Salată Românească cu Pitoance (1)
În pădurile noastre cresc foarte multe ciuperci și o mare parte dintre ele sunt comestibile. Foarte multe le putem cultiva într-un spațiu restrâns în gospodărie și le putem astfel consuma proaspete.
Bunătăți:
O salată verde proaspătă;
O ceapă roșie tăiată fideluță;
Un ardei gras tăiat mărunt;
Patru roșii tăiate felii;
Două pitoance mari tăiate cubulețe;
Un castravete tăiat felii;
Șase-șapte liguri de ulei de dovleac presat la rece;
Un gogoșar tăiat feliuțe subțiri;
Doi-Trei căței de usturoi tocați mărunt;
Un ardei iute tocat mărunt;
Oțet de mere după gust;
Sare neprelucrată mărunțită.
Îndemnuri:
Se amestecă totul într-un bol mare de sticlă. Salata este foarte hrănitoare și plăcută la gust. Nu cred că se va sfii cineva dintre cei dragi să mai ceară o porție. Nici dintre invitați.
Arya
Comentarii
Trimiteți un comentariu