Salată de Toamnă


Cu alune de pădure, nuci, mere, stafide, smochine, curmale și suc de portocale

Mod de preparare:

O cană de alune de pădure mărunțite și o cană de nuci trecute prin mașina de măcinat,  se amestecă într-un bol din stică cu o jumătate de cană de stafide, o jumătate de cană de curmale curățate de sâmburi și tăiate în patru și o jumătate de cană de smochine. Se adaugă sucul de la două portocale, două linguri de ulei de măsline și două linguri de oțet de mere și două lingurițe de miere de pădure. Se pun patru mere tăiate în bucățele mici. Se adaugă un pic de sare pentru accentuarea gustului și un praf de piper măcinat. Se mai adaug jumătăți de nucă, după plac.

Se lasă la rece în boluri de sticlă. Înainte de a se servi, se pudrează cu pulbere de roșcove.

Chiar sunteți doar voi doi și copilul sau cei doi copii, este bine că ai pregătiit șase porții pentru că toți vor mai cere un bol.

Atenție!

Cotoarele de măr pot fi lăsate să se usuce natural și în primăvara următoare, este frumos, util și plăcut să mergeți cu copiii în excursie și să-i învățați cum să pună aceste cotoare (ce poartă semințe în interior) în pământ. Dați astfel o șansă de germinare unor semințe și faceți și învățați copiii să respecte Viața. Semințele nu se aruncă în gunoi!

Sper că ai cumpărat mere din piață, direct de la cultivatori. Dacă sunt perfecte, conțin substanțe pe care nu ți le dorești în corpul tău. Dacă viermișorii le-au vizitat sunt curate. Unde trăiește viermișorul nu sunt substanțe nocive!

Olma  




Comentarii

Cele mai citite articole: