Salată de Pitoance cu Orez, Porumb Fiert și Fasole Verde


Ingrediente:
4 pitoance, 200g de fasole verde,
150g porumb fiert,
2 cepe roșii,
200mg smântână de bivoliță,
1 lingură de oțet balsamic,
sare, piper, nucșoară,
o legătură de mărar,
ulei de măsline extravirgin,
200g orez basmati fiert.

Călește separat orezul basmati și introdu-l la cuptor pentru 20 de minute.
Călește și ceapa tăiată fin și frecată în prealabil cu sare și când s-a rumenit adaugă, fasolea verde, pitoancele tăiate cubulețe (nu prea mici) și porumbul.
Călește-le dinamic câteva minute.
Când s-a răcit adaugă oțetul balsamic și amestecă-le cu delicatețe.
Adaugă mărarul tocat dar nu prea mărunt, nucșoara și mai amestecă odată.
După ce se răcește puțin orezul pe care l-ai scos din cuptor, adaugă smântâna de bivoliță și ulei de măsline și omogenizează-le.
Dacă ambele compoziții s-au răcit amestecă-le împreună într-un bol mare din sticlă. Potrivește de sare și piper și pudrează cu susan.
Cine dorește, poate adăuga ardei iute sau boia. Este bine să le ai la îndemână.

S-ar putea să ajungă pentru șase persoane dar nimic nu e sigur când un preparat este delicios. Poți să le spui că pentru a doua zi te-ai gândit la ceva și mai gustors.

Olma
Sursa: e-mail






Comentarii

Cele mai citite articole: