Cauzele Spirituale ale Bolilor (3)


Sângele: reprezintă energia și simbolizează circulația emoțiilor și a sentimentelor în corp.

Hipertensiunea: subliniază o facultate de a iubi prea limitată și o lipsă de compasiune. Persoana trebuie să-și exprime iubirea pentru tot ceea ce întărește și pentru tot ceea ce vede.

Hipotensiunea: arată, de asemenea, o iubire limitată, dar în sensul că această persoană a fost foarte negativă și defetistă, necrezând în iubire. Ea a avut antecedente în viața actuală sau într-una anterioară, care au făcut-o să creadă că are dreptate.

Anemia: reprezintă o utilizare necorespunzatoare a oxigenului la nivelul globulelor roșii și este consecința unui refuz de a-și utiliza talentele în serviciul aproapelui său. Un anemic de înalt nivel spiritual va trebui să accepte să-și iubească semenii, să servească omenirea și să devină un ghid spiritual.

Colesterolul: corespunde înăspririi naturii sentimentale, rigidității, durității persoanelor care-și creează o carapace crezând astfel că se protejează. Individul va trebui să devină mai suplu, mai deschis, lăsând să curgă firesc emoțiile și energia iubirii prin ființa sa. Pentru toate problemele sângelui este util un regim vegetarian.

Splina: reprezintă un “depozit” de sânge, deci, de energie. Problemele splinei arată o incapacitate de exprimare a iubirii / o obsesie. În acest ultim caz e necesară o purificare prin eliminarea sentimentelor negative.

Sistemul Respirator: aerul conținând energia, intră în plămâni și asigură funcționarea corpului. Problemele respiratorii provin din refuzul de a exista, de a lasa viața să intre în corp. De asemenea, ele pot fi rezultatul unei utilizări necorespunzatoare a energiei într-o exisență precedentă – violentă, de exemplu. Tuberculoza arată că, într-o viață anterioară, persoana respectivă a trăit numai pentru valorile materiale.

Sistemul Limfatic: este strâns legat de mental și facultățile intelectuale, comunicare, reflexie, idei, gânduri, expresia de sine. Bolile nervoase arată o utilizare defectuoasă a cunoștințelor sau a calităților intelectuale sau gânduri prea negative, în aceasta viață sau într-una anterioară. Ele indică o utilizare prea dogmatică, prea critică și prea rigidă a mentalului. Este necesar să se lucreze asupra toleranței și deschiderii spirituale.

Pielea: reprezintă un aspect structural și unul estetic. Problema subliniază teama individului de a se exprima total, de a fi el însuși, de a se deschide complet. Psoriazisul și alte boli de piele reprezintă o lipsa de iubire pentru sine și o respingere a tot ceea ce viața îi oferă individului. Cauza karmica constă în cruzimea față de animale într-o existență precedentă. În viața actuală, aceste persoane fie au teama față de aceste animale fie le adora. Alergiile provin adesea dintr-o defectuoasă utilizare a unei energii particulare sau sunt rezultatul unei experiențe traumatizante în aceasta viață / într-o existență anterioară.

Zona Zoster: indică teama de viitor antrenând gânduri negative.

Anorexie Nervoasă: într-o existență anterioara, individul a manifestat lăcomie urmată de obezitate și de moarte precoce.

Autism: într-o existență anterioară individul a avut parte de un refuz al societății (mizantropie) ducând o viață marginală. Acum, singura soluție este iubirea pe care apropiații săi trebuie s i-o dăruiască.

Tabagism: este legat de o problemă de înțărcare. Ar trebui cultivată detașarea față de mama sa. În unele cazuri poate fi legat de tatăl său.

Alcoolism:
implică probleme cu tatăl. Trebuie cultivată detașarea față de acesta.

Angina: reprezintă teama de a se exprima sau de a cere ceva parinților / partenerului.


Artrita: spirit prea critic și rigid. Rigiditate provenită din mental.
 

Comentarii

Cele mai citite articole: