Ciocolata TALU




Poate te întrebi, de unde această denumire stranie pentru o ciocolată?
Ei bine citind o carte pe care ți-o recomand din toată Inima, o carte care m-a inspirat și mă inspiră în continuare, o carte de suflet, Pientra - vol.I. Ritualul Cununii de Paul Buică, am descoperit ce este Talu...
...dar te las să descoperi singură ce este Talu.

Ingrediente:
    Ciocolată:
  • 4 linguri de ulei de cocos;
  • 3 linguri de pudră de roșcove;
  • 3 linguri de zahăr nerafinat, din trestie;
  • un praf de sare;
  • un artei iute mic, mărunțit sau un vârf de cuțit de pulbere de ardei iute, pentru aromă.

    Umplutură:
  • 2 linguri de miere de albine;
  • 3 linguri din făină de semințe de susan.

Mod de preparare:
  • Pune pe foc (mediu), o cratiță cu apă și lasă-o să fiarbă;
  • Așează deasupra cratițe un bol potrivit ca mărime, din sticlă rezistentă la temperaturi înalte sau din inox, astfel încăt să nu pierzi aburul rezultat de la fierberea apei;
  • În bolul astfel instalat, încălzește uleiul de cocos înpreună cu zahărul pănă la temperatura de 43°C;
  • Adaugă pudra de roșcove, amestecă pănă la omogenizare și îndepărtează bolul de pe foc;
  • Temperează ciocolata amestecând continuu, pănă ajunge la 32°C și adaugă praful de sare împreună cu pulberea de ardei iute;
  • În alt bol, amestecă făina din semințe de susan cu mierea de albine, pănă obții o pastă groasă pe care o poți modela cu degetele;
  • Toarmă ciocolata în formele deja pregătite având grijă să nu le umplii în totalitate;
  • Modelează din pasta de susan cu miere, pastile cu diametrul mai mic decât cel al formei în care ai turnat ciocolata, astfel încât să poată fi scufundate cu ușurință și acoperite integral de ciocolata încă fluidă;
  • Lasă ciocolata astfel obținută să se răcească până la temperatura camerei, apoi răcește ciocolata în frigider.

Poți orna bucâțile de ciocolată, cu pulbere de cacao sau de roșcove, cu fulgi de cocos sau cu câteva fire de sare grunjoasă.

Chiar dacă prepari ciocolată pentru prima oară, chiar dacă ești neliniștită în privința rezultatului, cu siguranță prepararea ciocolatei va deveni un obicei. Toate ingredientele folosite în această rețetă te ajută să rămâi suplă, sănătoasă, frumoasă, așa cum ești Tu.

Arya

🝣


Comentarii

Cele mai citite articole: