc pe suprafața pe care urmează să se usuce, adică pe hârtia de copt de pe tava deshidratatorului;
  • Procedez astfel cu întreaga cantitate și pun tăvile în deshidratator la temperatura de 38°C, pentru a păstra toate substanțe nutritive, vii;
  • Procesul de uscare va dura între 8 și 12 ore, în funcție de gradul de umiditate al compoziției, de tipul de uscător (deshidratator) și de umiditatea aerului din încăperea unde funcționează aparatul;;
  • După ce compoziția a căpătat fermitate, întorc biscuiții pe hârtia cerată și îi las să se usuce în continuare, până pierd întreaga cantitate de apă ce o conțin;
  • Odată biscuiții uscați, îi depozitez la loc uscat, în borcane din sticlă, la temperatura camerei.

Biscuiții Soarelui sunt gustarea mea preferată. Nu au nevoie de nici un adaos sau de alt preparat care să îi însoțească. Sunt o masă în sine și îi iau în traistă atunci când călătoresc sau am o zi cu multe drumuri de făcut prin oraș și nu ajung să mănânc o masă obișnuită.

Mai mult decât atât, dacă sunt bine uscați și sunt păstrați în borcane din sticlă, bine închise îi poți păstra chiar și sase luni. 

Încearcă-i și Tu!

Arya


🝣





Comentarii

Cele mai citite articole: