Secretele Longevității

Lecția Doctorului Yollok
Dr. Yollok este vestit la ora actuală în America. În anul 1991 a fost promovat pentru acordarea premiului Nobel.
Ceea ce o să aflaţi din această broşură vă poate schimba total părerile despre medicina actuală şi astfel vă poate schimba radical soarta, la fel şi celor apropiaţi.
Textul e tradus în limba română şi tipărit după fonogramă.
“Sunt foarte bucuros că ne-am întâlnit astăzi.
Eu am crescut la o fermă, la sud de Saint-Louis. În anii 50 am început cu creşterea vitelor pentru carne. Dacă sunteţi în domeniu în ceea ce priveşte creşterea şi înmulţirea bovinelor, atunci, probabil ştiţi că singura cale de a câştiga bani la ţară este de a cultiva singuri hrana. Noi tocam porumbul, boabele şi făina la moară şi adăugam în acest conţinut vitamine şi minerale. Aşa preparam noi hrana bovinelor. Deja după 6 luni aceste vite puteau fi expuse la piaţă şi vândute. Noi efectuam o selecţie, păstrând cele mai mari cornute. Şi ce-i interesant, făcând acest lucru pentru vite, noi înşine, vă imaginaţi, nu foloseam nici un fel de minerale şi vitamine, însă eram tineri şi doream să trăim până la vârsta de 100 de ani, fără nici un fel de boli şi neajunsuri. Acest lucru m-a frământat foarte mult şi l-am întrebat pe taică-meu :”Tată, spune-mi de ce nu faci şi pentru noi acelaşi lucru pe care-l faci pentru vite?”. 


Atunci tata m-a făcut să gândesc corect, spunându-mi: “Mai bine taci; tu trebuie să preţuieşti faptul că zilnic mănânci produse proaspete de la fermă, sper că înţelegi acest lucru? ” Eu desigur n-am mai întrebat nimic pentru că nu voiam să mă lipsesc de prânz sau de masa de seară. Mai târziu am intrat la Şcoala Agricolă şi primind un nivel ştiinţific, o diplomă, m-am specializat în domeniul zootehniei, culturilor de câmp şi solului. Ulterior am plecat pentru 2 ani în Africa. Acolo mi-am realizat visul din copilărie de a lucra cu Maur Parkins. Mulţi dintre voi îl ţineţi minte după cartea sa. Este un om extraordinar. După 2 ani am primit o telegramă şi o invitaţie de a lucra la Grădina Zoologică din Saint-Louis. Institutul Naţional al Sănătăţii a oferit Grădinii Zoologice o sumă în valoare de 78000 $ şi ei aveau nevoie de un veterinar care să facă autopsii animalelor ce mureau de moarte naturală. Eu am fost de acord, dar desigur eram nevoit să fac autopsii la animalele care mureau nu numai în această grădină zoologică ci şi în grădinile zoologice din Brukuds, Chicago, New-York etc. Sub răspunderea mea era nu numai autopsia animalelor decedate pe cale naturală, ci şi să găsesc şi să urmăresc speciile (exemplarele) suprasensibile la poluarea mediului înconjurător, deoarece la începutul anilor 60 nimeni nu ştia nimic sigur despre problemele ecologice şi despre catastrofe.

Urmărind cauzele deceselor oamenilor şi ale animalelor eu am efectuat 17.500 autopsii şi am ajuns la următoarea concluzie :”Fiecare om sau animal decedat pe cale naturală a murit din cauza hranei sărace, adică din cauza deficienței substanţelor nutritive”.
Rezultatele analizelor chimice şi biochimice cu exactitate documentară (informativă) arătau ca moartea pe cale naturală este cauzată de alimentaţia incorectă, şi acest lucru ne-a uimit atât de mult încât m-am întors la istorioara cu vitele.
Am scris 75 de articole şi teze, 8 manuale în colaborare cu mai mulţi autori şi o carte singur. Cartea a fost vândută cu 140 $ studenţilor de la medicină. Mi-am tipărit tezele în 1700 de ziare şi reviste, am participat la câteva emisiuni TV, etc. Dar în această perioadă lucrările mele referitoare la nutriţie îi interesau pe foarte puţini. Ce-mi rămânea de făcut?
Am fost nevoit să mă întorc la învăţătură şi să devin medic, iar acest lucru mi-a permis să folosesc toate cunoştinţele despre nutriţie acumulate şi din sfera veterinară. Şi acum, nu-i de mirare, totul a început să funcţioneze. Am petrecut 15 ani la Torekmint, Statul Oregon şi mă ocupam cu practica medicală clasică.
Astăzi vreau să vă împărtăşesc şi dvs. cunoştinţele căpătate, deducţiile şi rezultatele la care am ajuns în aceşti 10-12 ani şi, dacă luaţi din această lecţie măcar 10% din ceea ce o să citiţi, o să vă puteţi păzi de multe neplăceri, suferinţe, o să economisiţi o grămadă de bani şi o să vă prelungiţi cu mulţi ani viaţa. Voi n-o să reuşiţi acest lucru, adică n-o să câştigaţi aceşti ani suplimentari, n-o să atingeţi potenţialul dvs. genetic fără nici o străduinţă din partea dvs.
Acum vreau să vă spun ceva foarte important:
POTENŢIALUL GENETIC AL LONGEVITĂŢII VIEŢII ESTE DE 120 -140 DE ANI.
În momentul actual putem enumera doar 5 naţii, reprezentanţii cărora trăiesc până la vârsta de 120-140 de ani: în Orient, în Tibet şi în China de Sud. Aceşti oameni au fost enumeraţi încă în anul 1964 de către Djemson Hilton care a scris cartea “Orizontul pierdut”. Cel mai bătrân om, conform datelor acelei cărţi (deşi nu neg ideea unei exagerări), era doctorul Li din China, născut în Tibet. La vârsta de 150 de ani a primit de la conducerea Chinei un act care adeverea faptul că avea acea vârsta şi că s-a născut în anul 1677. Când a împlinit vârsta de 200 de ani el a primit al doilea Certificat. Acest act adevereşte faptul că el a decedat la vârsta de 256 de ani, în anul 1933, despre acest lucru scriindu-se în “New-York Times” şi “London Times” unde totul era foarte bine argumentat şi demonstrat prin acte.
În Pakistanul oriental locuia un grup de oameni care erau numiţi Bogazi. Aceşti oameni erau vestiţi prin longevitatea vieţii lor. Ei trăiau 120-140 ani.
În anul 1973, în numărul din ianuarie al revistei “National Geographic” s-a tipărit un articol aparte despre oamenii care au trăit peste 100 de ani. Aceste materiale erau însoţite de fotografii extraordinare prin calitatea cărora era vestită acea vârstă. Din acea multitudine de fotografii am memorat 3 din ele. Pe una din ele era ilustrată o femeie de 136 de ani. Ea şedea în fotoliu şi fuma o ţigară cubaneză, bea vodcă şi lua parte la o petrecere. Se distra de minune fără a fi legată la pat într-unul din acele aziluri pentru bătrâni unde trebuia să plăteşti 2000$ din contul tău bancar. Ea se bucura de viaţă la cei 136 ani. În altă fotografie erau ilustrate două cupluri sărbătorind 100 şi respectiv 115 ani de la căsătorie. Pe a treia fotografie era arătat un bărbat care culegea ceai în munţii Armeniei, ascultând un mic aparat de radio. Conform mărturiei lui şi ale inscrisurilor datelor de naştere ale copiilor lui, el avea vârsta de 167 de ani – fiind cel mai bătrân om de pe planetă în acea perioadă.
În emisfera de sud indienii sunt recunoscuţi prin longevitatea oamenilor lor, fiind vestiţi printre oamenii Ecuatorului care au locuit în Anzi, la sud-est de Peru, la fel sunt vestite şi teritoriile Titi-Kaka şi Maciu-Piciu. Reprezentanţii celui mai vechi trib Titi-Kaka trăiesc 120 de ani.
Margaret Pich, de origine americană din statul Virginia, este înscrisă în cartea recordurilor “GUINESS BOOK” ca fiind cea mai bătrână americană. Ea a decedat la vârsta de 115 ani din cauza alimentaţiei insuficiente. Mai exact ea a murit în urma unei căderi. Care din voi îmi va spune din ce cauză putea ea să moară? Corect, din cauza osteoporozei. Femeia a murit din cauza deficienței de calciu în organism. Ea nu era bolnavă de vreo boală cardiovasculară şi nici de cancer şi nici de diabet. Ea a murit la 3 săptămâni după cădere, deoarece în organismul ei nu era suficient calciu. Fiica ei ne-a spus un lucru foarte interesant: înainte să moară M. Pich avea o insistentă atracţie faţă de dulciuri. Această boală este cunoscută sub numele de Panică. Despre acest lucru vom vorbi un pic mai târziu. Dar de obicei dacă vă răsfăţaţi prea mult cu ciocolată sau dulciuri, aceasta înseamnă că organismului dvs. nu-i ajunge Cromul şi Vanadiul. În una din ţările lumii a treia, în Nigeria, conducătorul tribului Baule a decedat la vârsta de 126 de ani. La înmormântare una din soţiile sale se lăuda că, atunci când i-a murit soţul, el avea toţi dinţii la locul lor şi toţi erau dinţi proprii, nici unul nefiind schimbat, iar aceasta a fost posibilă datorită faptului că şi celelalte organe îşi îndeplineau funcţiile în limitele normale.
Un bărbat din Siria a decedat la vârsta de 133 de ani în iulie 1993. El a fost înscris în cartea recordurilor “Guiness
Book” nu datorită vârstei şi nici pentru că la vârsta de 80 de ani s-a căsătorit pentru a patra oară, ci pentru că începând cu acea vârstă a devenit tată a 9 copii. Dacă o să calculaţi că pentru fiecare copil e nevoie de 9 luni plus un an pentru alăptare şi încă un an până la următoarea sarcină, o să rezulte că acest bărbat a devenit tată şi după vârsta de 100 de ani. Acesta a fost motivul pentru care a fost înscris în cartea recordurilor “Guiness Book”.
Aşa că să nu vă scadă moralul băieţi, deoarece mai este o speranţă!
Iar acum puţină ştiinţă!
În noiembrie 1993, în Arizona, s-a efectuat un experiment foarte interesant. Trei cupluri au petrecut 3 ani în izolare unde se hrăneau cu alimente şi hrană sănătoasă, inspirau aer curat şi beau apă curată fără impurităţi. Când s-a încheiat experimentul, au fost examinaţi de medicii gerontologi din Universitatea Californiană din Los Angeles. Toate datele analizelor sângelui şi a altor funcţii vitale ale organismului au fost introduse în computerul Universităţii din Los Angeles. Prognoza computerului a fost următoarea: dacă aceşti oameni ar continua să trăiască în acest regim, atunci ei ar putea trăi până la vârsta de 165 de ani. Şi toate acestea demonstrează că să trăieşti 120-140 de ani e posibil. Astăzi longevitatea medie a oamenilor este de 75,5 ani, iar longevitatea medie a unui magistru sau medic este de doar 58 de ani. Aşa că, dacă doriţi să câştigaţi de la viaţă încă 20 ani (statistic vorbind), nu intraţi la facultatea de medicină.
Sunt două lucruri esenţiale care trebuie urmărite pentru a face parte dintre longevivi. Dacă într-adevăr doriţi să ajungeţi până la vârsta de 100-140 de ani este foarte important să:
-În primul rând trebuie să vă feriţi de pericole, să nu călcaţi pe “grenade”, adică să vă feriţi de pericolele pentru care nu merită să riscaţi. Desigur, dacă jucaţi ruleta rusească, fumaţi, beţi, vă avântaţi spre mijlocul autostrăzii cu mare viteză în timpul orei de vârf, atunci puţine şanse aveţi să ajungeţi la vârsta de 120 de ani. Toate acestea sună hazliu căci nici nu vă imaginaţi că mii de oameni mor din această cauză anual. Şi eu vreau ca voi să vă gândiţi asupra acestui lucru. Cu alte cuvinte, dacă aveţi ocazia să preîntâmpinaţi boala, în special aceea incurabilă, trebuie neapărat să vă folosiţi de ea.
-În al doilea rând voi trebuie să faceţi numai acele lucruri care vă fac bine. Organismului dvs. le sunt necesare 90 suplimente nutritive: 60 minerale, 15 vitamine, 12 aminoacizi de bază şi proteine şi 3 acizi graşi. În total 90 suplimente în dieta zilnică. În caz contrar, în organismul dvs, vor apărea bolile cauzate de insuficiența acestora. Astăzi despre aceste lucruri scrie în ziare, se vorbeşte la TV şi la posturile de radio. Medicii discută permanent cu noi despre aceste lucruri numai că nu datorită obligaţiei profesionale ca medic. Să nu credeţi că medicii sunt aceia care cer revistelor să publice aceste materiale, nu. Acest lucru se întâmplă deoarece această informaţie contribuie la vânzarea revistelor.
Articolul meu preferat a apărut în revista “Times” în data de 06.04.1992 şi dacă nu l-aţi citit vă recomand insistent să faceţi rost de acest articol din orice bibliotecă, să faceţi câteva copii şi să le atârnaţi pe uşi, pe frigider şi la baie. În acest atotcuprinzător reportaj se spune că vitaminele sunt în stare să stagneze cancerul, bolile cardiovasculare şi acţiunea distrugătoare – îmbătrânirea. În acest articol de 6 pagini este doar o singură frază negativă spusă de medicul căruia autorul reportajului i-a adresat următoarea întrebare: “Ce părere aveţi despre vitamine şi minerale, ca suplimente alimentare pentru hrana noastră ?” Şi iată ce răspunde acest medic: “Folosirea vitaminelor nu aduce nici un folos”- părerea medicului Victor Huby – profesor al scoliii de Medicină Manksinai, “…toate vitaminele şi mineralele ca suplimente fac doar ca urina noastră să fie mai scumpă”. Dacă am traduce aceste cuvinte pe înţelesul tuturor, atunci rezultă că noi mergem afară (urinăm) dolari, adică cheltuim dolarii fără nici un folos. Şi dacă aceasta s-a publicat, înseamnă că este ceva. Dar iată ce aş vrea să spun referitor la acest lucru după ce am efectuat 17.500 de autopsii la 14.500 diferite animale din toată lumea şi la 3000 de oameni care întotdeuna doreau să fie sănătoşi, personal având copii şi nepoţi: “Dacă nu investeşti în tine însuti minerale şi vitamine, atunci vei investi în bunăstarea oamenilor din domeniul medicinei”.
Eu sunt ferm convins de faptul că noi contribuim la îmbogăţirea medicilor. În perioada dintre anul 1776 şi cel de-al doilea război mondial, SUA au cheltuit aproape 8 miliarde $ pentru menţinerea sănătăţii, pentru cercetările ştiinţifice din domeniul sănătăţii. Acum însă pentru studiile în domeniul sănătăţii se cheltuiesc 1,2 miliarde $ anual şi tot nu e suficient. Şi fiecare vrea ca asistenta medicală să fie gratuită.
Eu vreau să vă spun că dacă noi am folosi în gospodăriile agricole, mai concret în fermele pentru creşterea şi înmulţirea animalelor, sistemul din medicina de tip uman, piftelele dvs. vă vor costa 275 $ pentru 0,5 kg de piftele, iar dacă dvs. vă veţi folosi de sistemul gospodăriilor agricole, care se foloseşte la noi în zootehnie, asigurarea unei familii de 5 persoane ar fi de 10 $ pe lună. Aşadar puteţi să faceţi alegerea. Eu sunt sigur că, deoarece noi contribuim la îmbogăţirea medicilor prin intermediul asigurărilor, taxelor guvernamentale, la fel şi ei nouă ne datorează câte ceva. Ei ar trebui să ne trimită măcar scrisori cu caracter informaţional despre rezultatele ultimelor cercetări (descoperiri) medicale. Măcar unul dintre dvs. prezenţi aici în sală a primit vreodată o asemenea informaţie de la medicul său? Nu. Interesant, nu-i aşa? Însă eu am o cantitate mare de informaţii pe care aţi putea s-o primiţi. Vreau s-o împart cu dvs.
Prima informaţie: ULCERUL GASTRIC. Unii dintre dvs. au auzit că ulcerul gastric este cauzat de stress, însă cu 50 de ani în urmă noi medicii veterinari ştiam că ulcerul gastric la porci apare din cauza bacteriilor.
Noi nu ne putem permite o operaţie costisitoare la stomacul porcului şi chiar dacă ne-am fi permis atunci cotletele dvs.. de porc v-ar fi costat 275 $ / 0,5 kg. Cu ajutorul medicamentului bizmar noi am putut preîntâmpina şi trata ulcerul gastric la porci fără nici o implicaţie chirurgicală.
Noi aşa am făcut şi tratamentul ne costă aproximativ 5$ pentru un porc. Este o tratare cu ajutorul bizmarului, a altor minerale şi tetraciclinei. Instituţiile naţionale au declarat doar din februarie 1994 că ulcerul gastric este cauzat de bacterii şi nu de stresuri şi că poate fi tratat. Însă cercetătorii de medicină de obicei spuneau “ne arată un rezultat promiţător care ar putea fi benefic”, iar acum institutele naţionale folosesc anume cuvântul “tratare” fără subîntelesuri. Ei spun “tratată” prin metoda combinării mineralului bizmar şi tetraciclinei. Celor care nu ştiu ce înseamnă bizmar e suficient să intre în orice magazin alimentar sau farmacie şi să cumpere cu 2 $ o sticluţă cu un conţinut de culoare roz. Acest produs se numeşte Peptobizmar. Aşadar folosind mineralul denumit mai sus puteţi trata ulcerul gastric. Şi iarăşi aveţi în faţă o alegere: să vă trataţi cu 5 $ sau să permiteţi să vă taie. Alegerea vă aparţine.
În continuare, care-i a doua cauză a mortalităţii la americani? Da, este o boală înspăimântătoare: CANCERUL
În septembrie 1933 la Institutul Naţional Oncologic al Şcolii de Medicină din Boston în urma urmăririlor bolnavilor de cancer s-a înaintat o declaraţie despre descoperirea dietei antimicotice. Deducerile au rezultat pe baza cercetărilor care se efectuează în CHINA. Ca regiune de cercetare a fost aleasă provincia chineză Xinai, deoarece acolo s-a înregistrat cel mai înalt nivel de îmbolnăviri de cancer. Timp de 5 ani au fost cercetaţi 29.000 de oameni. Li se administrau vitamine şi minerale în doze de două ori mai mari decât normele recomandate la americani, adică, dacă doza zilnică recomandată de Vitamina C era de 60 mg, bolnavii primeau 120 mg.
Alan Poll – omul căruia i s-au acordat 2 premii Nobel, spunea că, dacă vreţi să preîntâmpinaţi bolile cancerigene cu ajutorul Vitaminei C, atunci trebuie să folosiţi 100 mg zilnic. Şi iată rezultatele: Medicii care se opuneau acestei idei si nu erau de acord cu Allan Poll sunt deja pe lumea cealaltă (să le fie ţărâna uşoara!), iar Alan Poll trăieşte şi petrece. El are 96 de ani, lucrează câte 14 ore/zi, 7 zile/săptămână, locuieşte la o fermă în California şi predă la Universitatea californiană din San Francisco. Dvs. vă rămâne să alegeţi: să ascultaţi de sfatul medicilor decedaţi sau să ţineţi cont de părerea dr. Poll. Aşadar e normal să primeşti Vitamină C în cantitate dublă, Vitamină A în cantitate dublă. Nu se întâmplă nimic rău. La fel de important e să primeşti şi Zinc, Riboflavină, Molibden, Calciu, etc.
Însă o grupă de substanţe este extrem de importantă: Vitamina E, Beta-carotenul şi Seleniul. Aceste 3 elemente trebuie primite în doză dublă zilnic. Dacă prin aceasta o să aveţi numai 50 % beneficii, deja e bine. În grupul pacienţilor cărora li se administrau vitamina E, Beta-carotenul şi Seleniul timp de 5 ani mortalitatea în toate cazurile a scăzut cu 10%, adică 10 oameni din fiecare 100 de bolnavi care erau condamnaţi la moarte au supravieţuit, iar în situaţia bolnavilor de cancer care urmau să moară şi au primit aceste 3 componente, 13 din 100 au supravieţuit.
În provincia Xinai predominau bolile de cancer stomacal şi al tractului digestiv. Dintre bolnavii care au luat parte la experiment au supravieţuit 21 de oameni din 100.
Şi în acest caz medicul dvs trebuia să vă trimită această informaţie, dacă nu dorea să-şi asume răspunderea, atunci putea măcar să vă informeze ca să puteţi alege singuri. Din acest motiv un asemenea comportament fată de pacienţi mi se pare pur şi simplu ridicol, iar pe de altă parte este o dovadă a indiferentei din partea lor.
În continuare ARTRITA
Din septembrie 1993 în Institutul de medicină Harward şi în Spitalul din Boston s-au efectuat tratamente cu proteine de găină asupra bolnavilor cu articulaţiile tumefiate în urma artritei. Erau selectaţi bolnavii a căror stare nu se îmbunătăţea în urma tratamentului medicamentos. Acestor bolnavi li se administrau injecţii de aspirină, mezotrixidă, prednisolon, cortizon, diferite metode ale fizioterapiei. Unicul lucru care rămânea de făcut era intervenţia chirurgicală pentru înlocuirea articulaţiei. Atunci eu am spus “Ascultă-mă un pic, aceşti oameni au suportat dureri atât de mult timp şi dacă ei vor fi de acord să sufere încă 90 de zile, doar 3 luni, eu voi face un mic experiment care ar putea să-i ajute” Au fost de acord 29 de oameni. Aceşti 29 de oameni pentru care toate posibilităţile au fost epuizate, au fost supuşi următorului tratament: li se dădea în fiecare dimineaţă câte o linguriţă plină cu cartilaj de găină, mărunţit, amestecat cu suc de portocale.
Toţi pacienţii erau sub urmărirea Şcolii de medicină Harward. După 10 zile toate durerile şi simptomele au dispărut; după 30 de zile ei îşi permiteau deja câte ceva, iar după 3 luni funcţiile articulaţiilor s-au restabilit total.
Iar acum o să râdeţi un pic. Partea comică este legată de părerile doctorului care efectua aceste cercetări în şcoala de medicină din Harward. El a numit cartilajul de găină medicament, deoarece o anumită premisă ajuta la tratarea bolii şi ar trebui să fie prescris de către medici.
Se putea observa cu ochiul liber că creierul lui începea să numere obsedant “..300 $ capsula şi doar 25 de pacienţi ..” s.a.m.d.
Dar dacă nu aveţi chef să vă complicaţi cu toate astea puteţi merge la farmacie să cumpăraţi direct produsul pe bază de cartilaj. Femeile cunosc foarte bine acest produs. Este folosit pentru întărirea unghiilor şi a părului. Componentul de bază este cartilajul de vită, care la rândul său este substanţa care îmbunătăţeşte şi întăreşte considerabil cartilajul şi oasele. Preparatul este compus din cartilajul şi ligamentele cornutelor şi dacă dvs. o să folosiţi câte o jumătate de linguriţă zilnic cu suc de portocale în corelaţie cu MINERALE COLOIDALE, păi să ştiţi că data viitoare când voi veni aici, veţi urca pe scară şi veţi începe să mă pupaţi şi să mă strângeţi în braţe, dacă cumva vă veţi mai aminti de artrită.
Cine dintre voi a auzit de boala ALZHEIMER? (dementa senilă – cu pierderea memoriei). Acum toţi ştim de ea, dar când eu eram copil această boală pur şi simplu nu exista.
Însă acum este una din bolile răspândite, care apare la 1 om din 2. Datele sunt suficient de înspăimântătoare. Cum să depistăm şi să tratăm boala Alzheimer în stadiu incipient la animale?
Imaginaţi-vă ce pierderi ar avea fermierii dacă scroafa ar uita de ce s-a apropiat de troacă? Din acest motiv, în zootehnie de această problemă au început să se ocupe încă cu 50 de ani în urmă. Iar acest lucru îl făceau cu ajutorul dozelor mari de vitamină E. Voi trebuia să primiţi o scrisoare de la medicul dvs. în iulie 1992, deoarece Şcoala Californiană de Cercetare Ştiinţifică a Universităţii San Diego a înaintat un anunţ în 1992 precum că vitamina E încetineşte pierderea memoriei în cazul bolii Alzheimer. Şi în această problemă ei au rămas cu 50 de ani în urmă faţă de medicina veterinară.
Poate de aceea ar fi mai bine să mergeţi la un veterinar.
Iar acum spuneţi-mi vă rog, cine dintre dvs. a avut aşa o problemă neplăcută ca PIETRELE LA RINICHI ? Da, iată că văd câteva mâini ridicate. Bine. Spuneţi-mi de ce anume v-a spus medicul să vă feriţi în dieta dvs. în primul rând? De calciu şi de orice fel de produse lactate ce conţin calciu, pentru că există credibilitatea că anume, calciul depus în rinichi provine din calciul din “produsele pe care le foloseşti în alimentaţie”. De fapt calciul din rinichi apare din propriile dvs. oase. Când simţiţi deficitul de calciu, chiar atunci se formează pietrele la rinichi. Cu 100 de ani în urmă noi ştiam deja că pentru a preîntâmpina apariţia pietrelor la rinichi la animalele domestice era necesar să le dăm cât mai mult calciu, magneziu şi bor. Taurii, berbecii, bovinele pentru lapte au o astfel de anatomie că atunci când se îmbolnăvesc de această boală mor imediat. Însă la noi când apar pietrele la rinichi iţi vine să mori de durere.
Noi ştim cum să preîntâmpinăm această boală. Voi trebuia să primiţi de la medicul dvs. o scrisoare încă din anul 1993 şi în acea scrisoare trebuia să se vorbească despre faptul că, CALCIUL MICŞOREAZĂ RISCUL DE FORMARE A PIETRELOR LA RINICHI.
Au fost studiaţi aproape 4000 de pacienţi, împărţiţi în 5 categorii. În grupul care primea cea mai mare cantitate de calciu nu s-a înregistrat nici un caz de pietre la rinichi. Mai ţineţi minte, eu vă spuneam că medicii trăiesc până la 58 de ani, iar noi oamenii de rând (pacienţii) până la 75,5. Deci grupul de oameni profesionişti care vă spun cum să trăiţi şi susţin că voi nu trebuie să folosiţi sare, cofeină, să nu mâncaţi unt, ci margarină, să nu faceţi diferite prostii, mor la vârsta de 58 ani, în timp ce oamenii în vârstă de 120-140 de ani îşi pun în cana de ceai o bucată de piatră de sare şi beau câte 4 căni zilnic, adică folosesc câte 4 bucăţi de sare/zi, prepară mâncarea în unt topit în loc de ulei de măsline şi trăiesc până la 120 de ani. Oare voi o să-i credeţi pe cei care trăiesc până la 58 de ani? E alegerea voastră!
Şi cu atât mai mult eu îi respect pe unii dintre ei. Între aceşti oameni e doctorul Stupre Cartred. El are 38 de ani, este medic de familie şi se ocupă de problema anevrismului. Aceasta e tumefierea arterei slăbite din cauza pierderii elasticităţii ţesutului. În anul 1957 noi am aflat că motivul apariţiei anevrismului este insuficienta de Cupru în organism. Noi atunci lucram asupra proiectului în care urmăream 200 mii de curci. Acestora li se dădea o raţie specială în care erau incluse 90 de substanţe nutritive, în primele 13 săptămâni murind exact jumătate. Mărind de 2 ori doza de Cupru în raţia alimentară, fermierii au crescut 500 mii de curci şi nici una nu a murit din cauza anevrismului. Acest experiment a fost efectuat pe cobai, pisici, câini, porci şi alte animale. Şi noi am ajuns la concluzia că deficienţa de cupru este motivul apariţiei acestei boli.
CHELIA timpurie este primul simptom al faptului că aveţi INSUFICIENŢĂ DE CUPRU ÎN ORGANISM. Pielea devine mai ridată deoarece se dereglează elasticitatea ţesuturilor. Apar cearcăne la ochi, linii pe faţă şi începeţi să semănaţi cu o prună uscată. În afară de aceasta există încă o problemă cum ar fi dilatarea varicoasă a venelor, acest fapt datorându-se dereglării elasticităţii ţesuturilor, tot organismul începând să atârne pe mâini, piept, burtă, obraji. Şi voi mergeţi la cosmetician ajungând la operaţie plastică. De fapt mai practic şi mai sigur ar fi să primiţi minerale coloidale.
Iar acum o să vă fac cunoştinţă cu un alt medic – Martin Carter. El a decedat la vârsta de 57 de ani. El a primit titlul de vraci în Şcoala de medicină Harward şi titlul de doctor în medicină la Yale. Când i-au făcut autopsia s-a dovedit că moartea i-a fost cauzată de anevrismul aortei, el murind din cauza unui deficit de cupru. Şi acesta avea urina nu prea “scumpă”.
Iată un alt exemplu: Un avocat foarte vestit din Detroit, Elen Djoree a murit la 44 de ani. Ea frecventa unul din cele mai moderne cluburi sportive (ştiţi acum toate femeile doresc să aibă oasele cele mai rezistente cu puţine cheltuieli). Cu toate acestea ea tot a decedat din cauza anevrismului. După rezultatul autopsiei, simptomele aduceau aminte de paralizii sau hemoragii. Cauza acesteia este tot deficitul de Cupru. Şi ea avea urina “ieftină”.
Sora este una din cele mai vestite personalităţi ale medicinei din Boston. Cărţile lui conţin diete pentru scăderea în greutate. El a scris aceste cărţi pentru cei în vârsta de 20 de ani şi mai mici, însă el a murit la vârsta de 40 de ani. Aţi dori oare să urmaţi exemplul şi dieta acestui om? El a murit la vârsta de 40 de ani din cauza cardiomiopatiei, boală apărută datorită deficitului de Seleniu. Unii fermieri vin pur şi simplu la magazinul unde se vinde hrană pentru animale şi cumpără Seleniu injectabil sau pastile pentru animale ca să preîntâmpine această boală. Doctorul Stuart Burker, omul care a scris 5 cărţi despre produsele alimentare, a murit la vârsta de 40 de ani din cauza deficitului de Seleniu din hrana sa. Şi el avea urina “ieftină”. Credeţi-mă, voi puteţi să preîntâmpinaţi cardiomiopatia doar cu 10 cenţi/zi şi dacă nu ştiţi acest lucru sunteţi pur şi simplu nişte prostuţi. Ce fel de oameni sunteţi voi dacă nu doriţi să primiţi seleniu de 10 cenţi/zi ca să vă salvaţi propria viaţă?
Mulţi dintre voi poate o cunosc pe această doamnă ce se numeşte Iheil Clark, în vârstă de 47 de ani, ea fiind cardiologul general al ţinutului Saint Louise. Ia ghiciţi din ce cauză a murit? A murit de la un atac cardiomiopatic. Şi voi, cu siguranţă, aţi văzut nu o dată, cum vacile care dau lapte pierd intens o cantitate mare de calciu, ling pietrele, oasele, se străduiesc să rumege lucrurile străine, acoperişul grajdurilor. Aceasta se numeşte Panică. Unui fermier bun îi e necesar să asigure raţia animalelor cu minerale, în caz contrar, ele pot să mănânce întregul grajd. La oameni acest fenomen se întâlneşte des. Femeile gravide se diferentiază, cum ştim cu toţii, prin aceea că ele tot timpul doresc ceva. Înghiontindu-şi soţii ele spun: “Trezeşte-te, vreau îngheţată cu castravete murat”. Acest fapt se întâmplă deoarece pruncul ia din organismul mamei mineralele de care el are nevoie.
Un mic sfat: uitaţi-vă la mâinile dvs. şi dacă o să vedeţi pe ele pete de culoare roz aceasta denotă deficitul timpuriu de seleniu. În cazul dereglării începeţi să primiţi seleniu COLOIDAL timp de 6 luni. Totul va dispărea. În acest timp de 6 luni o să scăpaţi definitiv de această afecţiune. Dacă petele vor dispărea de pe exteriorul pielii, înseamnă că vor dispărea şi de pe organele interioare, creier, inimă, ficat şi rinichi.
Dar la care dintre voi este coborât nivelul de zahăr din sânge cu aproximativ 10%? Probabil aţi avut ocazia să vedeţi copii care sunt înnebuniţi după dulciuri. Deficitul de crom şi vanadiu duce la conţinutul scăzut de zahăr în sânge. Dacă nu vom acorda atenţie acestui fapt, atunci vor exista toate premisele pentru a se dezvolta boala cunoscută de toţi sub numele de diabet. În ceea ce priveşte deficitul de minerale din organism acesta se manifestă într-un şir de cazuri (inclusiv de chelie la bărbaţi), chiar la mulţi dintre cei prezenţi datorită deficitului de Plumb. Iar dacă nu suplimentaţi acest deficit, atunci începe să cedeze timpanul urechii.
Urmează deficitul de Bor în organism. Femeile trebuie să respecte şi să cunoască Borul. El ajută la menţinerea în oase a calciului utilizat, preîntâmpină osteoporoza. . Borul ajută la secreţia estrogenului, iar bărbaţilor la prelucrarea testosteronului. Dacă nu utilizaţi o cantitate suficientă de Bor, voi doamnelor veţi suferi foarte mult în timpul menopauzei, suportând toate consecinţele neplăcute ale acestei perioade. Iar bărbaţii în cazul neajunsului de testosteron, în genere, vor da de dracu’ deoarece îi paşte impotenTa timpurie.
Primul simptom al insuficientei de Zinc în organism se manifestă prin pierderea simţului olfactiv şi simţului gustativ, când bărbaţilor nu le place hrana preparată de soţie şi se plâng că nu-i simt gustul: “Cum, eu am petrecut toată ziua la bucătărie ca să prepar un prânz delicios şi nici măcar nu mă săruţi pentru asta?”, “Interesant, eu am intrat în bucătărie şi nu am simţit nimic”. Aceasta se produce datorită insuficientei de Zinc.
În experimentele de laborator asupra animalelor s-a dovedit că sunt necesare aproximativ 7 minerale pentru mărirea de 2 ori a longevităţii lor. Mai ţineţi minte că eu vă spuneam că noi avem nevoie de 90 de elemente nutritive: 60 minerale, 15 vitamine, 12 aminoacizi şi 3 acizi graşi? Noi avem un noroc extraordinar deoarece plantele au capacitatea de a produce aminoacizii, vitaminele şi acizii graşi de care avem nevoie. Plantele sunt în stare să facă acest lucru. Noi trebuie să folosim în hrana noastră 15-20 de componenţi de provenienţă vegetală zilnic, în proporţii echilibrate, corecte, pentru ca să primim aceste 90 de elemente. Teoretic e posibil, însă majoritatea americanilor nu fac acest lucru. Americanul mediu socoate că dacă el a mâncat puţini cartofi în formă de cips-uri, el a umplut norma leguminoasă zilnică. E necesar să facem acest lucru corect. Aşadar neluând în seama faptul că e posibil teoretic, practic, puţini dintre noi primesc cantitatea necesară de vitamine, aminoacizi, acizi graşi în corelaţia necesară, în dieta noastră. Şi de aceea, dacă vă e scumpă viaţa aşa cum e a mea pentru mine, a copiilor, a nepoţilor şi voi trebuie, singuri, să aveţi grijă să primiţi cantitatea necesară de vitamine, aminoacizi, acizi graşi. În caz contrar, dacă nu veţi face acest lucru, eu nu garantez că veţi trăi până la 120-140 de ani.
O altă istorie o constituie mineralele. Cu acestea e o istorie tragică deoarece vegetaţia deja nu mai conţine minerale sub nici o formă. Ele nu mai sunt de găsit în sol şi nici în plante. Noi am pregătit pentru dvs. o copie a actului Senatului SUA, actul 264 din cea de-a doua serie al celui de-al 74-lea Congres. În el se spune că, conţinutul de minerale în solul fermelor noastre este total sărăcit şi de aceea roadele strânse de pe câmp, fie ele cereale, legume, fructe, nuci etc., nu conţin minerale. Oamenii care nu folosesc aceste produse, capătă automat bolile legate de insuficienta mineralelor şi unica metoda de a preîntâmpina şi trata este aceea de a folosi în hrana suplimentele minerale. Aceasta se spune în actele semnate de Congresul SUA în anul 1936. S-a schimbat oare situaţia de astăzi spre bine? Nu. Nu e mai bine. Din păcate e mai grav. Iar cauza este în aceea că fermierii îmbogăţesc solul numai cu natriu, fosfor şi calciu. Trei componenţi în diferite corelaţii şi echilibre. Şi nimeni nu-l va obliga pe fermier să adauge acolo 60 de minerale deoarece de ele nu depinde cantitatea roadei. De aceea, de fiecare dată, când strângem roada, adică plantele care absorb din sol mineralele, din multe “chintale” la fiecare hectar vor lipsi aceste minerale din sol. Şi dacă voi puneţi înapoi 3 minerale, dar luaţi 60 situaţia ne aduce aminte de contul dvs. din bancă când puneţi lunar în cont 3$ şi luaţi 60$. Vă puteţi imagina ce se va întâmpla cu contul dvs.!
Eu vă pot spune că sănătatea voastră şi a noastră este pe marginea prăpastiei, catastrofei, deoarece nu mai sunt minerale în solul nostru şi de aceea noi împreună şi fiecare în parte, e răspunzător de sănătatea sa şi de utilizarea mineralelor.
De multe ori sunt întrebat : “Dar ce făceau oamenii acum 1000 de ani când neavând îngrăşăminte cu toate acestea trăiau mai mulţi ani? Şi ce părere aveţi despre egipteni, chinezi şi hinduşi? Ei trăiau în jurul celor mai mari fluvii: Nil, Gange, Fluviul Galben (China) care practic se revărsau anual şi inundau totul în jur. Şi ghiciţi ce se întâmpla de fiecare dată în timpul inundaţiilor? Apa aducea mâl şi nisip din munţi pe distanţe de mii de mile, iar oamenii se rugau la Dumnezeu mulţumindu-le pentru inundaţii.
Regele Filip, tatăl lui Alexandru cel Mare s-a căsătorit cu o fetiţă de 12 ani, regina Cleopatra. Ea nici pe departe nu era o Elizabeth Taylor folosind cosmetică şi ţoale scumpe. Era o creatură cu sânii plaţi, slabă, care nu se evidenţia prin sexualitate, senzualitate. De ce oare regele s-a căsătorit cu ea? Deoarece în ţinuturile ei erau cele mai bune pământuri pentru cereale. Toţi ştiau că soluri mai bune pentru cereale nu se găseau nicăieri în afară de Egipt, iar armata gigantică în frunte cu Alexandru cel Mare avea de gând să cucerească lumea. Era nevoie de făină extraordinară calitativ pentru ca soldaţii să poată parcurge 20 de ore, să lupte 6 ore şi să câştige. Dacă ei ar fi folosit cereale din soluri sărace în minerale, ei n-ar fi rezistat nici măcar 20 de minute şi ar fi strigat: “Mamă, ia-mă acasă!” Ei ştiau că Egiptul este cel mai bun loc unde se pot găsi culturi de cereale. Inundaţiile asigurau solul cu minerale extraordinare şi toate culturile mondiale au dat lumii această artă şi tehnologii care provin din aceste locuri. Ei mânuiau cu un mare potenţial mental, datorită faptului că hrana pe care o cultivau era bogată în conţinutul mineralelor .
Acum o să fac următorul lucru: am să iau câteva minerale. Doar câteva, ca voi să aveţi idee despre aceasta, dar ceea ce spun se referă la toate mineralele, fără excepţie. Haide să luăm cel mai răspândit mineral: CALCIUL. Deficitul de calciu este cauza a 147 de boli diferite. Uneori aceste boli sunt denumite după numele oamenilor. Exemplu: Bill Spolzi -se întâmplă atunci când o parte a fetei dvs. se strâmbă. Aceasta nu-i paralizie. Este doar pareza nervului facial. Această stare este cauzată de deficitul Calciului în organism.
OSTEOPOROZA este boala care ocupă locul 10 ca mortalitate la populaţia în vârstă, această boală fiind foarte costisitoare. Operaţia pentru înlocuirea colului femural sau articulaţiei coxo-femurale costă 35.000 $ şi dacă este nevoie pentru ambele solduri, atunci costul ajunge la 70.000 $. Este bine dacă aveţi asigurare şi nu va costa nimic.
Margaret Pich din Redford care a decedat la vârsta de 115 ani, dacă ţineţi minte, a murit din cauza complicaţiei care a apărut în urma căderii. Animalele, din câte ştiu eu, nu au osteoporoză. Exemplu: aveţi în cireadă 100 de vaci şi în acest an nu aveţi nici un vitelu ca să acoperiţi toate cheltuielile curente. Vă deranjează acest lucru deoarece trebuie să plătiţi pentru repararea gardului s.a.m.d. Nu aveţi vitelul ca vânzându-l să primiţi bani gheaţă pentru a vă acoperi cheltuielile. Sunaţi veterinarul şi-i spuneţi: “Ce se întâmplă? N-ar fi cazul să scap de aceste vaci?”. Vine veterinarul şi cercetează vacile şi vă informează că vacile nu sunt de vină. Ulterior controlează taurul şi trage o concluzie: “Problema e clară, taurul are osteoporoză. Cu aceasta articulaţie coxofemurală îi este complicat să “discute” cu vacile”. Dar ca să preîntâmpinăm această boală periculoasă trebuie să-i dăm fiecărui vitelul născut calciu de 10 cenţi zilnic şi el niciodată n-o să aibă osteoporoză.
Pentru profilaxia PARADONTOZEI şi INFLAMAREA GINGIILOR dentiştii paradontologi vă sfătuiesc să spălaţi dinţii după fiecare masă.
Ca veterinar prin mâinile mele treceau sute de mii de animale, şoareci, şobolani, iepuri, câini, oi, porci, cai, lei, tigri, urşi. Ei nu suferă de bolile gingiilor, ei nu folosesc pastă de dinţi. Au câteodată un miros neplăcut al respiraţiei, dar gingiile erau sănătoase. Cauza faptului că în zootehnie noi nu ne întâlnim cu bolile gingiilor este aceeaşi: nu au deficit de Calciu.
În continuare, problema ARTRITEI. Dacă mai ţineţi minte, noi am vorbit deja despre cartilajul de găină şi gelatină. Artrita este cauzată în proporţie de 85% de osteoporoza periferiei articulaţiei osoase.
Artrita, osteoartrita, lumbago, reumatismul obişnuit – toate sunt cauzate de osteoporoza periferiei articulaţiei osoase.
În continuare – HIPERTENSIUNEA ARTERIALĂ. Primul lucru care ni se recomandă de către medici este să scădem conţinutul de sare din dieta noastră. Toţi ştiu acest lucru deoarece tot timpul ne bagă în cap aşa ceva. Dar să ne amintim de vite. Primul lucru pe care-l face fermierul este să introducă în hrana animalelor o bucată de sare. Nici un fermier n-o să fie asigurat economic, dacă n-o să adauge o bucată de sare în hrana animalelor domestice. El o să moară pur şi simplu când o să vadă conturile de la veterinar, o să-şi iasă din minţi. Iar nouă ni se propune să credem că acea cantitate de sare pe care o primim în pâinea de grâu, în salată, ne e suficientă. Nici în asta să nu credeţi.
Vă amintiţi medicul care a trăit până la 58 de ani, vă spunea “să nu mâncaţi sare, să nu consumaţi unt”, iar acei care au trăit până la 120 de ani foloseau şi sarea şi untul. Încercaţi să faceţi alegerea.
Eu am luat un grup de control de 5000 de oameni cu hipertensiune şi am dublat utilizarea de calciu zilnic, iar după 6 săptămâni am oprit experimentul deoarece la 85 % din acest grup tensiunea s-a normalizat doar prin dublarea Calciului.
Când aceşti pacienţi care se tratau la medic, veneau la control, medicul spunea: “O, la dvs. tensiunea arterială e în limita normală. Ce aţi făcut?” “Eu am participat la un experiment: am primit calciu în doze duble”- îi răspundea pacientul.
Următoarea problemă: CONVULSIILE, SPASMUL. Vă treziţi la miezul nopţii şi nu puteţi să mişcaţi piciorul. Noi toţi am trecut prin aşa ceva. De obicei este deficitul de calciu.
În continuare urmează SINDROMUL POSTMENSTRUAL, o stare fizico-emoţională, pe care o numim esterioctomie. În Institutul San Diego din California s-a propus să se dubleze raţia zilnică de calciu şi 85 % din simptomele emoţionale şi fizice au dispărut de parcă nici n-au fost.
Şi ultima: DURERI ÎN REGIUNEA LOMBARĂ – 85 % din americani suferă de dureri în regiunea lombară, neţinând cont de faptul că lucrează în faţa computerului, încarcă maşinile sau conduc autocarele. Este o mare tragedie americană. De fapt durerea lombară este osteoporoza vertebrelor, neavând nici o importanţă dacă are vreo problemă cu discurile coloanei. Dacă discul nu are pe ce să se ţină, vertebra se micşorează, distrugându-se. Mai ales dacă aveţi deficit de calciu şi cupru.
Ultimul lucru despre care vreau să vă vorbesc este DIABETUL.
Această problemă e ştiută de fiecare. Este a treia cauza a mortalităţii populaţiei în vârstă în SUA. Această boală dă complicaţii serioase – orbire, dereglarea activităţii renale, bolile cardiovasculare de diferite nivele, ceea ce la rândul său este o cauză a mortalităţii între americani. Dacă suferiţi de diabet longevitatea vieţii în medie este mai mică, decât la acei care care nu au diabet.
În anul 1957 noi am aflat în domeniul veterinar că diabetul poate fi preîntâmpinat şi tratat cu ajutorul mineralelor. Aceste date au fost publicate în revista oficială de prezentare a ştiinţei, în instituţiile naţionale de sănătate unde se spunea: “Diabetul poate fi preîntâmpinat şi tratat cu ajutorul cromului şi vanadiului”. Doar Vanadiul, conform datelor Universităţii Vancouver ale Şcolii medicinale British Columbian e în stare să înlocuiască insulina la diabeticii în vârstă. Sigur că ele nu pot să înlocuiască deodată insulina. Pentru mulţi oameni, procesul tine 4-6 luni, adică este un proces în etape, în timpul căruia trebuie administrată o cantitate de Crom şi Vanadiu adecvată.
Eu personal am văzut cum lucrează acest proces asupra a sute şi sute de pacienţi.
Ar fi perfect dacă aş reuşi să vă conving să primiţi aceste minerale singuri şi să nu vă bazaţi pe faptul că ele vor intra în organism prin produsele alimentare, cu atât mai mult să depindeţi de ceea ce este scris pe cutie, pachet sau recipient.
Există 3 tipuri de minerale pe care ar trebui să le cunoaşteţi:
1. MINERALE METALICE – sunt acele minerale care sunt prelucrate din categoria pietrelor. Ele se asimilează doar 8-12 %, iar când ajungeţi la vârsta de 25 – 40 de ani, asimilarea lor scade până la 3-5 %. Este foarte rău dacă voi primiţi ceva de genul calciu lactic în pastile, câte 1000 mg. Mulţi oameni folosind câte 2 tablete/zi vin la mine şi îmi spun : “Doctore, eu am consumat mult calciu. Eu am auzit la emisiunea de la radio despre artrite şi am consumat câte 2000 mg calciu zilnic, dar nu m-a ajutat cu nimic, chiar s-a complicat boala” Atunci îl întreb: “Specificati-mi ce fel de calciu aţi primit?” Îmi răspunde: “Gluconolactat de calciu sau calciu gluconic” Tocmai aici este greşeala deoarece doar 250 mg din acest calciu este calciu metalic, iar celelalte 750 mg sunt lactoză şi zahăr lactic. Şi dacă luăm în considerare că organismul dvs. asimilează doar 10% din această cantitate, deci 10% din 250 mg înseamnă 25 mg, iar dacă ingeraţi 2 tablete voi primiţi nu 2000mg ci 50 mg. Rezultă că pentru a primi cantitatea necesară de calciu trebuie să consumaţi 90 de tablete zilnic, câte 30 de tablete la fiecare masă. Şi nu uitaţi şi de celelalte 59 de minerale.
2. În anii 60 în gospodăriile producătorilor alimentari au început să se folosească MINERALE CHELATIZATE. Aceste minerale sunt minerale metalice chelatizate cu aminoacizi, proteine sau enzime, care înglobează atomul metalic. Acest tip de minerale chelatizate au o putere mai mare de absorbţie, până la 40 %. Acum, din această cauză, producătorii alimentari s-au aruncat la această idee.
3. A treia formă de minerale, sunt MINERALE COLOIDALE. Ele au cea mai înaltă asimilare. Cred că observaţi că absorbţia ne interesează cel mai mult. Mineralele coloidale se asimilează în proporţie de 98%, ceea ce depăşeşte de 2,5 ori asimilarea mineralelor chelatizate şi de 10 ori mai mult decât a celor metalice. Mineralele coloidale se găsesc numai în stare lichidă şi în particule foarte mici, de 7000 de ori mai mici decât globulele roşii (eritrocitele). Fiecare particulă de mineral e încărcată cu sarcină negativă, iar învelişul pereţilor intestinului e încărcat pozitiv, formându-se astfel un câmp electromagnetic care concentrează aceste minerale în jurul pereţilor intestinului. Toate împreună dau acel procent de 98% de asimilare.
Plantele joacă un rol foarte interesant în formarea mineralelor coloidale. Ele transformă în ţesuturile lor mineralele metalice în minerale coloidale. Folosind aceste plante, noi aducem aceste minerale în organismul nostru şi le folosim (asimilăm). Dar aşa cum în sol nu sunt minerale metalice, plantele noastre, roadele noastre nu au în conţinutul lor o cantitate suficientă de minerale.
Toţi longevivii care au trăit 120-140 de ani au multe lucruri în comun între ei. Ei toţi trăiesc la altitudine de 8000 – 14.000 picioare deasupra nivelului apei. Ei au anual doar două dimineţi de precipitaţii şi practic nu plouă, nu ninge de loc. Sunt regiuni foarte uscate. Cum fac ei rost de apă potabilă şi pentru irigaţii? De la zăpezile din munţi care se topesc. Apa care curge de sub aceşti gheţari nu e la fel de curată şi transparentă ca o apă arteziană. Dacă umplem un pahar şi ne uitam la la ea, aceasta are o culoare alb-gălbuie sau alb albăstruie. Ea conţine de la 60 până la 72 de minerale.
Râul Titi-Kaka este supranumit “laptele gheţarilor”. Locuitorii folosesc această apă numai ca apă potabilă, primind 8-12 % din capacitatea de asimilare a mineralelor. Dar ceea ce este mai important este faptul că ei irigă solul cu această apă an de an, recoltă după recoltă, generaţie după generaţie şi nu au diabet, boli cardiovasculare, hipertensiune, artrită, osteoporoză, cancer, cataractă, glaucom, copii nou născuţi cu malformaţii, nu au închisori, nu au narcomani, nu au impozite, nu au medici şi ei trăiesc 120-140 de ani fără boli. Ce credeţi despre importanţa acestor minerale?
DE FIECARE DATĂ CÂND ÎNTR-O ZI NU PRIMIŢI ACESTE MINERALE VOI VĂ SCURTAŢI VIAŢA CU CÂTEVA ORE ŞI CHIAR CU CÂTEVA ZILE!
Gândiţi-vă asupra acestei probleme şi să fiţi sănătoşi!”



Comentarii

Cele mai citite articole: