Cura cu Propolis
Bogat în flavonoide, Propolisul conține un
complex de antibiotice vegetale și substanțe minerale: fier, zinc, cupru,
mangan, calciu, siliciu, magneziu.
Proprietăți:
- regenerator;
- bactericid și
bacteriostatic;
- anestezic;
- antimicotic;
- antiviral;
- antiinflamator;
- analgezic;
- analgezic;
- limitează sau înlatură
acțiunea toxinelor;
- suprimă sau diminuează
senzația de durere chiar și atunci când cauza nu a fost înlaturată;
- favorizează relaxarea țesuturilor.
- favorizează relaxarea țesuturilor.
Pentru tratarea gripei, meningitei,
traheitei, bronșitei, pneumoniilor, hipertensiunii, erizipelului,
nevralgiilor, se
folosește urmatoarea tinctura:
Se pune la macerat timp de 5 zile, 20-30g propolis în 100 ml alcool de 30-40o. Sticla se agită pentru dizolvarea propolisului. Se iau 30 picături într-un pahar mic cu apă, de doua trei ori pe zi, cu 30 de minute înainte de mese.
Se pune la macerat timp de 5 zile, 20-30g propolis în 100 ml alcool de 30-40o. Sticla se agită pentru dizolvarea propolisului. Se iau 30 picături într-un pahar mic cu apă, de doua trei ori pe zi, cu 30 de minute înainte de mese.
Pentru ulcerul gastroduodenal, enterite,
colite acute, inflamații ale ficatului, infecții ale rinichiului și ale căilor
urinare se iau de două ori pe zi câte 40 de picături cu o oră înainte de masă
dimineața și la prânz sau se sug 5g propolis pe zi.
Pentru tratamentul gingivitelor, glositelor,
stomatitelor, durerilor de dinți, amigdalitelor, otitelor, rinitelor, paradondozei aflată în faza de început
se sug și se mestecă 15g propolis pe
zi, în trei prize (dimineața, prânz și seara), câte 5g odată.
Pentru tratamentul micozelor, eczemelor,
ulcerului varicos, fisurilor anale și furunculelor, se face un
unguent din 20g propolis și 80g vaselină farmaceutică. Se unge de trei ori pe
zi locul afectat.
Propolisul nu dă efecte
secundare și este contraindicat alergicilor la propolis,
celor cu afecțiuni cardiace grave, în insuficiența renală gravă și în
bolile hepatice.
Articol scris de Prof. Univ Angela Elena Beju
Articol scris de Prof. Univ Angela Elena Beju
Comentarii
Trimiteți un comentariu