Supă de Ciuperci cu Usturoi


Este cea mai simplă supă pe care ai putea să o faci vreodată. Este incredibil, cât de ușor se realizează cele mai valoroase lucruri în viața noastră, iar afirmația mea se bazează pe teoria că, soluțiile cele mai bune, sunt simple și la vedere (evidente). Așadar, pentru care motiv, evităm să mâncăm crudități în orice forma posibilă? Oare pentru că sunt foarte hrănitoare, sau poate, pentru că aportul de vitamine și minerale este prea mare pentru noi? Ei bine… pur și simplu ne-am dezobișnuit, să trăim sănătos, ne-am dezobișnuit să ne bucurăm de toate darurile pe care ni le face Planeta Pământ. Haide să reîncepem să TRĂIM cu adevărat, să ne TREZIM din „amorțeala” pe care ne-o dau alimentele „procesate” la nesfârșit și să redevenim SĂNĂTOȘI la trup, minte și suflet.

Pentru un DAR atât de mare, ai de facut un efort atât de mic! Urmează modelul acesta de viață. Este un prim pas, iar de aici pune-ți creativitatea la treaba sau altfel spus: eliberează puterea infinită a imaginației tale! Am încredere în tine, că poți să faci asta…

Supa mea de crudități, este una din variantele nenumarate, pe care le poți inventa și re-inventa, în funcție de legumele pe care le adori sau doar le ai la îndemână. Am ales ca bază pentru supa de astăzi, ciupercile și usturoiul pentru că ambele sunt foarte importante pentru sănătatea ta.
De pildă, pe Planetă se cunoc până în prezent 180.000 de specii de ciuperci, comestibile și otrăvitoare. Sunt folosite în alimentație și farmacie. Din cele mai vechi timpuri, omul a manifestat interes pentru acest aliment, pentru gustul, aroma și valoarea sa nuntritivș. Ciupercile din flora spontană, conțin proteine și minerale:Calciu, Sodiu, Siliciu, Cobalt, Magneziu. Sunt recomandate în oboseală, demineralizaze, regimuri fără carne, etc. Poți crește ciuperci chiar la tine acasă, în bucătărie sau în balcon, în curtea casei sau în grădina de legume.
Cât despre usturoi, vom vorbi într-un episod viitor.

Așez în blender ciupercile mărunțite, păstârnacul, morcovul, cozile de ceapă tăiate mărunt, dovlecelul, prazul și lămâia, împreună cu sarea grunjoasă-măcinată și piperul negru. Adaug apa filtrată sau plată, atât cât să obțin 1/2 l de supă. Dacă vrei o supă caldă, încălzește apa pe care o adaugi în blender, la mai puțin de 40 de grade Celsius, pentru a păstra enzimele și vitaminele în starea lor naturală. Știi cu siguranță, că acestea din urmă, sunt distruse la temperaturi mai mari de 38-40 de grade. 

Torn toată compoziția în farfurie, adaug uleiul de măsline presat la rece și ornez supa cu flori de soc, cozi de ceapă verde, maghiran pulbere, câteva felii subțiri de ciuperci și morcov… 

Și nu uit de mujdeiul de usturoi, sub formă de cremă, așa cum îmi place mie să îl prepar. 

Gata! Abia aștept să mănânc. Postez articolul pe site și mă așez la masă.

Arya

Comentarii

Cele mai citite articole: