Budinca Scutierului




Atunci când te hrănești cu alimente Vii, preparate fără ajutorul focului, vei constata că gusturile sunt mult mai intense, condimentele parcă mai puternice, iar bucatele savuroase. Asta pentru că focul nu arde nimic din ce Mama Natură ne-a rezervat pentru a ne delecta papilele gustative, ba mai mult decât atât, întreaga Putere a Naturii ajunge acolo unde îi este hărăzit, acolo unde îi este rostul și dă Putere trupurilor noastre, păstrându-ne Sănătoși, Viguroși și Frumoși.


Ingrediente:
  • 1/4 cupă de semințe de chia;
  • 3/4 cupă cu apă de izvor sau apă plată, filtrată;
  • 1 cupă cu praz, tăiat rondele fine;
  • 1/2 morcov ras mare;
  • 1 lingură de nucă, mărunțită;
  • 1 lingură de semințe de susan, măcinat;
  • 1 lingură de muștar;
  • 2 lingurițe de ulei de floarea soarelui, presat la rece;
  • 1 linguriță de busuioc uscat, pulbere;
  • 4 căței de usturoi;
  • frunze proaspete de busuioc, pentru ornat;
  • un praf de sare grunjoasă.

Mod de preparare:
  • Pune într-un castron de sticlă, porțelan sau ceramică, prazul tăiat fin, morcovul ras mare, sarea, pulberea de busuioc și amestecă bine;
  • Adaugă compozitiei tale, semințele de chia și apa, amestecă și lasă totul să se odihnească până semințele de chia își triplează volumul, absorb întreaga cantitate de apă;
  • Adaugă nuca mărunțită, susanul măcinat, muștarul și usturoiul strivit ca pentru mujdei, amestecă și adaugă sare dacă mai este nevoie;
  • Așează compozitia în două castroane potrivite ca mărime, ornează cu fire de morcov, rondele de praz și frunze proaspete de busuioc, apoi stropește cu câte o linguriță de ulei de floarea soarelui, presat la rece, fiecare din cele două porții din Budinca Scutierului;
  • Servește preparatul imediat.

E foarte simplu să prepari astfel de budinci, iar variantele sunt infinite. Fii creativă. Pune în valoare Darul cu care ai fost înzestrată și dă frâu liber imaginatiei. Vei realiza la rândul tău preparate unice, delicioase, iar cei mici te vor Adora și pentru asta.

Arya

🝣




Comentarii

Cele mai citite articole: