Coctail de Fructe (1)


Eu sunt Arya. Sunt fiica acestui Pământ minunat și mă hrănesc cu Darurile Lui. Am învățat să fac asta înca de pe vremea când îmi așeza mama, bucatele în farfurie. O făcea într-un mod aparte și cu desăvârșită Iubire pentru mine, pentru darul pământului care ne hrănea și pentru clipele pe care le petreceam împreună, față în față, la masa așternută cu grijă. Apoi am învățat să mă “joc”, cu respect, cu ingredientele, după legile bunului gust și simț, sub îndrumarea mamei, în spiritul obiceiurilor casei. Mai târziu am început prin a-mi imagina alte și alte alăturări de bunătăți dragi mie și așa am pornit în călătoria nesfârșită a gusturilor, cu curajul primilor pași pe care îi facem atunci când suntem îndemnați să ne ridicăm în picioare, copii fiind.

Eu sunt Arya și vă voi împărtăși din felul în care înțeleg eu să mă hrănesc, zi de zi, cu tot ce e mai bun și bine pentru mine. Dacă vă inspiră toate astea, vă invit să vă bucurați împreuna cu mine de o viață sănătoasă în trup, minte și suflet. 


E timpul să începem, cu cel mai simplu mod prin care ne putem trezi într-o nouă zi. Îmi place să cred că așa cum în fiecare dimineață avem obiceiul să ne primenim pe “dinafară”, e minunat să știm, că a ne face curățenia zilnică pe “dinăuntru”, ne promite o viață lungă și un trup sănătos.

În prima clipă a dimineții, a bea două pahare mari cu apă, la temperatura camerei (când mă refer la apă, mă gândesc la apa pură, plată, fără rezidurileși/sau adaosurile nedorite), va face același lucru cu intestinele tale, așa cum periuța de dinți îți curată întreaga gură. Mai mult decât atât, dacă timp de 45 de minute, nu vei bea sau mânca nimic, întreg organismul tău se va bucura de o binecuvântată hidratare, pentru întreaga zi.
Să alegi să îți respecți propriul trup este o optiune. El este vehicolul neprețuit, cu care am fost dăruiți în această viață. Astfel, este important să ne începem ziua, cu o infuzie de vitamine, minerale și enzime, în așa fel încât să ne bucurăm de vitalitatea imediată pe care ni le dau acestea.
Voi începe prin a vă împărtăși felul meu preferat:
COCTAIL DE FRUCTE 1.
* 1 măr (de preferință de producție autohtonă),
* 2 felie de lămâie,
* 4 curmale puse la înmuiat de cu seară,
* 1/2 L lapte de cocos sau apa filtrată.
Îți recomand să speli fructele. În cazul nostru, mărul, pentru simplul motiv că poate fi învelit într-o peliculă fină de ceară necomestibilă. Într-un astfel de caz, obișnuiesc să îl spăl cu apă călduță și apoi îl șterg cu un prosop de bucătărie, din hârtie. Nu este de ajuns pentru a înlătura ceara, dar este mai mult decât dacă nu aș proceda așa. Iată de ce îți recomand merele crescute pe pământul nostru. Sunt lipsite de acele mijloace de prevedere pentru conservare și transport, pentru a rezista cât mai mult timp până la destinație, peste mări și țări.
Tai mărul felii, fără a înlătura semințele. Ca orice semințe ele conțin esența vieții și au acele proprietăți divine ale fructului care va deveni, în forma concentrata. Mai mult decât atât, semințele de măr, sâmburele de caisă, conțin Vitamina B17, esențială în prevenirea stării de ne-sănătate, denumită și cancer. Îmi amintesc cum în copilărie, spărgeam cu plăcere sâmburii de caise pe care mama îi adăuga în gemurile și dulcețurile mele preferate. Și, sigur, nu toți ajungeau în borcane…
Care este importanța Vitaminei B17?
Vizionează acest film:
G. Edward Griffin – A World Without Cancer – The Story Of Vitamin B17
http://youtu.be/QeYMduufa-E

Adaug în blender pe lângă feliile de măr, feliile de lămâie, curmalele împreună cu apă în care s-au înmuiat și laptele de cocos atât cât să obțin 750ml de ametec.
Despre laptele de cocos îți pot spune că are rolul de a ajuta vitaminele să fie resorbite, datorită uleiurilor pe care le conține această nucă. Îți voi povesti mai multe în articolele următoare. Îți recomand însă, să îți prepari singură laptele de cocos, astfel ești sigură că nu conține conservanți. Tu nu ai nevoie de ei… Este suficient să pui patru linguri cu vârf, de fulgi de cocos, într-un litru de apă călduță, să-l lași timp de 15 minute, apoi să îl strecori, să îl torni într-un recipient din sticlă, de preferință cu dop și să îl păstrezi în frigider. Obișnuiesc să îmi prepar câte doi litri deodată. Astfel mă asigur că pot folosi din licoarea fermecată timp de câteva zile, ori de câte ori am nevoie.
Odată ingredientele amestecate, nu mai mult de câteva secunde, pentru a nu distruge enzimele prin crearea unui câmp electrostatic din pricina frecării, (este vorba de experimentul acela de la ora de fizica, cu bagheta de sticla, care reușea să atragă ca un magnet, bucățelele de hârtie de pe masă), este momentul să torni în paharul tău preferat, coctailul dulce acrișor pe care sunt sigură că îl vei savura cu mare plăcere, într-un moment de liniște (pe care este bine să ți-l creezi), înaintea unei zile aventuroase, plină de evenimente.
Și încă ceva… Încearcă să nu mănânci nimic în următoarele 45 – 60 minute. Fructele nu se digeră în stomac. Ele sunt doar în tranzit. Dacă le combini cu alt tip de mâncare, vor rămâne în stomac, vor fermenta, îți vor crea gaze și vei avea pe tot timpul zilei un abdomen umflat, dureros. Și nu îți doresti asta… 

Comentarii

Cele mai citite articole: