Cauzele Spirituale ale Bolilor (2)


Sistemul Digestiv

Stomacul reprezintă facultatea de a digera experiențele existenței și de a accepta cele învățate. Resentimentul, aversiunea, neliniștea sunt principalele cauze ale ulcerelor. Indigestiile, gazele, hiperaciditatea, reprezintă resentimente, mânie refulată. Cauza acestora este faptul că individul se interferează cu scopul vieții sale, că refuză să înțeleagă și să meargă înainte, ceea ce impiedică sufletul său să progreseze. Intestinele, reprezintă facultatea de a asimila experiențele vieții și, în cazul existenței unor probleme intestinale, mesajul constă în condamnarea refuzului de a înțelege unele lecții de viață din punct de vedere evolutiv.

Cei mai multi medici știu că astăzi, cauza aparentă a cancerului vine din faptul că persoana a suferit un grav șoc emoțional, câțiva ani sau câteva luni înainte și nu și-a exteriorizat emoțiile la acea dată. Cancerul reprezintă o autodistrugere, ceea ce face vindecarea dificilă. Cauza spirituală a cancerului constă în faptul că individul nu a asimilat cel puțin jumătate din lecțiile karmice ce i-au fost propuse în aceasta viață, refuzând astfel evoluția - chiar dacă această atitudine este inconstientă.

Pancreasul 

Are rolul de a echilibra contribuția de glucoza în sânge. Daci, individul consumă prea mult zahăr. Aceasta provoacă dezordini în organismul său și o hipersecreție de insulină, care duce la hipoglicemie. Dacă pancreasul este slab la naștere, vine un moement când nu mai poate furniza insulina și de aici rezultă diabetul. Diabetul care se declară în copilărie sau în tinerețe este karmic. Este datorat unei vieți trecute în care individul nu și-a refuzat nimic, excese senzuale, pasionale sau violente și toate formele negative ale expresiei de sine. Datorită acestora, în viața actuală el se vede deasupra unei rigori extreme și unei discipline severe, prin diabet. Diabetul declarat la maturitate/bătrânețe va fi cauzat, mai curând, de problemele relaționale ale pacientului cu partenerul(a) sau(sa).

Ficatul 

Este sediul celor mai negative emoții (ură, mânie). Problemele de ficat vin, în general, dintr-o mânie îndreptată impotriva propriei persoane disimulată într-o mânie față de altcineva, rezultat al unui conflict între suflet și mental. Dacă la naștere ficatul este slab, acesta arată că, într-o viață anterioară, a existat un dezacord între suflet și mental - uneori chiar și un dezechilibru. Icterul ar avea această cauză. Dacă în viața actuală, individul suferă un prejudiciu și el nu va ști să-l îndrepte, icterul poate să se declanșeze. Ficatul este legat de credință. Credința în Univers permite emoțiilor negative să curgă  pentru a curăța ficatul. Problemele cu vezica biliară arată îngustime de spirit.



Inima 

Este legată direct de chakra inimii (Anahatha) și reprezintă contrapartea fizică a acesteia. Dacă nu-și exprimă deschis sentimentele, individul își inchide chakra inimii și riscă să aibă probleme cardiace. Datorită reprimării emoțiilor și sentimentelor, multe persoane au probleme cardiace. Slăbiciunile cardiace congenitale semnifică același lucru, dar cu rădăcini în altă existență. Neregularitatea ritmului cardiac indică inconstanța în manifestarea naturii sentimentale. Un atac cardiac arată că persoana nu transmite suficient energia iubirii. Ea va trebui să învețe să-și exprime și să-și manifeste iubirea în toate relațiile sale.
 

Comentarii

Cele mai citite articole: