Ești Ceea Ce Mănânci (4)


ATENȚIE!

1. Nu introduceți recipiente din plastic în cuptorul cu microunde;
2. Nu congelați apa;
3. Nu puneți în cuptorul cu microunde recipiente cu capace din plastic.

Dioxina este o substanță ce provoacă cancer, în special la sâni. Este extrem de toxică pentru celulele corpului. Dioxina este eliberată din plasticul sticlelor cu apă introduse la congelator.

Recent, Dr. Edward Fujimoto, manager al programului de sănătate din cadrul Castle Hospital, a vorbit, în cadrul unei emisiuni TV, despre pericolele care pândesc sănătatea. A vorbit despre dioxina și răul pe care îl poate face.

Să nu se încălzească mâncarea în cuptorul cu microunde în vase din plastic. Este vorba, mai ales, de mâncarea ce conține grăsime. Profesorul a spus că, combinația dintre grăsime, temperaturi mari și plastic, eliberează în mancare dioxină care ajunge, în cele din urmă în celulele noastre.

A recomandat în schimb, folosirea de vase de sticlă sau ceramică pentru a încălzi mâncarea. Se obțin aceleași rezultate dar fără dioxină. Hârtia nu este dăunătoare dar nu se știe ce mai conține și aceasta. Profesorul a amintit că multe fast food-uri au renunțat la recipientele din spumă poliuretanică și folosesc hârtia.

Apariția dioxinei a fost motivul. S-a subliniat că același efect negativ îl are și acoperirea vaselor cu capace din plastic în vederea preparării termice a mâncării în cuptorul cu microunde. Este indicată folosirea unui șervet din hârtie.



JOHN HOPKINS



Comentarii

Cele mai citite articole: