Rondele de Praz cu Legume
Acum că ne-am lămurit cu hrana pentru prima
parte a zilei, putem continua incursiunea în ale preparatului de bunătăți.
Iată la ce m-am gândit să mănanc la prânz. E
bine să știi, că masa de prânz, pentru mine înseamnă între orele 12:00 si
13:00. De ce? Pentru simplul fapt, că ceea ce voi mânca la jumătatea zilei se
digeră mai greu, respectiv în mai multe ore decât orice hrană nepreparată
termic. Desigur, chiar și la această masă a zilei îmi prepar cel puțin un fel
de mâncare din crudități, ca de pilda:
RONDELE DE PRAZ CU
LEGUME
*1 praz suficient de mare în diametru, pentru a putea fi umplut,
* 4 ciuperci champinion, tăiate mărunt,
* 2 felii de țelină-rădăcina, tăiate mărunt,
* 1 morcov, tăiat mărunt, sau jumătate dacă e mai mare,
* 3 căței de usturoi,
* 2 felii subțiri de ghimbir,
* 1 ceșcuță de cafea, plină cu susan,
* 1 ceșcuță de cafea, plină cu ulei presat la rece: de floarea soarelui sau de măsline, în cazul meu,
* sare,
* piper.
*1 praz suficient de mare în diametru, pentru a putea fi umplut,
* 4 ciuperci champinion, tăiate mărunt,
* 2 felii de țelină-rădăcina, tăiate mărunt,
* 1 morcov, tăiat mărunt, sau jumătate dacă e mai mare,
* 3 căței de usturoi,
* 2 felii subțiri de ghimbir,
* 1 ceșcuță de cafea, plină cu susan,
* 1 ceșcuță de cafea, plină cu ulei presat la rece: de floarea soarelui sau de măsline, în cazul meu,
* sare,
* piper.
Înainte de a putea folosi prazul pe post de
tuburi, îndepărtez frunzele lipsite de viață, deshidratate, apoi îl tai în
bucăți de aproximativ 10 cm și scot miezul (pe care îl voi folosi la alt
preparat), astfel încat, să obțin 10 de tubulețe, cu rolul de a găzdui
preparatul meu miraculos.
Ador prazul pentru că are acea combinație de gust de usturoi verde și ceapă verde, însă mai puțin pregnante decât cele două. Mai mult decât atât, prazul conține vitamine B și C, Fier, Calciu, Fosfor, Magneziu, Sodiu, Potasiu, Mangan, Sulf, Siliciu, chiar și celuloză și are proprietăți binefăcătoare, dacă ai suferințe precum: anemie, reumatism, artrită, gută, insuficiență renală, obezitate. Dacă ești perfect sănătos, fii sigur că vei fi ferit de toate acestea, folosindu-l în modul tău de a te hrăni.
Ador prazul pentru că are acea combinație de gust de usturoi verde și ceapă verde, însă mai puțin pregnante decât cele două. Mai mult decât atât, prazul conține vitamine B și C, Fier, Calciu, Fosfor, Magneziu, Sodiu, Potasiu, Mangan, Sulf, Siliciu, chiar și celuloză și are proprietăți binefăcătoare, dacă ai suferințe precum: anemie, reumatism, artrită, gută, insuficiență renală, obezitate. Dacă ești perfect sănătos, fii sigur că vei fi ferit de toate acestea, folosindu-l în modul tău de a te hrăni.
Acum că am pregătit prazul pentru umplut, este
momentul să preparăm pasta pe care o va conține.
Amestec ciupercile,
țelina, morcovul și feliile de ghimbir și lămâie, în blender, în așa fel, încât
să obțin o pastă, pe care o voi lega apoi, cu o “maioneză” din susan măcinat în
mașina de macinat cafea, la care adaug usturoiul pisat mărunt, sarea, piperul
și uleiul de măsline, treptat, ca la maioneza clasică.
Odată amestecate cele două compoziții,
respectiv pasta de legume și “maioneza” de susan, încep să umplu tubulețele de
praz și să le așez cu grijă pe platoul meu preferat. Îmi place ca farfuria mea
să arate la fel de bine, precum e de gustoasă. Și asta pentru că mă ajută să îl
fac să înteleagă, pe distinsul meu creier, că a primit hrană de cea mai bună
calitate și de cel mai înalt grad artistic cu putință…
Asta îl va face, să nu îmi mai ceară
altceva, după cum îl taie pe el capul.

Cât despre ornarea
farfuriei, fii creativă, inventează, joacă-te cu formele și bucură-te ca un
adevarat artist…
Eu prefer să mănânc rulourile de praz cu orez.
Iar la final, mă delectez cu un ceai minunat
din flori de iasomie, care pe lângă aroma îmbătătoare este și unul dintre cele
mai bune digestive naturale pe care le avem la îndemână. Despre asta, într-unul
din episoadele următoare.
Arya
Comentarii
Trimiteți un comentariu