BLIDUL DE AUR - A treia Zi din noua noastră Viață




Eu scriu povestea celei de a treia zile din cele patruzecișidouă de zile de poveste. 

Iată că după o zi cu suport moral adecvat și o noapte în care am lucrat până târziu, ziua debutează cu „cafeaua de dimineață” care constă într-un suc consistent de mere cu scorțișoară. Îl savurăm cu mare plăcere și povestim vrute și nevrute, asta așa, ca să ne relaxăm.

Între timp se desfășoară deja obișnuitele activități: ceaiul pentru rinichi, ceaiul de salvie și cel de năprasnic, cu tehnica de preparare a fiecăruia dintre ele. Dacă mai pun la socoteală și ceaiul verde, pe care doar Iubitul meu îl adoră, parcă nici nu mai avem nevoie de vreun supliment alimentar, nu de alta, dar când să le bei pe toate?


Iubitul meu a scris încă din zori, când încă zgomotul orașului era departe de a se face auzit. Este perioada cea mai bună pentru a-și așterne pe „hârtie” sclipirile infinite ale Inspirației, care se transformă în gânduri, iar mai apoi în cuvinte pe înțelesul nostru al tuturor. E Minunat ce face pentru noi, cei care pășim timid pe calea desăvârșirii noastre. Este deopotrivă îndemnul, confirmarea propriilor noastre supoziții și Darul Divin, pe care o dată primite în Inimile Noastre, suntem datori să le oferim mai departe, Urmașilor Noștri.

Începem să ne relaxăm și o dată cu relaxarea se face simțită și oboseala. Iubitului meu pentru efortul intens intelectual pe care îl face scriind, iar eu pentru orele nedormite din noaptea trecută. Pentru mine perioada de maximum de Inspirație este la sfârșitul zilei, atunci când zgomotul orașului se stinge încet, iar pacea se așterne peste noi toți. Suntem diferiți, acesta este și motivul pentru care Uni-Versul ne Dăruiește Talente și Misiuni diferite.

Simțim nevoia să ieșim din casă, măcar pentru o oră cu toate că presiunea atmosferică este greu de suportat. Se pare că va ploua curând. Soarele arde mai tare decât ne-a obișnuit în zilele din urmă, iar aerul nici nu se mișcă. Nu ne prea arde de jocul nostru de-a gimnastica, așa că ne mulțumim cu câte douăzeci de flotări fiecare și cam atât.

Aminteam ieri de sportivii de performanță care se hrănesc doar cu alimente nepreparate termic și se simt puternici, Vii.

Pot spune din propria mea experiență, cu patrusprezece ani de sport de performanță la activ, că o alimentație Vie îți dă Viață. De pildă, după numai trei zile de hrană lichidă, din fructe și legume proaspete, observ că a dispărut tensiunea din articulații, ba mai mult chiar din genunchiul care a suportat de-a lungul timpului, două intervenții chirurgicale. Un genunchi cu un cartilaj distrus, care scârțâia la propriu și din pricina căruia nu puteam face genuflexiuni, de pildă.

Pot spune că deși nu am dormit mai mult de trei ore noaptea trecută, nivelul de Vitalitate este net superior celui avut înaintea începerii programului de sănătate. De asemenea pielea și-a schimbat structura în profunzime, e mai fină, iar orice urmă de celulită este pe cale de dispariție, chiar dacă nu am avut niciodată prea multă. Pielea din jurul ochilor și-a recăpătat culoarea sănătoasă și ca atare, nu mai am nevoie de fond de ten. Gușița de sub bărbie dispare văzând cu ochii, iar talia a început să se subțieze și ea. Și asta fără să îmi propun nici o clipă să pierd din hăinuța groasă și grasă pe care o port de ceva vreme.

Și toate astea în doar trei zile. Asta înseamnă că după încă patruzeci de zile de felul acesta voi avea din nou douăzeci de ani? Sau cel puțin așa mă voi simți?

Este încurajator dacă fac bilanțul beneficiilor care abia au început să se arate. Știu că vor fii mult mai multe și promit să ți le împărtășesc pe măsură ce le voi observa eu însămi.

Cât despre activitatea fizică pot afirma ca Om cu experiență în domeniu, că avem nevoie de un program regulat, cu efort adecvat, pe măsura puterilor noastre, ale fiecăreia dintre noi și consider că cel mai important lucru este să îți facă plăcere să depui acel efort.

De pildă dacă nu îți place în mod deosebit să alergi, cum este în cazul meu, dar te simți foarte bine în apă, înoată. Este cel mai bun mod prin care vei elimina stresul adunat peste zi și în același timp îți vei tonifia musculatura pe nesimțite. Îți spune asta un înotător.

Dacă în schimb îți place să mergi pe bicicletă, fă acest lucru pe o bicicletă adevărată, în aer liber, mai ales dacă locuiești într-un oraș dotat cu piste special amenajate pentru bicicliști. Vei constata că e mai distractiv să ai în jurul tău vegetație decât să vezi pereții unei săli de sport, fie ea dotată cu sisteme și echipamente sofisticate. Unde mai pui că plimbarea în aer liber o poți face împreună cu oamenii dragi ție, iar obiectivul poate fi un picnic în pădurea cea mai apropiată de orașul în care locuiești sau în spații special amenajate la marginea acestuia. După o astfel de escapadă vei putea rezista încă o săptămână întreagă cu un program încărcat.

Poți alege de pildă să practici hatha yoga. Este o variantă excepțională pentru a-ți recăpăta mobilitatea, pentru a-ți tonifia musculatura, este o înșiruire de posturi care te vor solicita îndeajuns, dar fără să îți distrugă articulațiile. Nu toată lumea este pregătită din punct de vedere fiziologic să depună un efort susținut și la fel de intens ca al unui sportiv de performanță, mai ales dacă nu a făcut sport niciodată.

Dacă „mergi la sală” doar pentru că e la modă iar efortul pe care îl depui te face să arăți ca și când „ți-ai da sufletul”, te simți tot mai istovită și tot mai epuizată de la un antrenament la altul, ori nu te odihnești suficient ori înseamnă că nu ai ales sportul potrivit pentru Tine.

Dacă însă după ce ai depus efort fizic susținut, te simți proaspătă, revigorată, cu o oboseală plăcută numai bună să te îmbie la un somn odihnitor în noaptea ce urmează, înseamnă că ești pe cale cea bună. Înseamnă că ai ales varianta de mișcare potrivită pentru Tine.

În cele din urmă orice tip de mișcare ai alege, fie că te plimbi câteva minute pe zi prin parc, pe marginea unei ape, sau că te dai cu rolele, cel mai important lucru este mișcarea să-ți creeze Bucurie. Bucură-te de fiecare clipă a Vieții tale și alege să faci doar ce îți provoacă această Stare.

Beneficiile practicării unui sport se fac simțite doar dacă îți creează Starea de Bine. Altminteri îți vei adăuga un stres în plus la rucsacul și așa greu pe care îl porți cu tine zi de zi. Alege ceea ce e mai bine pentru Tine, iar acest lucru îl poți face doar Tu, alegând cu Inima.

Suntem din nou acasă. Plimbarea ne-a făcut bine dar nu a șters urmele oboselii. Simțim nevoia să ne hidratăm dar parcă și de ceva care ar putea să ne învioreze.

Salvarea vine din nou din cămară! Se cheamă răsfăț cu un Sirop de căpșuni și apă rece. Adică siropul rezultat de la conservarea căpșunilor în miere, vara trecută. Căpșunii au devenit dulceață, eliberând sucul în miere și absorbind mierea în pulpa lor. Un schimb onest aș zice de vreme ce ne-am ales cu un sirop inimaginabil de bun și cu o dulceață aromată, naturală și sănătoasă, infinit mai bună decât oricare dulceață clasică, preparată termic.

Ne hidratăm cu unul din ceaiuri și ne ducem la treburile noastre, dar gândul ne flutură ușor spre castronul cu biscuiții proaspăt scoți din deshidratator și care peste noapte s-au transformat în gustărele irezistibile. Abia așteptăm să ne întâlnim din nou în living pentru pauza binemeritată. E un motiv bun să ne facem treburile bine și repede, chiar dacă degustarea biscuiților va avea loc abia peste patruzeci de zile. Vom rezista eroic...Sper...

Pun la cale o noua rețetă de biscuiți. Noi arome, noi ingrediente alături de cele deja cunoscute. Și pentru că la ingredientele sucului de legume am adăugat două sute de grame de păstârnac, douăzeci de grame de ghimbir și un sfert de lămâie fără coaja, iată că s-a îmbunătățit și noua rețetă de biscuiți. Stabilesc că biscuiții de astăzi vor avea un pregnant gust de usturoi la care se va adăuga un ușor gust acrișor de la zarzavatul de ciorbă pe care l-am pregătit la sfârșitul verii trecute. Odată rețeta creată mă pot apuca de treburi care nu suportă amânare, adică site-ul de vânzări care ne va ajuta să punem în mâna a tot mai multor cititori, cunoașterea pe care am dobândit-o și primit-o până acum.

Nu rezistăm prea mult. Foamea ne răzbește. Așa că urmează:

Pauzăăă...!
Așa sună clopoțelul la noi în casă. Este sunetul care ne adună laolaltă și ne creează bucuria revederii pe de o parte, de parcă a trecut o veșnicie de când nu ne-am văzut, pe de altă parte satisfacția răsfățului cu „ceva bun” fie el doar și un suc de legume.

Refac proporțiile broccoli - varză și adaug legumele cumpărate ieri conform listei aprobate unanim. Obțin un suc bunicel pe care îl îmbunătățim cu același suc/pastă de ardei capia, murați. Adică același truc de ieri. Este o savoare. Puțin acrișor și picant, ne face plăcere să îl bem. Iată că îmbunătățirile aduse au fost de bun augur. Cu puțină imaginație poți face minuni.

Ne întoarcem la treburile noastre. Dar vai, funcția de detoxifiere se declanșează. Stăm pe „tron” cu rândul. De nenumărate ori. Sucul de ardei capia îți face efectul, este ca o măturică pentru intestinele noastre. Cu fiecare episod ne simțim tot mai ușori, mai limpezi, mai curați. Iubitului meu îi revine glasul „Dacă devenim tot mai ușori nu riscăm să ne luăm zborul?” „Ei bine nu”, îi răspund „mai avem multă treabă până atunci, așa că, vezi-ți de treaba ta” și ne întoarcem de fiecare dată la treburile noastre. Nu prea mai e de plecat de acasă...

Următoarea serie de biscuiți va prinde formă abia mâine. Durează prea mult realizarea lor, iar timpul rămas până la momentul la care mă voi duce la culcare este prea scurt. Ingredientele vor sta în siguranță în frigider până le va veni rândul. S-a adunat și pulpă de mere. Va fi și ea transformată în bunătăți, așa că noaptea va fi un sfetnic bun și inspirator pentru noile mele rețete.

Seara ne bucurăm de o „uriașă” salată de banane cu sirop de căpșuni. O cină foarte bună pentru un program strict de redobândirea sănătății depline. Un alt răsfăț binemeritat. 

După ce ne facem siesta, ne relaxăm râzând copios de cele întâmplate astăzi, subiect care generează alte și alte povești, ne ducem la culcare mulțumiți că am mai parcurs o zi Minunată din Noua Noastră Viață.

Arya


🝣



Notă:
Blidu de Aur este jurnalul de călătorie prin gândurile, emoțiile și experiențele mele personale și nu îndemn pe nimeni să le urmeze.  

Comentarii

Cele mai citite articole: