Cura cu boabe de ienupăr

Ienupărul se utilizează îndeosebi ca diuretic, antiseptic al căilor urinare, antispastic, sudorific, expectorant și antitusiv. Totuși administrarea îndelungată provoacă iritații renale.

Cura cu boabe de ienupăr durează 23 de zile. În prima zi se iau 4 boabe, în a doua 5 boabe iar ulterior tot așa, până în ziua a douăsărezecea când vor trebui luate 15 boabe. Începând din ziua a-13-a se va lua zilnic câte o boabă în minus, scăzând până vom ajunge din nou la 4 boabe.

Înainte de a fi înghițite, boabele se vor mesteca foarte bine pentru a fi bine mărunțite. În total sunt necesare 213 boabe de ienupăr.

Cura cu boabe de ienupăr este indicată în tratamentul următoarelor afecțiuni: dischinezie biliară, alte afecțiuni hepatice și biliare, afecțiuni gastrointestinale, afecțiuni cardiace și circulatorii, anorexie, astm bronșic, bronșită, colibaciloză, transpirația picioarelor, furunculoză, hemofilie, stomatită, neurastenie, afecțiuni ale prostatei, psoriazis, hipertensiune arterială, migrene, infecții pulmonare, reumatism, dereglări hormonale, anexite și metroanexite, gută, hipercolesterolemie, menopauză, nevralgie intercostală, sciatică, obezitate, scleroză multiplă, paralizie, mastoză chistică.

Este contraindicată femeilor însarcinate - provoacă contracții - celor cu nefrită acută sau cronică, cu afecțiuni renale inflamatorii sau celor care urinează cu sânge.

Atenție!


Cura cu boabe de ienupăr nu trebuie prelungită peste termenul stabilit, pentru că poate deveni dăunătoare pentru rinichi.

Articol scris de Prof. Univ. Angela Elena Beju 

Comentarii

Cele mai citite articole: