Cura cu Suc de Orz Verde


Orzul Verde are un rol important în buna funcționare a organismului stimulând sistemul imunitar și încetinind procesul de îmbătrânire.

Conține proteine, amidon, zaharuri simple, fosfor, potasiu, siliciu, calciu fier și vitaminele A, B, C.

Comparativ cu alte plante, conține de șapte ori mai multă vitamina C decât portocalele, de 250 ori mai multa vitamina A decât salata, de 25 ori mai mult potasiu decât bananele. Este astfel, cea mai bogată sursă SOD - superoxid-dismutază.

Superoxid-dismutaza este o enzima care revitalizează organismul, încetinește procesul de îmbătrânire și inactivează radicalii liberi.

Proprietățile orzului verde: emollient, tonic general, tonic al sistemului nervos, tonic cardiac, hipotensor și regulator al tensiunii cardiace, stimulent digestiv, drenor hepatic, antidiareeic, stimulator al potenței sexuale, antiinflamator, stimulent al creșterii.


Orzul verde se consumă sub formă de suc, 50ml zilnic, diluat cu 50 -100ml suc de mere sau apă, timp de 3 - 4 săptămâni, de două ori pe an - toamna și primăvara.

Sucul de orz verde se bea la temperatura camerei cu înghițituri mici. Se poate folosi și pudră de orz verde, o lingură de pudră de orz verde la 150 - 200ml apă sau suc de mere.

Sucul de orz verde este indicat pentru: cancer, hepatite, dischinezie biliară, diabet, astm bronșic, bronșite, tuberculoză pulmonară, viroză pulmonară, rinită alergică, cardiopatie ischemică, infarct miocardic, astenie, schizofrenie, epilepsie, nevralgii, artrită, acnee, eczeme, ulcer varicos, tromboflebite, avitaminoză, reumatism, lombosciatică, alopecie, dereglări hormonale.

În timpul curei cu suc de orz verde crește energia și vitalitatea organismului.

Articol scris de Prof. Univ. Angela Elena Beju

Comentarii

Cele mai citite articole: